Columnisten

Het wordt allemaal steeds voorspelbaarder in Nederlands bloggersland. De Geenstijl columnisten doen hun best om een nog fletsere kopie van Theo van Gogh te worden en verhullen hun onkunde in steeds grover taalgebruik. De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig nog hoofdzakelijk columns met het woord EU of Islamisering er in. Geen nieuwe inzichten, uitsluitend weer dezelfde riedel over het gebrek aan democratie en het nakende einde van de Euro. De vraag is: Hoe vaak kun je hetzelfde onderwerp herkauwen totdat al je lezers in coma zijn.

Een aantal maanden geleden zagen we helemaal iets bijzonders. Columnist Joost Niemoller ontpopte zich in een paar columns als een soort beleidsmedewerker van ‘Rijkeluisnitwit’ Laurence Stassen. Laatstgenoemde is zo’n beetje over alle politieke bananenschillen uitgegleden die er zijn maar forceerde zichzelf, al dan niet met behulp van een vermogende vader, desondanks toch maar weer in het delegatieleiderspluche in Brussel. Joost interviewde haar en kritiekloos mocht ze bij hem vertellen hoe belangrijk zij wel niet was in Brussel. Voor de mensen die mijn boek nog niet hebben gelezen (hoe weinig dat er ook nog zullen zijn) verklap ik alvast dat er een behoorlijke bijlage aan Brusselse inbrengen bij mijn boek zijn bijgesloten met steevast dezelfde mededeling. ‘Deze week geen inbreng van de Europese PVV-fractie’. Een slaapverwekkend interview vond zijn podium bij De Dagelijkse Standaard.

Een andere vrouwelijke saaierd heeft zichzelf inmiddels opgeheven. Onder het alias @BlondeMevrouw verscheen er week in, week uit dezelfde voorspelbare column. Naar eigen zeggen is ze vertrokken omdat ze boos was omdat de redactie van De Dagelijkse Standaard iemand met een ander (politiek) geluid had laten publiceren. De hardnekkige geruchten zijn echter dat iedereen onderhand in een chronische slaaptoestand was geraakt van haar columns.
Vandaag mag Leon de Winter op DDS, toch een verdienstelijk schrijver, zo’n beetje alle open deuren die er zijn aangaande de Nederlandse verzorgingsstaat weer eens opnieuw intrappen.

De oorsprong van de saaiheid zit hem volgens mij in de tunnelvisie van de meeste schrijvers van de stukjes. Ook op deze site zie ik regelmatig stukjes voorbijkomen waar de voorspelbaarheid van afdruipt. Een zekere Jvdheuvel maskeert zijn ‘enge’ visie door er lekker grof in te gaan. Eigenlijk belichaamt hij de Geenstijl variant van Krapuul. Het voorspelbare hier is ook vaak de dwangmatige steun voor alles wat maar Arabisch of Palestijns is. Een verrassend stukje over de vele joodse mensen, ook in Israël, die er heel anders over denken, is tot nu toe onmogelijk. Het moet altijd vanuit de eigen tunnel.

Ook bij deze een oproep aan Islamitische columnisten: Kom er ook eens in met een pro Israël stukje. Krapuul columnisten, probeer ook eens de goede kanten van Rutte I te vinden. Dagelijkse standaard, kom eens los van al die ‘zwarte kousen, ultra orthodoxe, rechtse riedel.’

Alleen maar kritiek dan? Nee, Wltrrr en Van der Kluft hebben soms goed doordachte columns en proberen dan een verrassende visie te etaleren. Op DDS is Van der Galien regelmatig scherp. En ja, Mike Tomale op Artikel7 plaatst ook regelmatig goede columns.

36 gedachten over “Columnisten”

 1. Kom op JHim , waarom zou ik een positief stukje over jouw heilsstaat schrijven ,daar hebben ze hun propagandaschrijvers toch voor ?? waarom ga je geen Jood vragen een positief stukje over het Nazisme te schrijven ?? net zo reeël

  Heb je trouwens een nieuw huisje gevonden om je stukjes voor te schrijven ?? , of heeft Elma Drayer toegezegt dat je al het stof van haar pumps mag aflikken als je degene die jouw gebazel hier toelaat , en dat is die door jou zo verafschuwde JvdHeuvel , afzeikt ???

