Creativiteit ongewenst bij kinderen

Maar ja, dat zal dit kabinet toch bommen? Dat soort ontwikkeling van kinderen is maar een linkse hobby en moet maar gewoon weg. Ze willen graag alleen maar rekenende robotjes om geld te verdienen en te speculeren. Niks vrije geesten, niks creatieve mensen, weg ermee! Lastig zijn die.

Veel basisscholen hebben geen tijd en geld voor goed muziekonderwijs. Aan het eind van de dag zingt de juf nog snel een liedje, maar daar heeft de leerling niets aan, zeggen cultuurorganisaties. (De muziekles schiet er bij in – Trouw)

11 gedachten over “Creativiteit ongewenst bij kinderen”

  1. Ik heb inderdaad ook al eens gehoord dat, wat in dat artikel staat, muziek maken een nogal gunstige invloed op de hersenontwikkeling heeft omdat het heel veel gebieden tegelijk gebruikt, of iets dergelijks.

  2. hersenontwikkeling is niet gewenst aangezien het toekomstige stemPVVee veiliggesteld moet worden!

  3. Gemeentes van dezelfde grootte gerangschikt naar opleiding en culturele ontwikkeling. Let op de positie die Venlo hier inneemt.

  4. overigens heeft prof dr mr ing De Mos volgens eigen verklaring een “psiegrieatries onderzoek” gedaan waarin wordt geconcludeerd dat met name de rechterhersenhelft gestimuleerd moet worden met vaderlandschlievende muziek om cultuurrelativisme tegen te gaan…

  5. Leuk dat ze in Nijmegen en het kunstencentrum en de school subsidiëren met deze muzieklessen. Evengoed zijn alle creatieve vakken en sport al decenia-lang een ondergeschoven kindje in het (basis-)onderwijs.
    Om de zoveel tijd is er wel een groepering die daar aandacht voor vraagt.

  6. Ik heb nog muziekles gehad van de muziekschool in mijn oude Dorp :). Die gingen per Seizoen langs bij alle scholen verkleed als rondtrekkende artiesten ;). Met Herst, Winter, Lente of Zomer thema :).

    Altijd leuk.. je mocht mee doen en voor elke klas was er iets op hun eigen niveau. Maar ja dat was jaren 80 en begin jaren 90. Nu is het “DAAR HEBBEN WE NIKS AAN VERDOMME! DAT KOST MEN BELASTING CENTEN!”. Mocht je bijvoorbeeld op een instrument spelen, of ze gingen Peter en De Wolf helemaal uitspelen :).

Reacties zijn gesloten.