Conservatieve angsthazen

Dit is er inderdaad eentje in de categorie “Gelul achteraf”. Toch ga ik even vooruit lopen op de conclusie van het rapport ‘evaluatie verjaardag Merthe te Haren’, dat op dit ogenblik wordt gefabriceerd door de commissie Cohen.
Conservatieven heb je overal. Iedereen kent ze wel, deze verdedigers van de verworven rechten. Het kan zijn dat ze zich schuilhouden onder de collega’s of in besturen. Soms verenigen ze zich in een beweging of een partij, zoals de PVV, SP of SGP. Dit maakt het makkelijk omdat ze dan eenvoudig te herkennen zijn. Zijn ze in de minderheid, dan zijn ze op zijn hoogst een stoorzender binnen het geheel die proberen de vooruitgang af te remmen. Krijgen ze echter de overhand of zitten ze op doorslaggevende plaatsen, dan ontstaat er een vaak een onoverbrugbaar probleem.
Conservatieven zijn niet in staat zich aan te passen aan een snel veranderende omgeving en leggen het dus vroeg of laat af tegen de werkelijkheid. Dit is eigenlijk triest, want het is nu eenmaal altijd zo dat je je aanpast aan de omgeving of anders zal je de strijd verliezen.

De verjaardag van Merthe
De dagen in de aanloop naar de verjaardag van Merthe volgden de ontwikkelingen zich snel op. Het gemeentebestuur vormde een commissie om de ontwikkelingen te lijf te gaan.
Er waren twee scenario’s denkbaar
Of we doen niets, of we proberen invloed uit te oefenen op wat er gaat gebeuren.
Gekozen werd voor de eerste conservatieve optie. Als de burgemeester dit leest, zal hij ongetwijfeld weer uit zijn vel springen. Natuurlijk is hij als conservatief van mening dat hij wel degelijk ingegrepen heeft. Tenslotte heeft hij tegen die duizenden die op het punt stonden te vertrekken geroepen dat er helemaal geen feestje was. En hij had een dranghek neergezet en het plaatsnaambordje laten verwijderen zodat ze dit bord in ieder geval niet konden stelen. Verder was de politie gewaarschuwd, mocht de menigte teleurgesteld gaan reageren omdat er echt geen feestje was.

Wel iets proberen
Men had er ook voor kunnen kiezen om het initiatief naar zich toe te trekken. Het is bekend dat relschoppers zich anoniem in een menigte willen verbergen. Iedereen in de grote stad die wel eens iets heeft georganiseerd weet dit, dus halen we er snel iemand bij die gespecialiseerd is in crowd control. Een noodverordening instellen, zoals men dit doet bij ieder voetbalwedstrijdje dat eventueel uit de hand kan lopen. Het maken van een verkeersplan om ervoor te zorgen dat niet iedereen het centrum in zou lopen. De organisatoren van Mysteryland snel uitnodigen om snel een festivalweiland te organiseren. Iedereen die binnenkomt met een feesthoedje op de foto zetten. Alcohol in beslag nemen. Een mooi feestprogramma maken om de bezoekers de kans te geven om Merthe massaal toe te zingen.
Een businessplan ontwikkelen omdat dit een kans is de gemeente Haren op de kaart te zetten. Proberen geld te verdienen aan het Merthefestival en er iets van maken wat we misschien jaarlijks kunnen herhalen zoals andere gemeentes dat wel doen.

De doorslag
Waar kwam de doorslag vandaan om niets te doen? Dat is heel eenvoudig. Conservatieve angst.
Wat moet dat wel niet kosten? Wat nou als je borrelnootjes gaat verkopen en iemand verslikt zich? Wie is er dan verantwoordelijk? Dan wijst iedereen naar het gemeentebestuur. We kunnen dus beter niets doen, dan kunnen ze ons in ieder geval niet beschuldigen.

8 gedachten over “Conservatieve angsthazen”

 1. [ Iedereen kent ze wel, deze verdedigers van de verworven rechten. Het kan zijn dat ze zich schuilhouden onder de collega’s of in besturen. Soms verenigen ze zich in een beweging of een partij, zoals de PVV, SP of SGP.]

  PVV, SP en SGP op één rijtje. Waarom staat die PvdA van jou er niet bij?
  Zoals duidelijk moge zijn begin ik inmiddels behoorlijk schijt te krijgen aan dat sociaal-democratische gebral van je.

 2. De PvdA noch hun ” Barbituraat voor de Arbeider ” FNV staan erbij omdat dat gewoon hoeren van het kapitaal zijn die hun achterban graag armer en met minder rechten achterlaten op hun tocht naar commisariaten …

 3. Nee , een Sociaal Democraat zal het CDA zelden bekritiseren , net zomin als D’666 , allemaal hoeren in dezelfde tippelzoné , da schept een band he ..

 4. Ho, ClubLiberaal je begint zeer inconsistent te worden.
  Het is alsof je vergeten ben dat je in je eerdere artikelen steeds in de bres voor PVV stond, we moesten begrip tonen enzo. Zat ze op de boorel bij jou op de verjaardag.

  Nu is voor je plotseling PVV een probleem geworden waar het vroeger helemaal niet was en reken je nu heel sluw de SP erbij, naar je liberale mentaliteit met reeks waarschuwingen. Ben je ff de kettingzaag vergeten, weetjewel.

  Uit je opsomming moet ik ook uitmaken dat de betrokken burgemeester een stiekem aanhanger van PVV is?
  Je rept met geen woord over de VVD terwijl dit zijn de regerende ultra-conservatieven op dit moment.

  Die hebben in deze situatie precies naar hun mentaliteit tegen die gasten in Haren afgehandeld.

  Permettez dat ik Teeven citeer naar ” dood is inbrekersrisico”, dan is gelijk “geweld en politie risico”.

  Niet huilen maar je werk doen.

 5. “want het is nu eenmaal altijd zo dat je je aanpast aan de omgeving of anders zal je de strijd verliezen”

  Wat een gewauwel. De hele menselijke geschiedenis is niks anders dan een constant aanpassen van de omgeving aan de behoeften van de mens. Als deze salonsocialist een illustratie van progressief Nederland is, geef ik de voorkeur aan de SGP.

  Of is ook dit weer satire?

 6. Weet ik niet. Er staat van hem vandaag wel een bericht gepland in de categorie “VOLSTREKTE LULKOEK”

 7. dat het gedrag van de vroede vaderen te Haren conservatief te noemen is, mag je zeker wel zo noemen.

  En dat de PvdA een conservatieve regenten en arbeidersslaafjes party is kan ook niet verborgen blyven.

  En dat Wim Kok na het accoord van Wassenaar (1982) best wel goed is terecht gekomen OK OK.

  maar het blyft griezelig dat in dit docterandussen land nog zoveel digibeten op verantwoordelijke posities zitten.

Reacties zijn gesloten.