 2. @1 slechts opbouwende kritiek richting de geachte hoofdredacteur.
  Wat probeer je te zeggen? Dat Israël een op een te vergelijken is met Nazi-Duitsland?
  Wat vind je overigens van de mensen van ‘Een ander Joods geluid’ ?

 3. Uiteraard distantieer ik me van Van Bemmel’s opmerkingen over de geachte hoofdredacteur van deze site, maar verder heeft hij hier en daar wel een punt.

  Ik vraag me overigens wél af wat de ‘goede kanten’ van Rutte I waren. Wellicht dat Van Bemmel daar eens een stukje over kan schrijven voor Krapuul?

 4. Ik heb net 0,3 seconde nagedacht over de goede kanten van Bruin I en definitef kunnen vaststellen dat die er niet waren.

 5. @ 2 klik de onderstaande link maar aan..heb je gelijk een antwoord op je vraag. De reacties op facebook op de vraag van het leger wat ze met 3 onschuldige Palestijnse kinderen zouden moeten doen zeggen genoeg. Zelfs de nazi’s zouden hiervan rode oortjes krijgen.

  http://uruknet.info/?p=m96195&hd=&size=1&l=e

 6. @3 en @4 Door de niet vanzelfsprekende meerderheden van de gedoogconstructie was er een levendige onderhandeling mogelijk. Op mijn portefeuille heeft dat ondermeer geleid tot veel goedkopere 0900 nummers (alleen lokaal tarief), allerlei rechten voor (uitbreidende) ondernemers) en natuurlijk: Netneutraliteit.

 7. @6 Als het daarvoor nodig is om een stel cryptofascisten in de regering op te nemen dan maar geen netneutraliteit.

 8. @2 Dat er een hoop idioten wonen, hoef je mij niet te vertellen. Het gaat om die ontelbare andere meningen die er zijn.

 9. Uit het feit dat een fascist op deze site zijn hersenspinselen kan uitbraken, kan men opmaken dat “Krapuul” nou niet direct een soort ‘GeenStijl’ of ‘DDS’ is.
  Verder wordt op deze site vrij regelmatig verwezen naar mensen en groeperingen in Israël die wél oprecht zijn en vrede wensen met hun buren.
  Evenals het feit dat niet alle Duitsers nazi’s waren kunnen niet alle Israëlis gerekend worden tot de vrienden van Kees-die zo hartelijk om genocidegrapjes moet lachen- van der Staaij, of die vunzelingen van CIDI en Likoed Nederland.
  Gelukkig maar.
  Wat betreft ‘goede kanten’ van Bruin II…die zijn er niet en alleen al de suggestie dat die er wel zouden zijn is al volkomen van de pot gerukt.
  Verder vind ik J.v.d. Heuvel een zeer kundig en zeer te waarderen schrijver en ik roem zijn niet aflatende inspanningen om deze site een teken van hoop te laten blijven in tijden waarin types als de auteur van bovenstaand mij teveel op de voorgrond treden.

 10. De schrijver spreekt zichzelf nogal tegen, want hij heeft hier toch een platform. Ik denk niet dat om het even wie hier schrijft ook gemakkelijk terecht kan bij de andere genoemde – als er zo’n ruimte was voor anti-anti-islamschrijvers v/m zoals genoemd door collega Hijmans dan zou Krapuul niet nodig zijn.

 11. Ja Jhim , het zogenaamde “israel”staat op één lijn met nazi-duitsland . Een op ras-suprioriteit gebaseerde “staat” welk zonder pardon land steelt ..

  Wat ik vind van een ander Joods geluid ?? goede mensen die in tegenstelling tot filo-semieten als Jhim van Bemmel , Geert Wilders en Elma Drayer wel het verschil tussen Joden en israel zien …

 12. Volgens mij heeft de schrijver Van Bemmel niks nada gelezen van wat er hier gepubliceerd wordt en als hij al wel wat heeft gelezen, heeft hij het niet helemaal (of helemaal niet) begrepen.

  Verder vraag ik me af als je dit commentaar levert over anderen, hoe briljant je jezelf dan vindt. Ik heb nog geen wakker-makende stukkies gezien van Van Bemmel. Dus ik zou zeggen, geef het goede voorbeeld en schrijf eens een ‘goed doordachte column’. Voorlopig blijft het bij het recame maken voor zichzelf en zijn boek. Altijd mooi natuurlijk, als je zo’n podium wordt gegeven en Van Bemmel is er de man niet naar om van die gelegenheid dan geen gebruik te maken.

