Cora van Nieuwenhuizen (VVD-handophouder) blijft geloven in sprookje ‘er is werk genoeg’

Mariëtte Hamer (PvdA) zegt dat er best nog te praten valt over plannen van de verkorting van de WW-duur. Haar collega Cora van Nieuwenhuizen (VVD) zegt dat dat niet zomaar kan. De WW moet een vangnet zijn en geen hangmat. Hier gaan we weer!

De VVD stigmatiseert mensen zonder werk als klaplopers. Volgens de de VVD is er werk genoeg en moeten mensen alleen maar ‘de handen uit de mouwen steken’. Ja als je met je reet op zo’n blauwe leren stoel zit in de Tweede Kamer, hoef je je nergens zorgen om te maken. Wachtgeldregeling is de beste die er is en als je het goed hebt gedaan, is er ook een baantje voor je geregeld als je de politiek uit gaat (al dan niet vrijwillig).

Volgens mevrouw Van Nieuwenhuizen:

“Het feit dat er nu een economische crisis is, is geen excuus om niet aan het werk te zijn”, meent het VVD-Kamerlid.

Gaat zij dat even uitleggen aan al die mensen die ontslagen worden en nergens meer aan het werk kunnen komen, omdat ze te oud zijn (ben je al als je 23 bent of te laag of te hoog geschoold bent). Wat een trut!

3 gedachten over “Cora van Nieuwenhuizen (VVD-handophouder) blijft geloven in sprookje ‘er is werk genoeg’”

 1. Een studie waar ze geen ene moer mee doet. Zelf alleen werkervaring als administratief medewerker bij haar echtgenoot en voor de rest zich ingelikt in een politiek baantje

  1994-2006 Lid gemeenteraad Oisterwijk
  2003-2007 Lid Provinciale Staten Noord-Brabant
  2007-2010 Lid Gedeputeerde Staten Noord-Brabant
  2010-heden Lid Tweede Kamer voor de VVD

  En zo’n miep-tiepje weet dan hoe het is om werkloos te worden/zijn

 2. die mevr hamers PVDA zou ff op kunnen komen voor de gewone man.
  overigens als je laaggeschoold bent kun je nog byleren, maar als je te oud bent na een leven van werl\ken is het schofterig om in de bystand te komen.

Reacties zijn gesloten.