Criminele Wildersorganisatie faalt in ontwijken wet

Voor het geval iemand nog mocht twijfelen aan het karakter van criminele organisatie van de “PVV” laat Brinkman nu weten dat deze eenmanspartij zich niet zal houden aan de verplichting giften van meer dan 4500 euro aan politieke partijen openbaar te maken. Brinkman spreekt van “een anti-PVV-wet” en geeft dus openlijk te kennen dat de donateurs het daglicht niet verdragen.

Deze donateurs zullen dan wel de boete van vijfentwintigduizend euro ook moeten opbrengen.
Het is de vraag of de door Brinkman aangekondigde speurtocht naar de mazen van de wet ook oplevert dat het betalen van deze boete de criminele club ontslaat van de verplichting alsnog openheid van zaken te geven. Zoniet, dan ontstaat een interessante figuur waarbij de sponsors een uitputtingsslag moeten volhouden. Of?

D66 had minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) erop gewezen dat de PVV met de betaling van 25.000 euro onder het verplichte jaarverslag uit kan komen, waarop Brinkman dat bevestigde. Spies had gezegd dat ze zich niet kon voorstellen dat een partij zich op deze manier onder een verplichting zou proberen uit te draaien.

Komkom, mevrouw Spies, dat weet u zelf ook wel beter.

Oh, en Hero Binkman kennelijk ook, want die tweet een dag later ineens:

 

 

7 gedachten over “Criminele Wildersorganisatie faalt in ontwijken wet”

 1. Misschien wil Brinkman hiermee aangeven dat hij de boete belachelijk laag vindt.

  De wetgever – in de bekende voor de wetgever van de laatste jaren ingezeten trend – zou de boete meteen tot 50.000 of 100.000 moeten verhogen om nog kracht aan deze wetgeving te verlenen.

  Lijkt me passen in de logica van de laatste jaren, of zijn er weer “onze” mensen ervan uitgezonderd.

 2. brinkman twittert hierover? Wist geert geen ” grappige tweet’ te verzinnen, die daarop en masse de RT vermelding krijgt? 😥

 3. Is er trouwens ook een uiterste datum van inlevering bekend?
  Dit jaarverslag is dan tevens publiekelijk beschikbaar, zoals het hoort? Dit zonder zwarte balkjes, uiteraard?

 4. Boetes worden opgelegd bij het overtreden van de wet. De bedoeling hiervan is dat de ontvanger van de boete hiervan leert en zich in het vervolg aan de wet houdt.

  Het betalen van een boete geeft je niet (nooit) het recht om je aan de wet te onttrekken.
  Zelfs de PVV kan zich niet door het betalen van een boete boven de wet plaatsen.

 5. Waarschijnlijk hebben in de afgelopen vierentwintig uur de PVV geldgevers, of hun advocaat (!), Brinkman een manier aan de hand gedaan om de belastingdienst en daarmee de controlerende tweede kamer afdeling financiën, om de tuin te leiden….

  Per slot van rekening is geheimhouding, achterbaksheid, corruptie, afpersing en al dan niet georganiseerde misdaad ‘core business; in die kringen….

 6. Ze zullen wel een Poolse boekhouder in dienst nemen die vervalste donateurslijsten (en de agenda van Monica) moet produceren. Als het bedrog uitkomt klagen ze via de eigen site over dat onbetrouwbare Poolse personeel…

Reacties zijn gesloten.