Corruptie en cliëntelisme in het aangezicht van een nucleaire paddenstoel

Eijsink (PvdA). Vliegtuigje er door gedramd? Oorlogje ontketend? Beloning incasseren!
Eijsink (PvdA). Vliegtuigje er door gedramd? Oorlogje ontketend? Beloning incasseren!

Kijk, voor wie zich niet van alles wijs laat maken is het natuurlijk geen verrassing en is het allemaal niet nieuw wat ik hier zeg. Zo is het voor wie zich de ogen niet dicht laat smeren zonneklaar duidelijk dat de politiek niets met ‘het volk vertegenwoordigen’ te maken heeft maar dat het een riant betaald opstapje is naar een mooie (en meestal vet betaalde) baan bij een organisatie die écht wat in de melk te brokkelen heeft. Dat is alleen maar mogelijk omdat wij, het klootjesvolk, denken dat die organisatie er is voor ons, het algemeen, belang – bijvoorbeeld onze ‘veiligheid’ – en daarom die corrupte zwijnerij meestal schouderophalend accepteren. (Druk als men is met moslims en andere Untermenschen zullen we maar zeggen).

De NAVO is uiteraard zo’n club die wat in te brengen heeft, al is het dan voornamelijk van Amerikaanse makelij. Wat die organisatie met ‘veiligheid’ te maken heeft moet u maar in Afghanistan of Irak eens gaan vragen.
Nadat de PvdA eerst als een blad aan de boom omgedraaid was en de vliegende Fyra – die weliswaar niet zo geweldig vliegt maar wel riante winst oplevert voor de oorlogsindustrie met zijn ‘duurder, duurder, duurder’- nu volop omarmt, en nadat de PvdA een oorlog in Oekraïne heeft helpen veroorzaken, is het nu blijkbaar tijd om beloningen voor bewezen diensten te incasseren.

Daarom is voormalig kleuterjuf en huidig lid van de Tweede Kamer voor de PvdA Eijsink – woordvoerster NAVO- & overige oorlogspropaganda, lees: schoothondje van de wapenindustrie – voorgedragen als vice-voorzitter van de zogeheten Parlementaire Assemblee van de NAVO.

Dit vice-voorzitterschap en trouwens ook huidig lidmaatschap van die Assemblee is weliswaar een onbetaald bijbaantje maar je weet nooit – als Eijsink zich braaf blijft betonen – welke mooie en ook materiële beloningen het schoothondje in de toekomst nog van het baasje de wapenindustrie en andere oorlogssstokers tegemoet mag zien. Het zegt meteen ook iets over hoe serieus sommigen het lidmaatschap van de Tweede Kamer nemen, volgens mij. De voorgenomen benoeming – morgen is er nog een stemming over – komt op een moment dat de vrienden van de PvdA in Kiev druk bezig zijn de oorlog in Oekraine te laten escaleren.

Afgelopen week was vice-president Biden bij de nazi-vrienden van PvdA Tweede Kamerlid Jacques Monasch te Kiev, om te spreken over eventuele wapenleveranties. In het oosten van Oekraïne, zeg maar het betwiste gebied, zitten enorme voorraden schaliegas wat één van de ware redenen is voor de door de VS met steun van de PvdA ontketende oorlog aldaar. De zoon van de vice-president, Hunter Biden, zit in de raad van bestuur van Burisma Holdings en dat is de grootste belanghebber bij het gas in Oekraïne.
Een andere is natuurlijk het bestaan van Rusland zelve dat nu eenmaal niet vrijwel straffeloos zoals Irak, Syrië of Afghanistan plat gegooid kan worden – hoe graag of sommigen dat ook wellicht willen – onder het mom van het brengen van ‘de democratie’ om het vervolgens schaamteloos leeg te roven.

Hier overigens het een en ander te lezen over die andere viezerik die meegeholpen heeft om de oorlog te ontketenen en een nog veel grotere oorlog te riskeren met nucleaire grootmacht Rusland, omwille van vette winsten: de ‘grote strijder voor democratie en mensenrechten’ Hans van Baalen.

Maar goed, Angelien Eijsink dus, vice-voorzitster van één van de vergaderclubs van één van de (zo niet de) grootste terroristenbendes ter wereld (dat een mensenlevens verachtende bende als de NAVO van belastinggeld gefinancierd wordt en vergaderstructuren kent in de vorm van heusche Assemblees, in tegenstelling tot andere mensenlevens verachtende bendes als Al Qaida of IS, wil nog niet zeggen dat het dan deugt. Wat is eigenlijk het fundamentele verschil tussen al die bendes die op grote schaal roven en moorden om het eigen belang te faciliteren?). Blijf echter vooral geloven dat dit soort mensen uw belang, het belang van de gewone mensen dienen.

Oh, en mevrouw Eijsink heeft in al haar 4316 dagen pluchekleven nooit ook maar één moment aan ‘cliëntelisme’ gedaan. Dat doen alleen TK-leden van Turkse komaf die – wat je verder ook vindt van ze – hun werk wél serieus opvatten en daarom eenvoudigweg niet altijd in de pas kunnen lopen met de overige hoeren uit hun club.

1 gedachte over “Corruptie en cliëntelisme in het aangezicht van een nucleaire paddenstoel”

  1. Pingback: Diederik Samsom (PvdA): Vol is Vol! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.