De dag dat orkaan Marxio aan kracht inboet

Een week na de Telegraaf onze voormalige Minister President van alle Nederlanders en heden ten dagen onze Minister koopkrachtspecialist President al schertsend de geuzennaam Marx toebedeelde, is het tijd het getroffen land en de aan de VVD toegebrachte schade te overzien.

De toegebrachte schade door Rutte aan het land is het duidelijkst wanneer we kijken naar:

Sinds VVD-premier Rutte regeert zijn er bezuinigingen afgesproken van in totaal 42 miljard euro. Dat is 7 procent van het bruto binnenlands product en gemiddeld 5.600 euro per huishouden, inclusief alleenstaanden. Niet de volle 42 miljard wordt op huishoudens verhaald. Minder ontwikkelingshulp kost Nederlanders niets.

Kijken we naar de schade aan de VVD toegebracht door de Telegraaf dan zien we onthutste (afgeschreven) VVD-prominenten en zij die daarvoor door willen gaan ach en wee roepen over hun eigen onvermogen ook maar iets zinnigs te kunnen zeggen over wat hun geliefde Mark Markio Marx Marxio Rutte bezielt. Niet dat hij het zelf weet, maar je mag als baantjesjagende en/of baantjestoeschuivende VVD-onderknuppel in den lande verwachten. dat wanneer je geliefde leider en groot-staatsman, bijgestaan en onderwezen wordt door manipulerende rekenmachine Stef OostBlok iets zinnigs uit zijn mond laat vloeien anders dan “kijk,…..het zit zo, bla,bla,bla,bla….. Nederland sterker uit de crisis komt”

Het was dan gisterenavond werkelijk een genot om bij Pauw en Witteman maar liefst acht babbelende en papegaaiende VVD-typetjes zoals bonnetjes Huffnagel te horen zeggen dat de partij wel heel erg ver weg was gedreven van de liberale koers. Heerlijk om te horen dat meer dan 75% van de VVD-bestuurders nog steeds achter Rutte staan. Herkent u iets? Bij Jolande Sap stond 84% van de leden achter haar en die hebben we niets eens meer terug gezien op haar eigen afscheid.

Terwijl Rutte zich opperbest vermaakt in Turkije en de bevolking aldaar zeer aanmatigend oproept om zijn grote vriend Wilders en gedoogpartner te vergeten:

„Zet Wilders toch eens uit jullie hoofd.”

* ik heb met mijn opvoeding mee gekregen dat “jullie ” is Jodenvolk, wanneer ik  jullie gebruikte en daarmee me laatdunkend uitsprak.

Is het bijzonder geestig om de scharensliep bij de achteringang van het hoofdkantoor aan de Koninginnegracht al aan het werk te horen en een analyse te lezen van econoom en VVD-lid Riens Meijer in de Trouw. Jazeker, Stef Blok is niet de enige econoom die iets heeft met de VVD. Wanneer ik onderstaande alinea opnieuw lees valt een zonnestraal op mijn beeldscherm te bespeuren.

Diederik Samsom heeft de VVD een kop(je) in de toekomst kleiner gemaakt.

Ik zie maar vier alternatieven. Eén: Rutte en Blok houden voet bij stuk en jagen de middenklasse in de financiële problemen, terwijl de werkgelegenheid afneemt en de zorgkosten stijgen. Twee: Rutte en Blok gaan aan het regeerakkoord morrelen om pijngevallen op te lossen. De significante nadelen als onder punt één genoemd blijven echter bestaan. Drie: Rutte en Blok geven eerlijk toe dat zij zich hebben vergaloppeerd. Vier: Rutte en Blok worden door de ledenvergadering van de VVD afgezet.

Achtendertigduizend zeer nette leden hoorde ik gisterenavond zeggen. Achtendertigduizend leden die van hun democratisch recht gebruik gaan maken. Wat een pracht vergezicht!

Nu wordt het even menens
Even erg serieus
De messen zijn geslepen
Dit cadeau is lumineus

2 gedachten over “De dag dat orkaan Marxio aan kracht inboet”

  1. Maar juist die vvd coryfee;en zullen ten aller tijden mee papegaaien ,wiens brood je ken het wel ,maar er zit wat in omtrend de komende ledenvergadering .Ik mag hopen dat er al een blauwe loper naar de achter uitgang voor hem licht

Reacties zijn gesloten.