Commissaris van “woonstichting De Key” laat corporatie op de klippen lopen

De Bredase wooncorporatie Laurentius zal naar het zich laat aanzien uitstel van betaling moeten aanvragen.

Er is een strop gelegd om de nek van Laurentius omdat de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) binnen 3 maanden aflossing eist van de lening die is afgesloten voor het project Stadionkwartier in Eindhoven. Er was gehoopt op respijt maar Laurentius moet 60 miljoen euro terugbetalen en kan niet weer lenen, legde interim-directeur Karin Rosielle woensdag uit.

Laurentius verkeert al lange tijd in financiële problemen. Tot overmaat van ramp werd in mei directeur Walter V. gearresteerd op verdenking van oplichting van de corporatie.

Rosielle legde in een toelichting uit dat de situatie zeer ernstig is. Ze gaat echter niet uit van een faillissement van Laurentius. ,,Faillissement van een woningcorporatie is nog nooit voorgekomen.” Rosielle rekent op steun van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

Walter V. heet Vermeulen, er is geen speciale reden te bedenken waarom fraudeurs op deze eenzame hoogten van initialen voorzien zouden moeten worden.

Joop Peijen en Andre Heintjes werden twee weken geleden door de woningcorporatie aan de kant gezet. De twee eisen hun baan terug, omdat de opgegeven reden voor de schorsing niet zou kloppen.

De algemeen directeur, Walter Vermeulen, werd in mei van dit jaar geschorst vanwege vermoedelijke betrokkenheid in de fraudezaak bij Laurentius. Peijen en Heintjes worden niet gezien als verdachten in dat onderzoek.

Waarvan Peijen en Heintjes dan verdacht worden wordt er niet bij gezegd.

De op de klippen gestuurde wooncorporatie lijkt extra vertrouwenwekkend doordat de genoemde Rosielle lid van de raad van commissarissen van de Amsterdamse mafiose stichting De Key is. Die weet er vast wel voor te zorgen dat het faillissement niet doorgaat, met een vriendje als Frank de Grave bij de hand. Tenslotte heeft zij de in moeilijkheden geraakte corporatie SGBB eerder laten fuseren met het ook al zo vermaarde Vestia. Laat Rosielle maar schuiven.

2 gedachten over “Commissaris van “woonstichting De Key” laat corporatie op de klippen lopen”

  1. Een salaris boven de 2,5 ton voor Karin Rosielle kan je ook oplichting van de huurders noemen

  2. Gesmoorde knoflook, Arnold?

    Nee, serieus, het is bar en boos hoe de woningcorporaties worden leeggeroofd.

Reacties zijn gesloten.