De bange ex-jes van Geert

secondlove_PVVGisterenavond besteedde Nieuwsuur aandacht aan een aantal oud-PVV’ers, die hun onvrede uitten en een inkijkje gaven in hoe het er in hun voormalige partij aan toe gaat. Veel nieuws was er niet, behalve dan dat Wilders in 2007 had gelogen toen hij toenmalig minister Hirsch Ballin in de Tweede Kamer voor leugenaar had uitgemaakt, omdat die had gezegd dat Wilders in een overleg met hem had verteld in zijn aanstaande mediaproductie de Koran te willen verscheuren en verbranden. Iedereen die twijfelt aan de goede bedoelingen van Wilders wist natuurlijk al dat hij had gelogen. Het was de tijd waarin hij zijn Fitna wilde laten uitzenden op een Nederlandse omroep, maar geen enkele zender belangstelling had om hieraan mee te werken. Het was de tijd dat de PVV de sociale uitkeringen omlaag wilde brengen, de vakbonden wilde afschaffen, de helft van de ambtenaren wilde ontslaan en middels een grondwetswijziging een verbod op de Islam wilde afdwingen en allochtonen tot tweederangsburgers wilde bevorderen.

De uitzending van gisterenavond werd op de sociale media begeleid door een storm aan verwensingen en scheldpartijen door sympathisanten van de PVV. De uitzending was volgens hen de zoveelste poging van de ‘staatsomroep’ en ‘linkse media’ om leugens over hun partij en hun voorman te verspreiden. Nieuwsuur werd verweten niet objectief te zijn geweest, de NOS was DDR-TV en de publieke omroep werd misbruikt om Wilders te bashen. Uiteraard werden deze aantijgingen begeleid door mededingen dat Mandela een terrorist en communistische Zwarte Piet was, moslims nazi’s zijn en de EU nazistisch èn communistisch tegelijk is en dat er helemaal niets mis is met Front National van Marine Le Pen, waarmee Wilders dolgraag wil samenwerken. Wilders was verzocht om een weerwoord, maar had niet gereageerd.

Wat de uitzending wel in beeld bracht was dat alhoewel oud-PVV’ers het weliswaar niet eens zijn met de samenwerking met Front National of de Freiheitliche Partei Österreich (FPÖ) van de antisemiet Heinz-Christan Strache, ze de PVV inhoudelijk nog steeds van harte steunen. Ze zijn het er ook niet mee eens dat Wilders als een dictator zijn eenmanspartij regeert en vinden dat de PVV een ledenpartij moet worden. Ook noemden oud-kamerleden Brinkman, Van Bemmel en Kortenoeven dat er binnen het huidige PVV-kader leden zijn die grote moeite hebben met de samenwerking met andere extreemrechtse partijen in Europa en de manier waarop Wilders zijn partij leidt. Oud-raadslid Paul ter Linden uit Den Haag mocht ook nog even kwijt dat hij was opgestapt vanwege de samenwerking met “homohater, racist en antisemiet” Filip Dewinter van Vlaams Blok.

Voor de uitzending stuurde oud-PVV’er en Europarlementariër Daniël van der Stoep een bericht rond waarin hij Nieuwsuur betichtte van leugens en had geweigerd mee te werken aan de uitzending. Van der Stoep was in 2011 opgestapt omdat hij met een krat bier op een aanrijding had veroorzaakt. Toen hij door lijstopvolging opnieuw in het Europarlement kwam wilde de PVV-fractie hem niet meer en ging hij als eenmansfractie verder. In zijn persbericht van gisteren nodigde Van der Stoep de PVV uit tot samenwerking met zijn partij Artikel 50 tegen de EU: “Laten we als rechtse partijen 1 blok vormen en samen deze verkiezingen eerlijk ingaan, omdat we allemaal van de EU af willen.” Waarom zou Wilders willen samenwerken met een afvallige? En waarom zou een afvallige zich opnieuw willen voegen in de dictatuur en de leugens van Wilders? De enige verklaring is dat het voor hen de enige kans is op het pluche, maar we weten dat niet zeker. Wel weten we dat de PVV, oud-PVV’ers en hun aanhang zich voortdurend verschuilen achter gejammer, want als er gelegenheid is op weerwoord dan durven ze niet. Er is pas kritiek als ze ergens geen deel meer van uitmaken en niet langer meewerken aan het beeld dat alleen hun partij de waarheid spreekt.

12 gedachten over “De bange ex-jes van Geert”

 1. Ik mag alleen hopen dat alle PVV-ers nog braaf de Mandela Petietie voor behoud van Zwarte Piet naast de 2 mln brave medelanders hebben ondergetekend want verdere standpunten hoeven ze eigenlijk niet uit te dragen. Alles is glashelder.

  Lang leve de slavernij!

 2. “Ook noemden oud-kamerleden Brinkman, Van Bemmel en Kortenoeven dat er binnen het huidige PVV-kader leden zijn die grote moeite hebben met de samenwerking met andere extreemrechtse partijen in Europa en de manier waarop Wilders zijn partij leidt.”

