De afkeer van ouderen is er niet uit te knuppelen


…dus geef je hun pilletjes waardoor ze sneller de pijp uitgaan…

Trouw pakt vanochtend 1 juni uit over mensen die overlijden aan losjes uitgedeelde antipsychotica, die op de nogal willekeurige indicatie “dementie” worden uitgedeeld. Het is al jaren bekend en er wordt niets aan veranderd.
Schrijver-verpleeghuisarts Bert Keizer wijt het aan het geld dat niet wordt besteed aan de zorg voor ouderen (“Ouderenzorg is armenzorg, dat zit in ons DNA.” – kom op, dokter Keizer, u weet wel beter).
De Inspectie “krijgt nauwelijks meldingen van sterfte.” (Memo Aan Zelf: Melding aan Inspectie).

Aanleiding tot de opener van Trouw is een artikel in Medisch Contact, hier een samenvatting, hier het gehele artikel.

2 gedachten over “De afkeer van ouderen is er niet uit te knuppelen”

  1. Door de bangmakerij over vergrijzing wordt al jaren Verdeel en heers gespeeld, dus boeit dit niemand. Men vergeet dat men zelf ook eens oud wordt, namelijk.

  2. Héé : eerbied voor ouderen en voor hen zorgen is een zegen in de Quran , de Hindoe geschriften en allerlei andere primitieve uitingen van geloof die niet met de superieure westerse cultuur in overeenstemming zijn , het westerse principe is : Weggooien zodra je het niet leuk meer vind … daar is het hele consumerisme op gebaseerd en dat dient aangehouden te worden .. Afmaken dus die ouwe niet meer functionerende consumptie eenheden …

Reacties zijn gesloten.