5 gedachten over “Daar komen de Russen!”

 1. Misschien is Poetin wel stiekem de voor menselijke consumptie bestemde gewassen in Duitsland vanuit de lucht aan het besproeien met faecalien om een grootschalige EHEC epidemie te veroorzaken die vervolgens door Ulfkotte c.s. in de schoenen wordt geschoven van moslims in de hoop Turkije uit de EU te houden. De Duits-Russische samenwerking heeft zich tenslotte vaker bewezen.

  Zo, daar kan Martin Bosma nog een puntje aan zuigen 🙂

 2. Waar ik me zorgen over maak is dat het voor de derde keer al dit jaar is.

  Ze zijn blijkbaar hartstikke nieuwsgierig geworden dat als wij onze vliegtuigen naar Libië hebben opgestuurd wie dan over onze luchtruim waakt.

 3. Off and on Topic

  M.i. wel rete interessant.

  In heb de voorlichting over toneelstuk De Russen dat er van TGA aankomt van betreffende dramaturg bijgewoond..
  Het stuk is een mix van 2 van de jongste werken van Tsjechov (1860-1904 } , hij was 19 toen hij ze schreef plus vrije interpretatie naar nu van toneelschrijver Lanoye

  In kort speelt desillusie over verloren persoonlijk en politieke idealen, een samen gaan van intelligentsia met de boeren, ipv bekende Russische melancholie en mijmeren over en naar het verleden, hoofdrol.

  Omdat deze idealen niet verwezenlijkt waren, had men het gevoel dat deze van ze afgepakt waren, men wist geen eigen toekomst weg meer. .
  Als grote lijn in het geheel komt racisme binnen personages van Tsjechov . aan bod. Het waren joden ,gemixed huwelijk binnen dit stuk, die het toen moesten ontgelden, idealen afgepakt hadden.
  Krapuul hoeft voor mij one way forum te zijn.Misschien kan bv. Arnold van der Kluft hier iets meer qua poilitke gschiedenis, Tsjechov in zijn tijd toe kunnen lichten?
  Mijn kennis beperkt zich overwegend tot wat Tsjechov aan grootse vernieuwing in zijn tijd voor toneel heeft gedaan.i

 4. Ik heb hier nul verstand van .
  Desondanks zouden de ”Russen ”, zie ook eerder tegengeuden schild. , wel eens een verrassende stabiliseredende factor binnen ”oost west eurpa” kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.