Columnrondje vrijdag

Ilja Leonard Pfeijffer in nrc.next over de hypocrisie van Henk Bleker, het misbruik in de katholieke kerk en de warme gevoelens van Opstelten. Hier wordt mij ook weer heel duidelijk dat er in Nederland met twee maten wordt gemeten. Voetbal en kerk zijn heilig en de rest kan de kelere krijgen.

Dit is er een van even geleden. Maar kwam hem nu tegen en wil hem jullie niet onthouden. Hans Goslinga in Trouw over wat de VVD kan doen nadat de PVV is opgestapt. Ik vond het wel interessante mijmeringen. Natuurlijk omdat het me niet snel genoeg kan zijn dat die PVV oprot, maar dan zou ik ook graag zien dat dit kabinet niet verder kan. Hans Goslinga oppert echter een aantal mogelijkheden voor een VVD/CDA zonder PVV. Ik moet er niet aan denken. Als dat gaat gebeuren en het lukt Rutte, dan is er nog een tovenaarsleerling. Ben benieuwd naar het volgende duel dan in de Tweede Kamer. Een herhaling van ‘Doe normaal man!” of eentje met handtassen?

Kustaw Bessems in DePers over Maarten van Rossem en over vuur met vuur bestrijden. Van mij mogen ze. Dat excuus van Maarten was natuurlijk nergens voor nodig.

Thomas von der Dunk in de Volkskrant over de fakeprocedure van de nieuwe onderkoning van Nederland. Dit kabinet begint autoritaire trekken te vertonen en verslijt de helft van Nederland voor onnozel. Voor  mij staat het gewoon vast, Donner was dit al beloofd tijdens de formatie van die wrakhoutkabinet. Leuke post wegens bewezen diensten. En kon hij als slager ook gelijk even zijn eigen vlees keuren. Wel zo makkelijk voor een kabinet met dictatoriale trekjes.

 

8 gedachten over “Columnrondje vrijdag”

 1. Dit las ik net bij De Pers:

  ” Door: michello, 14 dec 2011 02:21
  Haarscherp1 schreef:
  […] Volgens (joodse) bronnen bij Amsterdampost is Marcel Hulspas een ommozele Hamas knuffelaar en antisemiet. Kortom hij zou in principe een nazaat kunnen zijn van voormalig NRC journalist Max Blokzijl.
  Ik zie trouwens dat ze bij krapuul.nl helemaal gek zijn op Marcel Hulspas. https://krapuul.nl/shrtnws/59308/columnrondje-zondag/ Ik heb daar op dat narcistische, extreemlinkse anti-PVV weblog eens een paar uurtjes gefundeerd rechts zitten meereaguren, geheel correct, netjes, argumenterend, bewijsvoerend en binnen de regels blijvend, maar heb daar uiteindelijk een permaban gekregen. Mijn penvoering was te briljant, jvdheuvel kon het niet handelen. Dus dan maar de stekker eruit. Zo gaat dat dan, in die kringen.”

  Tsja, Michello: you’re either with us….

 2. TLDLK Schreef:

  Tsja, Michello: you’re either with us….

  Waarbij “with us” niet eens gelezen dient te worden als “anti-PVV” of “anti-kabinet”, maar als “alsof je bij iemand thuis met ons zit te praten”. 😉

  Ik bedoel, kwám er maar eens een pro-PVV of pro-kabinet-iemand die niet binnen een paar posts vervalt in gemeenplaatsen, liegen, schelden, piepen, zeuren of gebiedende wijs. 😛 (Ik weet dat ze er zijn want ik had er ooit 1 in een milieudiscussie, dus kom op, laat je horen!)

 3. Misschien is dit wel dat gastje dat ’s nachts mailt over bezemstelen die hij in aarzen wil steken. Over briljante penvoering gesproken.

 4. Yuck. 😐
  Nou ja, misschien wil hij wel een ingezonden stukje schrijven over praktische proctologie? 🙂

 5. Heh eindelijk, mijn gebeden aan de Blonde God worden eindelijk gehonoreerd. Dicht met die grenzen, we hebben al genoeg opgedrongen ballast aan boord.
  Ik ben als PVV-stemmer namelijk bevreesd als ik geen vrienden in linkse kringen heb, misschien word ik wel doodgeschoten door zo’n linkse milieufascist.

  Bloempjes van michello.

 6. Dat ingezonden stuk over proctologie kan hij dus mooi vergeten. Jammer, kans gehad, volgende kandidaat please! :mrgreen:
  (Heb je het woord al opgezocht, Michello? :twisted:)

Reacties zijn gesloten.