D66 Rotterdam sluit hernieuwde samenwerking met Leefbaar uit (maar niet heus)

D66 Rotterdam sluit hernieuwde samenwerking met Leefbaar Rotterdam voor de komende raadsperiode (min of meer) uit.  De afgelopen vier jaar vormde D66 samen met Leefbaar en het CDA het college van B&W in de havenstad. Volgens lijsttrekker Said Kasmi is Leefbaar Rotterdam de afgelopen vier jaar zó zwaar geradicaliseerd dat een nieuwe samenwerking er niet in zit.

Opmerkelijk, want de laatste vier jaar heeft D66 in Rotterdam van harte meegewerkt aan het afknijpen van minima en het criminaliseren van minderheden. Of er hier daadwerkelijk sprake is van voortschrijdend inzicht is dan ook maar de vraag. De nazaten van Hans van Mierlo hebben er een handje van links-liberalen te lokken door zich in de aanloop naar verkiezingen een antifascistisch kostuum aan te laten meten.

Volgens Kasmi is vooral de samenwerking van Leefbaar met het FvD een breekpunt: “Vier jaar geleden nog wat rechts, maar bovenal een volkspartij, waar wij toen nog mee konden samenwerken. En nu verbinden zij zich aan Forum voor Democratie. Een partij die een relatie legt tussen intelligentie en ras. Een partij met een voorman die zo’n groot ego heeft, dat hij ervan overtuigd is dat vrouwen die hem ‘nee’ verkopen, toch ‘ja’ bedoelen. En nu wil Leefbaar Rotterdam dat de Turkse supermarkt plaats maakt voor een Nederlandse groenteboer…..Zolang Eerdmans geen afstand neemt van Baudet, en dat wil hij echt niet, wordt voor ons de toekomstige samenwerking met Leefbaar Rotterdam heel moeilijk”. Merk op dat Kasmi de deur dus niet definitief dichtgooit: mocht Eerdmans zijn dwalingen inzien, dan valt er met D66 tóch weer te praten. Maak je dus als Rotterdammer maar niet teveel illusies over de plotseling ontdekte principes van Kasmi en co.

Bron: AD

1 gedachte over “D66 Rotterdam sluit hernieuwde samenwerking met Leefbaar uit (maar niet heus)”

  1. Pingback: D66 Rotterdam sluit Leefbaar bij nader inzien toch maar niet uit | Krapuul

Reacties zijn gesloten.