De banden die Schippers met verzekeraars heeft, liggen in de toekomst

Collega Van der Kluft schreef er gisteren al over: De vereniging Fysiotherapie en Wetenschap gaat onderzoeken wat de banden tussen minister Schippers en de verzekeraars zijn. Een heuse onderzoeksjournalist wordt op de zaak gezet. Dat belooft wat.

Maar men kan beter onderzoeken wat de banden van bestuursleden van verzekeraars met het ambt van minister van volksgezondheid zijn. En dat met terugwerkende kracht. Dat is nl. een stuk eenvoudiger.

klinkJe verwerft in Nederland als politicus steun van de bevolking om vervolgens met de verkregen macht maatregelen te nemen ten koste van die bevolking en ten behoeve van een sector, een sector die jou daar jaren later rijkelijk voor beloont.

Corporatistisch fascisme met vertragingssaus verkocht als democratie. En we stinken er elke keer weer in.

Een regering is verworden tot een schijnbaar democratisch gekozen instantie die burgers misleidt om voor multinationals en banken woekerwinsten binnen te halen. Politici zijn door hebzucht gedreven colporteurs van private kapitale belangen, verpakt in rafelend cadeaupapier van diverse maatschappelijke thema’s.

Als de zorg, of het onderwijs steeds meer geld kost, dan kun je er donder op zeggen dat er ergens in de sector steeds meer verdiend wordt. De zorg wordt niet duurder uit het niets, iemands hebzucht wordt ergens gediend. En figuren als Klink en Schippers zijn geen ministers, maar een soort bookmakers die de maatschappelijke belangen ondergeschikt maken aan de private belangen van hun latere broodheren. Wake up and smell the coffee.

1 gedachte over “De banden die Schippers met verzekeraars heeft, liggen in de toekomst”

  1. Pingback: De diefstal van het gemeen goed geneeskunde en zorg | Krapuul

Reacties zijn gesloten.