Commissie-Juncker met botte bijl door milieuwetgeving

Frans Timmermans heeft zich gekweten van zijn eerste belangrijke taak als rechterhand van Jean-Claude Juncker.
In een mislukte poging lekken te voorkomen deelde hij afgelopen donderdag tijdens een vergadering van de commissie-Juncker

aan zijn collega’s voorstellen uit die enkel op papier staan. Na de bespreking werden de documenten vervolgens opgehaald.

Hierin voorstellen om bijna 80 richtlijnen af te schaffen, omdat er blijkbaar geen overeenstemming is en de lidstaten dit zelf maar moeten regelen.
Duidelijk is dat de commissie af wil

van belangrijke milieuwetgeving. Geplande richtlijnen rond luchtvervuiling en de kringloopeconomie zouden de economie te veel schaden, blijkt uit gelekte documenten.

De economie boven alles is de neoliberale mantra die ook hier weer de boventoon voert. Het milieu, onze gezondheid….totaal onbelangrijk, ondergeschikt. De voorzitter van de Groene fractie in het Europarlement, Rebecca Harms, verwoordt het als volgt:

“Het zou schandalig zijn als de eerste grote daad van de nieuwe commissie-Juncker zou zijn deze belangrijke wetsvoorstellen rond de luchtkwaliteit en de kringloopeconomie te schrappen”,… “Cruciale milieuwetgeving afschaffen is geen ‘betere wetgeving’, het is een ideologisch gebaseerde toegift aan vervuilende industrielobby’s en het gaat lijnrecht in tegen het algemeen belang.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

1 gedachte over “Commissie-Juncker met botte bijl door milieuwetgeving”

  1. Pingback: Frans laat ons niet stikken! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.