  Deze lieden zitten in de knel met zichzelf.
  Hier moeten eigenlijk medische specialisten aan het werk om te bepalen of dit massieve cognitieve dissonantie is of is het geval van massaal gesplitste persoonlijkheid onder Nederlands Ultra-Rechts.

  Bekend is dat mensen die aan een dergelijk syndroom lijden, kunnen onmogelijk hun toestand zelf inzien daarom verkeert Rechts Nederland voortdurend in de ontkenningsfase met betrekking tot Xenofobie, Racisme, Discriminatie, Slavernij verleden en dergelijke. Daarom is het misschien een idee om psychologen en specialisten uit het buitenland op te roepen om de omvang van het probleem te kunnen aankaarten.

 3. @nexus m. Ze zijn daar bij rechts ook altijd slachtoffer, tenminste, volgens henzelf. Het idee om van Nederland een studieobject te maken voor psychologen en antropologen bevalt me wel 🙂

 4. De afvalligen van de PVV presenteren zich als de nette extreem-rechtsen, in feite nog gevaarlijker en verhullender.

 5. @wltrrr, je weet dat ik je stukjes met grote aandacht lees.

  Mag ik even dan de “Nederlandse rechtse slachtoffers fenomeen” bekend maken waar het over mensen die in het Parlement zitten gaat, die effe paar dagen per maand voor 8.000 euro met 4 jaren wachtgeld of meer meer werken.
  Ik denk dat we weer een revolutie in het begrip slachtofferschap in het buitenland zullen gaan veroorzaken. 🙂

 6. Le Roi: Bingo!

  Fascisme is toch de kenmerk van de nette burgers. Gauw de Mandela Pietitie ondertekenen!

 7. Die ex-PVV’ers kunnen slachtoffertje spelen en jengelen wat ze willen, het blijven gore nazi’s en ik denk dat LRd wel eens heel erg gelijk zou kunnen hebben.
  Overigens ben ik ook wel eens benieuwd wat niet alleen historici maar ook psychologen, sociologen, antropologen en een heleboel andere ‘logen’ heel veel jaren na nu te melden hebben over die zogenaamde hardwerkende en altijd zielige Nederlanders met hun in prinsenvlag gelardeerde ’tradities’ die er overtuigend in geslaagd zijn een heel land en volk tot de risee van de wereld te maken in slechts anderhalf decennium.

 8. Ralph, hoef je niet zo lang te wachten. Ga nu eens buiten de grenzen van Dovemansland reizen en dan hoor je het meteen.

 9. @Nexus, ja da’s waar: als je hoort wat er in het buitenland gezegd en geschreven wordt over Nederland…het is een mengeling van verbijstering, bezorgdheid, meewarigheid alsook iets van ‘nu barst de racistische steenpuist die decennia lang gekweekt is terecht met volle kracht open’….
  Je hebt inderdaad gelijk Nex.

 10. Oppervlakkig en veel oude wijn. Ik ben van Nieuwsuur inderdaad betere kwaliteit gewend. Ik zag een serie oud Wilders handlangers voorbij strompelen die allen, al dan niet door de kopvoddenrukker gedumpt, pijnlijk lijken te lijden aan het Stockholmsyndroom. Triest aanblik. Dat fascistoïde haatzaaien met behulp van andere extreemrechtse bewegingen de corebusiness van Wilders is en verder ontwikkeld, wordt blijkbaar ondergeschikt gemaakt aan hun liefde voor de smeerlap.

  Nogmaals, trieste lui. Niemand uitgezonderd.

 11. Waarschijnlijk begrijpt de potentiële PVV-stemmer de fascistoïde structuur van de beweging niet, met één leider die absolute gehoorzaamheid eist. Maar voor degenen die het wel begrijpen, was de uitzending nuttig. Het maakte nogmaals overduidelijk hoe de PVV in elkaar steekt. De zielepoten die er uit zijn getrapt, zijn evenzovele getuigen.

 12. @Nexus en @ Ralph:
  Idd: buiten NL wordt steeds weer gereageerd zoals door Ralph omschreven: met verbijstering etc.
  Als je dan de tegenreacties hoort van de daarmee geconfronteerde NLers:
  – wij beschuldigen hen zgn ervan PVV-tokkies te zijn (huns inziens onterecht, want ze zijn het weliswaar eens met de PVV standpunten, maar “mensen met voldoende financiële middelen” noem je toch geen Tokkies??)
  – wij protesteren tegen de Cariben-pas, terwijl zij dat als “gelijkheid” zien
  – wij “discrimineren ook” want op sommige werkplekken wordt verwacht dat ze de taal leren
  – wij zijn “ondankbaar” want zonder de transatlantische slavenhandel, zou een groot deel van onze bevolking “nog in Afrika zitten en het slechter hebben dan nu”
  – Nederlanders die het met voornoemde standpunten niet eens zijn, worden uitgemaakt voor “landverraders”
  etc.etc.

Reacties zijn gesloten.