Daklozen gerekruteerd om radioactief afval Fukushima op te ruimen

Recruiters in Japan krijgen 100 Amerikaanse dollar voor het rekruteren van daklozen om nucleair afval op te ruimen bij de zwaar beschadigde Fukushima kerncentrale. Er is een tekort aan werknemers die de zenuwslopende job op zich willen nemen en uitzendbureau’s zoeken in stations naar daklozen die ze kunnen overhalen het werk te doen. De ontmanteling van Fukushima kan nog 30 jaar duren en en tot en met 2015 zijn er nog zeker 12.000 werknemers nodig.

Een van de recruiters, Seiji Sasa, vertelde persagentschap Reuters over zijn zoektocht naar potentiële arbeiders in de Japanse stad Sendai. Deze headhunter levert daklozen aan onderaannemers voor een beloning van 100 dollar per persoon.

Lees verder bij de bron van dit artikel

2 gedachten over “Daklozen gerekruteerd om radioactief afval Fukushima op te ruimen”

  1. Heel logisch , wanneer je in een huis woont ketsen de stralen via de muren op je terug en word je twee keer geraakt , dus veel sneller ziek … daklozen kunnen daarom veel meer straling aan …

  2. Was er eerder geen sprake van dat een aantal senioren zich vrijwillig hadden aangeboden, om die ranzige zooi op te ruimen? Mede omdat ze ’toch niet lang meer te leven hadden’?

    Iemand?

    Begrijp me niet verkeerd, beide situaties zijn toch zeker onwenselijk, als de verdere schade voortkomende uit deze ramp.

Reacties zijn gesloten.