Daklozenopvang kan mensenstroom niet aan

Daklozen-nieuws:

Als niet snel wat wordt gedaan aan de honderden mensen zonder verblijfsvergunning die in Nederland op straat leven, krijgen de vier grote steden opnieuw te maken met problemen rond dak- en thuislozen. ‘De situatie wordt steeds schrijnender en wordt daarmee een probleem voor de veiligheid, openbare orde en volksgezondheid.’

Dat stelt dominee Dick Couvée van de Pauluskerk in Rotterdam, een van de bekendste opvangplaatsen voor dak- en thuislozen in Nederland (parool).

12 gedachten over “Daklozenopvang kan mensenstroom niet aan”

 1. wat nu wat nu indertyd kryg rode pvda heldin guusje ter horst miljoenen en het daklozen probeemm zou dankzy pvda ff opgelost worden

  dakloos is een keuze.

  ik was de facto dakloos gedurende een bepaalde periode maar ontdekte dat er talloze organisaties en instellingen waren, maar een dak boven mn hoofd kreeg ik niet.

  oplossingen zyn == sociale woningbouw, acceptatie van mensen die in caravans en boten willen wonen.

  acceptatie dat er mensen zyn die GEEN vaste woning willen en toch niet zielig zyn en niet willen betuttelt worden door de sociale sector,

 2. 1- Richard Walter.
  Helemaal mee eens. Wonen in een caravan moet mogelijk zijn. Mag in Amerika ook.
  Maar voor mensen zonder verblijfsvergunning zou dit jammer
  genoeg bitter weinig helpen.

 3. Wat doen die mensen hier dan nog? Ze zijn toch uitgeprocedeerd?

  Beetpakken naar Schiphol en met het eerstvolgende vliegtuig terug naar hun vaderland.

  We hebben hier al meer dan genoeg gelukzoekers.

  Heel veel nederlanders moeten gedwongen inkrimpen op hun inkomen.

  Laten ze nu eerst eens iets gaan doen aan een streng doch rechtvaardig asiel en immigratie beleid invoeren dat kan miljoenen schelen op jaarbasis.

  Lex

 4. Lex waarom ben jij zo dom? Genetisch bepaald of zat je ergens opgesloten waar je niks mocht lezen?

 5. @1 Dat is precies wat ik ook schreef een tijdje geleden, dat je hier verplicht bent in een peperduur stenen huis te wonen. Goed punt.

 6. @3. Helaas Lex, daklozen opvang en eraan verbonden instanties mogen geen onderscheid naar etniciteit, kleur, afkomst, opvoeding of opleiding maken.

  Erg, he?

  Mag je ’s een keertje voor die diensten gaan solliciteren want ik weet dat een heleboel mensen in Nederland zijn die gewoon zitten te trappelen om dit onderscheid steeds in de praktijk te mogen gaan aanbrengen.

 7. Ik heb het over uitgeprocedeerde asielzoekers en over gelukzoekers,

  Ik noem geen afkomst, of herkomst,

  Had het over gelukzoekers, die hier komen om er alleen maar beter van te worden. Ze kunnen ook hun enigenland op gaan bouwen.

  Hun eigen bedrijfje te beginnen met een mini credit project waar er inmiddels velen van bestaan.

  Nee ze komen hier liever naar toe vinden veelal geen werk omdat ze geen Nederlands spreken, zijn aangewezen op een peperdure bijstandsuitkering wat van ons belastinggeld word betaald dus niet aan andere nuttigere zaken besteed kan worden.

  Kortom de hoogste tijd voor een streng doch humaan asiel & immigratie dienst nee=nee en dan ook ophoepelen, opzouten wegwezen.

  Lex

 8. @7 , van die lui als Anne Frank en haar Familie bedoel je dus … En Lullo , Asielzoekers , al dan niet uitgeprocedeerd krijgen helemaal geen bijstand … je moet eens zorgen dat je feiten leer in plaats van uit je reet te ouweneelen

 9. “gelukzoekers, die hier komen om er alleen maar beter van te worden”

  Nederlanders, die hun medemensen en zichzelf vooral veel ellende toewensen weten wat hun te doen staat.

 10. @7, Lex, heb ik reeds meerdere malen de oplossing aangedragen – op alle Nederlandse grensovergangen moeten van die grote gele boorden met zwarte koeienletters komen die naar het buitenland wijzen met opschrift:

  ” Ga meteen weg”

  “We willen je hier niet”

  “We mogen je niet”

  ” Ga meteen terug”

  Deze uitspraken die veel buitenlanders/allochtonen normaliter in de dagelijkse Nederlandse leven aanhoren, moeten ’s een keertje duidelijk en zonder de gebruikelijke hypocrisie uitgesproken worden.

  Want door de typische hypocrisie ontstaan de problemen. Maak meteen duidelijk dat je geen buitenlanders/allochtonen wil. Klaar.

 11. 4 – jvdheuvel – (Laatste reacties)28 okt 2012 at 4:39 pm –

  Lex waarom ben jij zo dom? Genetisch bepaald of zat je ergens opgesloten waar je niks mocht lezen?

  Domheid van dit soort is inderdaad genetisch bepaald.
  Het zijn niet alleen de ilegale alochtonen die dakloos zijn maar in toenemende mate ook het autochtone deel van onze bevolking die dakloos worden door het simpele feit dat men de lasten niet meer kan betalen.

Reacties zijn gesloten.