Dagboek van een Bedrijfspoedel (Dag XXX)

Les bourgeois c'est comme les cochons

Lief Dagboek,

“Als we nu gewoon eens helemaal niks meer doen?” stelde Verhagen vandaag ineens voor, midden in een discussie of we er nog 5000 asielzoekers extra uit zouden trappen, Zeeland helemáál onder water zouden laten lopen na Ad Koppejan met zijn voeten in een blok beton op het marktplein van Middelburg verankerd te hebben, of 5000 extra Afrikanen te laten verhongeren.

“Hoe bedoel je?” vroeg Rutte.

“Nou, we doen gewoon niks meer en zitten onze tijd hier in het Catshuis uit tot de verkiezingen in 2015, hoeven we ook niks meer uit te leggen!”, antwoordde Verhagen met een enthousiasme dat we al een jaar niet meer bij hem gezien hadden.

“Doe effe normaal man!” zei Rutte, die steeds meer van mijn taalgebruik begint over te nemen.

“Ja Verhagen, doe eens effe normaal!” viel ik hem bij, terwijl ik Fleurs hand van mijn knie afduwde, en ongemerkt een extra suikerklontje in Verhagens thee gooide. Haersma zag ik het woord ‘normaal!’ nog een keer extra onderstrepen op zijn notitieblok.

Verhagen zakte weer terug in zijn lethargie, waarvan ik me afvroeg of hij er ooit nog opnieuw uit zou komen. Ik keek op mijn horloge. Nog drie uur. Vandaag, althans.

1 gedachte over “Dagboek van een Bedrijfspoedel (Dag XXX)”

  1. “Les bourgeois c’est comme les cochons’

    Waarom moet je steeds onschuldige dieren gaan beledigen? 🙂

Reacties zijn gesloten.