De afdeling Foute Formulieren kan opgelucht adem blijven halen

En weer kunnen ambtenaren die de wet overtraden opgelucht ademhalen. Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat niemand zal worden vervolgd in de affaire van het asbestschip Otapan. Dat schip werd in 2006 met een keurige vergunning naar Turkije gesleept, voor de sloop.

Dat document is echter volgens justitie in nauwe samenwerking tussen diverse ambtenaren en de eigenaar bij elkaar gelogen. Zowel het doel van de uitvoer als de hoeveelheid gif aan boord was onjuist ingevuld. Er werd 1.000 kilo asbest aan boord vermeld, terwijl het meer dan 76.000 kilo was. Het doel van de uitvoer zou recycling zijn, terwijl de waarheid sloop was. Was het document juist ingevuld dan was uitvoer naar Turkije onmogelijk geweest. (Strafrecht is voor de ander, niet voor de overheid zelf – Marc Chavannes, NRC)

Weer verzaakt het OM haar taak. Weet het OM nog wel waar ze voor is aangenomen? Of leren ze daar alleen nog maar dansen? Dansen naar het pijpen van hun broodheren?
😥

2 gedachten over “De afdeling Foute Formulieren kan opgelucht adem blijven halen”

  1. Einde Rechtstaat: “Sepot in de zaak Otapan laat zien dat overheden straffeloos delicten mogen plegen

    De overheid is niet in het leven geroepen om de rol van de slavendrijver te spelen oftewel de kleine maffiotische elite te bedienen, maar de samenleving van dienst te zijn. Denk ik.

Reacties zijn gesloten.