Een dagje Palestijns nieuws: begrafenis, prijskaart-aanval, sloop

De krant Haaretz meldt dat de Israelische politie weer een nieuwe ‘prijskaart’ aanval op een klooster onderzoekt. Maandagavond is een molotov-cocktail naar het Beit Jamal klooster bij de plaats Beit Shemesh in Israel (binnen de groene lijn) gegooid. Ook waren de muren van het klooster, dat beheerd wordt door de nonnetjes van de orde van de Zusters van Bethlehem, beklad met woorden als ‘Wraak’, ‘Prijskaart’ en ‘Dood aan de Goyim’ (niet-Joden).

Bewakingscamera’s lieten zien dat de molotov-cocktail bij de ingang een brandje had veroorzaakt dat de omgeving had geblakerd, maar daarna uit was gaan zonder zonder houten meubels vlam hadden gevat. Prijskaart aanvallen worden de laatste tijd steeds vaker uitgevoerd op christelijke doelen in Israel zelf. Moskeeën en andere Palestijnse bezittingen op de Westoever hebben er ook vaak aan moeten geloven.

Alleen nog wat puin markeert de plek waar één van de gesloopte huizen stond. Israel heeft woensdag twee huizen gesloopt in het dorp Arara BaNaqab (in de Negev) die toebehoorden aan de families Al-Rahahleh en al-Mahthi. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

2 gedachten over “Een dagje Palestijns nieuws: begrafenis, prijskaart-aanval, sloop”

  1. Likoed punt en el ‘bijdragers’ (hasbara), kom er maar in met een zoveelste URL. Negeer ik voor nu even Elma et al.

    @1, gliek hest voak.

Reacties zijn gesloten.