Dagboek van een Bedrijfspoedel (Dag XII)

Liberté, fraternité et pévévé

Lief Dagboek,

Goed, nu is het dus 9 – 1 voor Fleur met Trivial Pursuit. Ik kon me niet op tijd herinneren in welk jaar de staat Israël ook alweer uitgeroepen is. Daarna hebben we nog gescrabbled, en dat heb ik óók verloren maar dat telt niet. Ik had ‘jodekoek’ gelegd, maar Fleur hield bij hoog en bij laag vol dat het ‘jodeNkoek’ moest zijn, omdat een jood alleen nooit zo’n koek zou kunnen bakken volgens haar, en of ik anders misschien zin had om met 22 zetels verder te gaan? Zoals ik gisteren al zei: het is een vals loeder.

Nou, en vanochtend zag die rat van een Verhagen natuurlijk zijn kans schoon om me terug te pakken.

“Hoe zat dat ook alweer hè, met dat ik wel moest ‘leveren’, toen Ferrier en Koppejan voor de vorm even tegen meenden te moeten sputteren? Ik weet mijn mensen tenminste terug in het gareel te schoppen, maar jij blijkbaar niet. Nu kunnen we óók nog eens met die grote mond van een Brinkman gaan zitten onderhandelen! Dus wat doe jij hier eigenlijk nog in het Catshuis, Geert? Wat hebben we nog aan jou? Nou? Nou?” etc. etc.

Aan de buitenkant doe ik natuurlijk correct en sportief en een beetje verdrietig, maar die Brinkman pak ik nog terug. Dat-ie maar héél goed oppast met die meid van Stevens, want daar heb ik zo mijn mannetjes voor, om dat uit te vissen. Eichmann hebben ze per slot van rekening ook gevonden, destijds.

1 gedachte over “Dagboek van een Bedrijfspoedel (Dag XII)”

Reacties zijn gesloten.