De allochtoon als advocaat

Rechtenstudenten van Turkse of Marokkaanse achtergrond willen liever geen advocaat worden.

‘Ze hebben een onrealistisch beeld’, zegt Joost Linnemann, voorzitter van de Commissie Diversiteit van de advocatenorde. ‘Veel allochtonen denken dat de werkdruk idioot hoog is en dat we allemaal ex-corpsballen zijn die er hetzelfde uitzien. We willen laten zien dat dit niet representatief is.’

Dat van die werkdruk is onbegrijpelijk eerlijk gezegd – als je weet dat je driehonderd euro per uur vangt dan hoef je je over werkdruk toch werkelijk geen zorgen te maken.

En als we het er toch over hebben: hoeveel studenten van Turkse, Marokkaanse of Antilliaanse achtergrond zullen de corpora bevolken? (De Antillianen duiken plotseling op in het verhaal).
Ach, verplicht comazuipen en hoerenlopen is niet per se een islamitische hobby, en eerlijk gezegd – ook een “autochtoon” als schrijver dezes is niet zo gecharmeerd van deze uitingen van hoge joods-christelijke beschaving.

2 gedachten over “De allochtoon als advocaat”

 1. Van € 300 p/u hou je netto een stuk minder over, daar moet je je overhead en je secretaresse ook van betalen.

  Als allochtoon ben je gewend om je tegen de meest absurde beschuldigingen te verdedigen dus je bent in zekere zin in de wieg gelegd voor de advocatuur 🙂

 2. kaaskop Schreef:

  Als allochtoon ben je gewend om je tegen de meest absurde beschuldigingen te verdedigen dus je bent in zekere zin in de wieg gelegd voor de advocatuur

  Bingo! In de dubbele sociale leven van de staat der Nederlanden gelden volstrekt andere regels als je allochtoon ben. In de “vrije markt” van VVD-er Rutte en consorten sta je dan altijd onderaan. “Jammer dat de slavernij afgeschaft werd, maar nu hebben we de allochtonen/buitenlanders tenminste”.

  “..maar vrijwel alle advocatenkantoren zijn ‘witte’ bastions gebleven. ”

  Dit is de bittere werkelijkheid. Allochtonen met diploma voor advocaten maken heel weinig kans om bij een gerenommeerde kantoor te komen werken. Die zijn bedoeld alleen voor “ons soort volk” en/of “ons kent ons” ongeacht de kwaliteit. Allochtonen stagiaires worden meteen weggeflikkerd als er een “zoontje van papa” zich aanmeldt, ongeacht kwaliteiten van de kandidaten.

  Dit is nog voor Wilders, hoor. Bolkestein en consorten hebben gewoon gebruik gemaakt van een bestaande feit en situatie. De rest droeg nog toen de oogkleppen.

Reacties zijn gesloten.