De banaliteit van het kwaad: kanariegeel, knuppel, een achterlijke pet en geen moraal

Volgens meneer Nijkerk, officier van justitie, zijn alle mensen die ‘fuck de koning’ (zonder aanhalingstekens twitteren) strafbaar.
Maar, aldus Nijkerk, ze worden niet vervolgd.
Phewww, wat een opluchting: ik slaap nu een stuk rustiger.
Eigenlijk had ik nog wel wat vragen en opmerkingen over deze kwestie maar dat moet maar even een andere keer.

Als je niks kunt worden, als je totaal mislukt bent in het leven en te dom om te poepen bent, geen opvoeding hebt gehad en fatsoen en moraal je totaal vreemd zijn kun je altijd nog één of ander apenpakje van de overheid aantrekken. Rare pet op en je bent iets nietwaar? Nog een stuk hout of rubber en je bent helemaal klaar: wie doet je wat? Vooral als je met meer bent, al is vijf keer nul ook nul.
Vandaag kwam ik dit tegen:

Met veel geweld wordt eerst iemand – heel flink – door pakweg vijf stuks van dat geüniformeerde gajes afgerost in een stationshal alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Een voorbijganger die zich absoluut niet agressief of provocerend gedraagt doch geschokt vraagt wat een en ander te betekenen heeft wordt direct met dermate veel geweld en agressie bejegend door zo’n kanariegeel stuk stront dat je er gewoon van over je nek gaat.
Het gaat om deze:

Agressieve geüniformeerde tokkie
Agressieve geüniformeerde tokkie

Wie is hij? Misschien kan meneer Nijkerk in een fractie van een seconde even beslissen deze ellendeling een douw te geven die hem nog lang zal heugen.
Anders wil ik het ook wel even doen. Ik hoef er niet eens een fractie van een seconde over na te denken of ik woedend word op een dergelijke gewelddadige zak stront en vooral ook op een overheid die dit soort geteisem met hun zelfbeheersingsprobleem de straat op stuurt om eerzame mensen te terroriseren.
Op voertuigen van de politie staat heel vaak ‘waakzaam en dienstbaar.’ Wat dat laatste betreft: my ass. Als dit voorval op een station in Amsterdam iets duidelijk maakt is het wel dat de overheid niet in dienst staat van u als burger maar u vijandig gezind is.
In elk geval hoop ik deze gewelddadige tokkie voor de rest van zijn dagen te kijk hebben gezet.
De kleinkinderen van deze lamstraal zullen hem later naar ik hoop verachten. Dat is het enige dat ie waarschijnlijk dan in zijn miserabele, lege en volstrekt betekenisloze, bestaan bereikt en in elk geval verdiend heeft.

1 gedachte over “De banaliteit van het kwaad: kanariegeel, knuppel, een achterlijke pet en geen moraal”

  1. Pingback: Fuck het Openbaar Ministerie, fuck zwarte piet en fuck de politie: Kno’Ledge Cesare vervolgd | Krapuul

Reacties zijn gesloten.