Corrupte VVD-er du jour: Wybren van Haga, en ere-VVD-er du jour: “Prins” Bernhard Jr.

Wybren van Haga, weer zo’n non-valeur in de veel te grote VVD-Tweedekamerfractie van wie je nooit gehoord zou hebben als hij niet een of andere ultrarechtse scheet zou laten, of het niet zo nauw neemt met de regels die hij zelf voor anderen maakt. Hij komt van de Shell, ook verrassend.

In Amsterdamse huizen van Tweede Kamerlid Wybren van Haga wonen te veel huurders zonder ­vergunning. Om de verhuur te legaliseren, zegt de VVD’er huurcontracten op.

Van Haga heeft via zijn bv’s meer dan honderd adressen in bezit, vooral in Amsterdam en Haarlem. Hij schat dat in zeven of acht ervan te veel huurders zitten, zonder dat hij daarvoor een vergunning heeft. “Ik probeer het zo goed mogelijk op te lossen,” zegt hij.

In dezelfde categorie werkt iemand die steeds wordt aangeduid als “Prins Bernhard Jr.” – vermoedelijk iemand dus die op gemene kosten wordt onderhouden want dat Oranjehuis is zo geliefd:

Prins Bernhard jr. (47) heeft privé en met zijn bv’s 349 adressen in Amsterdam en is daarmee een van de grootste vastgoedbonzen in Amsterdam. De verhuur gaat niet altijd even netjes. De gemeente onderzoekt vermoedens van illegale verhuur aan te grote groepen door prins Bernhard en zijn zakenpartners. De huurders vrezen dat ze hun huis verliezen.

Het Parool.

1 gedachte over “Corrupte VVD-er du jour: Wybren van Haga, en ere-VVD-er du jour: “Prins” Bernhard Jr.”

  1. Pingback: De ongelooflijke brutaliteit van een corrupte VVD-er: Wybren van Haga | Krapuul

Reacties zijn gesloten.