De architect

Hoewel het te lezen is op de internetsite van de Volkskrant, is het verbazingwekkend hoe nietszeggend er weer een artikel over de foltering van de CIA geschreven is. Wat knip en plakwerk, met als tendens dat de folteringen toch hun nut hadden gehad. Politici met veel bloed aan hun handen kunnen weer de grootste muil open trekken. Dat is makkelijk praten, als hun handen niet meer dan een pen hoefden vast te houden. Dat is voor de journalist gemakkelijk geld voor ’n artikel bijeen graaien.

Voormalige CIA-directeuren noemen Senaatsrapport ‘eenzijdig’

Drie oud-leiders van de inlichtingendienst CIA hebben donderdag hun campagne opgevoerd om het Senaatsrapport over de gebruikte ondervragingsmethoden na ‘9/11’, onderuit te halen. De voormalige CIA-directeuren noemen het onderzoek vandaag ‘eenzijdig en vol onjuistheden’. (Bron)

De ‘american way of life’ van politici is begonnen: moddergooien. De aanstichters en bedenkers van folteringen worden niet bestraft, maar mensen, die het ten uitvoer hebben gebracht of klokkenluiders. (Bron)

James Mitchell wordt gezien als de architect van de folteringen, die in het Senaatsrapport beschreven zijn. Dit is het gezicht van het banale kwaad, een beetje peddelend in de wildernis, genietend van de ultieme vrijheid. Dit is de man, die volgens de Volkskracht zei:

Mitchell: ‘Het is een hoop gebakken lucht. Sommige dingen zijn gewoon niet waar. Ik begrijp absoluut dat mensenrechtenorganisaties zo boos zijn over het rapport van de Senaat. Ik zou ook boos zijn, als het waar zou zijn.’

En zo ziet hij eruit en klinkt zijn stem: http://www.vice.com/nl/video/the-architect-het-brein-achter-het-martelprogramma-917

En dit zijn de woorden van de wonden van de Ander, de gefolterden, de lijdenden, de ondergaanden:

Das gedunkelte Splitterecho,

hirnstrom-

hin,

die Buhne über der Windung,

auf die es zu stehn  kommt,

soviel

Unverfenstertes dort,

sieh nur,

die Schütte

müßiger Andacht,

einen

Kolbenschlag von

den Gebetssilos weg,

einen und keinen.

Paul Celan.

1 gedachte over “De architect”

  1. Pingback: De politie als soldaat | Krapuul

Reacties zijn gesloten.