Corrupte VVD-er du jour: Henry Keizer – wie? – ja Henry Keizer, en Loek Hermans natuurlijk

Henry Keizer is de voorzitter van de VVD en hij moet in die hoedanigheid natuurlijk voorgaan in de zelfverrijking en corruptie.

VVD-partijvoorzitter Henry Keizer werd in 2012 voor een schijntje mede-eigenaar van een florerend miljoenenbedrijf. Met drie partners nam hij de aandelen in deze onderneming over van een vereniging waaraan hij zelf als adviseur verbonden was. Ook andere VVD-prominenten, onder wie Loek Hermans, speelden een bedenkelijke rol bij deze transactie, waarmee de vereniging en haar leden voor tientallen miljoenen euro’s werden benadeeld. (…)
Keizer weet met zijn drie zakenpartners voor enkele tienduizenden euro’s een bedrijf te verwerven dat met 800 medewerkers een omzet genereert van 106 miljoen euro. Keizer zelf verwerft 51 procent. In 2012 is het bedrijfsresultaat 6 miljoen euro en blijft daar netto 2,9 miljoen van over, maar liefst 46 procent meer dan het jaar ervoor. De omzetten groeien ook over de jaren.

Deze internationaal opererende onderneming heet ‘de Facultatieve’. Het bedrijf exploiteert onder andere crematoria en begraafplaatsen…

Het Hele Eerlijke Verhaal van de voorzitter van de nieuwste bondgenoot van GroenLinks bij Follow The Money.

1 gedachte over “Corrupte VVD-er du jour: Henry Keizer – wie? – ja Henry Keizer, en Loek Hermans natuurlijk”

  1. Pingback: Henry Keizer legt (tijdelijk) zijn taken neer | Krapuul

Reacties zijn gesloten.