’Dames en heren, wij schrijven vandaag geschiedenis‘

Het was eergisteren een historische dag, deelde Geert Wilders de aanwezige journalisten mee. ‘Dames en heren, wij schrijven vandaag geschiedenis’, zei hij letterlijk. Hij feliciteerde Marine le Pen met haar ‘historische’ overwinning en gaf toe jaloers te zijn. Wilders was naar Brussel afgereisd om met Marine le Pen en anderen te overleggen over de vorming van een extreemrechtse fractie in het Europarlement. Daarvoor zijn er 25 zetels nodig en zeven partijen. Vlaams Belang, FPÖ, Lega Nord willen graag samenwerken met Front National en de PVV. Men komt dus nog twee partijen te kort maar Wilders is ervan overtuigd dat men nog twee partijen vindt om de belangen van Frankrijk te verdedigen. Die kans is inderdaad heel groot, want het wemelt intussen van de ultrarechtse eenmanspartijtjes in het Europarlement, die graag onderhandelen met als inzet hun nationale belangen.

Een van die partijtjes is de NPD, de Duitse neonazi’s die dan eindelijk hun lang gedroomde volksvertegenwoordiger hebben om vanuit het Europarlement te pleiten voor een neger-, joden- en moslimvrij Europa. Net als de PVV zegt de NPD dat ze geen hele of halve nazi’s zijn, maar gewoon opkomen voor het eigen superieure volk en actie voeren tegen vluchtelingen omdat die onze ouderen zouden verdringen. En natuurlijk tegen het establishment dat het eigen superieure volk onderdrukt en de grenzen wagenwijd open zet voor minderwaardige mensen die op onze kosten in leven mogen blijven. Schandalig natuurlijk. In Nederland is ondertussen een petitie gestart met ongeveer dezelfde strekking. Allochtonen, vluchtelingen en illegalen — in bepaalde gemeenschappen is dat gewoon hetzelfde — worden voorgetrokken ten koste van ‘onze’ ouderen die dit land hebben gebouwd.

Uiteraard kreeg Wilders weer volop de ruimte in de Nederlandse media om nog eens te herhalen hoe historisch zijn ontmoeting met andere Europese kopstukken wel niet was geweest. Dat het een gezelschap homofoben, antisemieten en racisten is kun je gemakkelijk ontkrachten door het simpelweg te ontkennen. Waar je in Nederland niets over hoorde was dat er tegelijkertijd in Brussel een grote demonstratie was met ergens tussen de 1000 en 2500 jongeren die demonstreerden tegen de aanwezigheid van extreemrechts. Logisch, want je wilt geen berichten die Wilders en zijn vermeende heldenstatus zouden kunnen schaden. Daarom(?) kopte de Volkskrant maandag ‘Anti-Europa grote winnaar’ met daaronder portretten ook van personen die helemaal niet anti-Europa zijn, maar niemand is geïnteresseerd in nuances na maandenlange berichtgeving met de vraag of je voor of tegen de EU of Europa — whatever — bent.

Het anti-EU sentiment zal nog wel even voortduren, maar zonder verkiezingen heeft het geen momentum meer. De discussie verplaatst zich naar de Tweede Kamer waar de regering ondervraagd zal worden over iedere beweging richting of in Brussel. Het gaat ook eigenlijk niet om Brussel, maar om Nederland, zo riepen de meeste politieke leiders in koor in de aanloop naar de verkiezingen. Zo ook in Frankrijk. Le Pen is helemaal niet geïnteresseerd in de EU. Haar doel is de macht in Frankrijk. In de verkiezingsspotjes van Le Pen werden Roma als zondebok opgevoerd voor alle problemen waarmee Frankrijk te kampen heeft, waarbij de EU wordt verweten een oplossing in de weg te staan. Ondertussen is Nederland het enige land in Europa waar vluchtelingen als misdadigers worden behandeld en opgesloten en psychiatrische patiënten langdurig vastgeketend in isoleercellen kunnen verblijven omdat de politiek niks doet en er genoeg wanhopige ZZP’ers te vinden zijn die de klus willen klaren. Maar soit, het ergste wat ons kan overkomen is voortijdig uitgeschakeld te worden op het WK voetballen in Brazilië.

6 gedachten over “’Dames en heren, wij schrijven vandaag geschiedenis‘”

 1. En Frans Timmemrmans die medeschuldige is aan dat misdadige beleid dat in Nederland gevoerd wordt maar (obligaat) blèren in de TK over hoe erg dat racisme allemaal is. Volgens mij vindt ie het gewoon prachtig.

 2. In de telegraaf stond homoseksuele tekenaar niet welkom in de kerk.
  Zeer weinig reacties eronder,en die er staan zijn niet mild met homoseksuelen.
  Vreemd ik dacht dat wanneer homoseksuelen gediscrimineerd werden door een religie…..dat wilders kamervragen zou stellen en de betreffende geloofshuizen dicht moesten of door activisten met kettingslot werden gesloten…neehoor!nu niet die verontwaardigde houding.

  Ook paar weken terug in de rtv rijnmond pagina…rotterdamse kapsalon voor mannne schorem genaamd,daar mogen geen vrouwen in……geen verontwaardiging en geen kamervragen ook de kapperszaak is niet op slot gezet.

  Toen een reageerder schreef onder het bericht dat..als het een moslimkapper was dan……..
  Als antwoord werd geroepen noujaa en wat een vergelijking en flauw hoor dat erbij halen!!!!!
  Niks vrouwen zijn gelijk,niks vrouwen moeten er ook binnne..niks hier in nederland zijn vrouwen gelijk…integendeel de kapperszaak werd de handen boven het hoofd gehouden.

  Werkelijke draaireten van achterbakse schijnheilige smet

 3. Ook in barneveld worden Roy Donders pakken geweigerd!
  Waar zijn de activisten met kettingslot,kamervragen van geert,verontwaardigde verslaggevers,verontwaardigde leefbaren????

 4. En natuuuurlijk Powned met hun roze dop ernaartoe?
  Kan die danny er niet heen gaan die kapperszaak met zijn opdegdrongen pownned manier ondervragen?
  En naar barneveld en naar die kerk?
  Nee hoor niet nodig.

Reacties zijn gesloten.