Dagelijks sterven acht migranten

Gisteren schreef ik al naar aanleiding van een ander artikel over vluchtelingen in De Wereld Morgen, dat er in ons land niet of nauwelijks aandacht is voor het lot van vluchtelingen. Het nieuw politiek correct denken eist dat we vluchtelingen en migranten zien als een probleem dat opgelost moet worden, ‘gelukzoekers’ en ‘profiteurs’ die geweerd moeten worden en potentiële terreurverdachten. Daarom is het mogelijk dat er een partij is in Nederland die glashard stelt dat de grenzen potdicht moeten en dat het opvangen van vluchtelingen ten kosten gaat van ‘onze’ ouderen. Niemand die werkelijk hier tegenin gaat.

Ook is het heel normaal dat vluchtelingen en migranten die verdrinken door andere extreemidioten als ‘dobbernegers’ worden aangeduid. Het stuk uitschot dat dit zonder enige scrupules met regelmaat gebruikt wordt zelfs door de zich beschaafd achtende neo-con Joshua Livestro als adjunct-hoofdredacteur aangetrokken voor zijn extreemrechtse virtuele betaalpropagandablog Jalta. Een blog dat door de Volkschbruine Haat- & Lasterbode kritiekloos gepromoot wordt.

Dus wenden wij ons voor normale verslaggeving over vluchtelingen tot de buren:

Iedere dag sterven acht migranten tijdens hun tocht naar een ander land. Dat was de voorbije veertien jaar zo. In totaal gaat het om 40.000 doden. Meer dan helft van de migranten stierf tijdens de tocht richting Europa.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

3 gedachten over “Dagelijks sterven acht migranten”

 1. En daarover geen woord in het klaagstuk van Adri Duyvestijn over hoe slecht het gaat met de PvdA: dat zijn partij medeverantwoordelijk is voor wat je gerust misdaden tegen de menselijkheid mag noemen aan de grenzen van Europa en binnen de grenzen van dit land. Geen woord.

 2. Zoals ik in het andere draadje al zei vind ik dit overlijden niet de schuld van Europa. Ik vind het idioot dat regeringen denken te kunnen bepalen waar iemand mag wonen (nl. alleen in het land waar hij geboren is (en in Nederland zelfs dat al niet meer altijd). Compleet idioot. Ik zou zelf moeten kunnen bepalen ik welk land ik wil wonen en iedereen zou dat moeten kunnen doen.

  Waarom kan dat niet meer? Omdat vooral in Westerse landen het feit dat je er woont heel veel rechten geeft die geld kosten: niet klassieke rechten (vrijheid van vereniging, meningsuiting etc.) maar sociale grondrechten: onderwijs, dak boven je hoofd, ‘menswaardig bestaan’, etc. Dit wordt door bestaande belastingbetalers betaald, door overheden op zeer kostbare wijze gealloceerd/herverdeeld.

  Hoe lang je ook discussieert over waar de grens aan belastinginkomsten ligt, er is ergens een grens. Niemand zal beweren dat Nederland 1 miljoen vluchtelingen kan opnemen (nog even los van sociale/ culturele problemen. Met het optuigen van een dure verzorgingsstaat heeft de overheid noodgedwongen een extra taak op zich genomen: bepalen wie aan alle regeltjes voldoet o min aanmerking te komen voor bepaalde financiële vergoedingen, een bepaalde status, etc. In individuele gevallen vaak wreed en willekeurig (zie ook de uitzetting van kinderen die hier geboren en getogen zijn), in het algemeen echter absoluut noodzakelijk.

  Oplossing? Overheid grotendeels ontmantelen, mensen vrij laten en verantwoordelijkheid teruggeven. Maar dan ook niet zeuren als een Pool in Nederland voor minder wil werken dan een Nederlander…

 3. Als dit land vol zou zijn, hadden we een éénkindpolitiek. Die hebben we niet, omdat het land helemaal niet vol is. Er zijn zelfs te weinig jonge mensen.
  In 1938 was Nederland zogenaamd vol. Volgens mij zijn er sindsdien 9 miljoen burgers bijgekomen.
  Slechts 1 op 3 Nederlanders werkt. De helft van de Nederlanders is te dom om te poepen.
  Dus waarom zouden we niet 1 miljoen vluchtelingen kunnen opnemen ?

Reacties zijn gesloten.