 13. Dit zijn mijn 5300 stukken op deze site:
  https://krapuul.nl/author/jvdheuvel/#sthash.Wy3TAGjn.dpbs

  Nu hoor ik graag van de auteur hierboven 5 ( is 1 promille) zeer voorspelbare pro-palestijnse stukken. 1 pro-palestijns stuk is ook goed.

  We willen natuurlijk niet dat Jhimh vhan Behmmelh de boel bij elkaar zit te liegen. Terwijl hij thuis zit te epibreren op mijn kosten en ik keihard aan het werk ben op kantoor en niet eens tijd heb om dit soort crap op MIJN site te lezen.

 14. Dus, Jhimbo de Bimbo, mijn stukken zijn zeer voorspelbaar pro-palestijns; noem er 1.

 15. Ik geef overigens toe dat ik zeer voorspelbaar ben. “No more fascism” is er een.

  Verder schrijf ik hier namelijk wat ik wil lezen en overal mis. Maar voorspelbare propalestijnse stukken van mijn hand? Volgens mij moet Jhimbo nog een hoop lezen hier.

  Ik blog trouwens al veel langer dan Geenstijl. Sinds 98. Waarschijnlijk heeft geenstijl het van mij afgekeken dan.

 16. @15 aha Touche dus. Mijn typering was overigens uitsluitend betreffende de keiharde GS toon die ik in je stukjes zag. Het ‘pro Palestina’ gedeelte was meer voor de gehele site bedoeld. Maar goed, ik zal een aantal van je stukjes nog eens doorlezen en wellicht kom ik alsnog tot een andere conclusie en ontdek ik de nuance en het fraaie woordgebruik alsnog.

 17. En die “keiharde GS toon” zit in jouw zielige hersentjes. Ik heb inderdaad een keiharde toon en die mogen figuren zoals jij in hun hol douwen en heeft verder met GS niks te maken.

 18. @18 Je was overigens als hoofdredacteur nog wel blij met mijn categorie keuze toch?

  Lees de column goed! Ik ga trouwens eerst even naar de positieve stukjes over de goedwillende Joodse mensen zoeken in je oeuvre.

 19. ‘ goedwillende Joodse mensen ‘ , dat is jou kriterium ?? en dan bedoel je echt Joods en niet “israel “??

 20. @19 Heb overigens geen problemen met de directe keiharde toon zonder veel omhaal.

  Nou ja, ik ga maar weer eens met ‘m’n zielige hersentjes voorlopig even terug in het hol waar mensen zoals ik thuis horen.’ :-C

 21. @20 Als ik positieve stukjes over goedwillende wie dan ook wil lezen koop ik wel een libelle of zo, als ik al jullie gladde woekerpolisverkooppraatjes doorgeprikt wil zien kom ik hierheen.

 22. @23 Nee even toelichten wat jij hier loopt te beweren.

  Ik schrijf hier volgens jou voorspelbare pro-palestijnse stukjes.

  Ik heb 5300 stukjes op deze site.

  Noem 1 propalestijns stukje.

 23. Er staat ‘Jvdheuvel maskeert zijn ‘enge’ visie door er lekker grof in te gaan’

  Ik begin de alinea over de site in zijn algemeenheid.

  Aan het einde zeg ik ‘Het voorspelbare hier’ waarmee ik dus weer naar de gehele site verwijs. Wellicht niet al te duidelijk, maar wel zo bedoeld.

 24. Ja jongen je verzint de boel maar bij elkaar hier hoor. Je hebt tenslotte niks beters te doen.

  Sorry als ik, na mijn werk, je even aanspreek over wat jij hier allemaal over mij beweert.

 25. De ergernis, van Bemmels eigen politiek falen straalt er glorieus vanaf. Waar het hart van vol is, stroomt de mond van over.

 26. Jhimbo,

  tot en met de zin “De oorsprong van de saaiheid …” ben ik het wel met je eens. Daarna begeef je je wel op glad ijs. Ik heb hier alleen stukjes tegen de bezettingspolitiek en de mensenrechtenschennis van Israel gezien. Geen stukjes met “dwangmatige steun voor alles wat maar Arabisch of Palestijns is”.
  Je oproep vind ik goed, hoewel er volgens mij best ‘islamitische’ columnisten bestaan die al in die trant schrijven. Google dat maar eventjes in je vrije tijd. 😉 Echter, de goede kanten van Rutte I vinden is wel een hele grote uitdaging.

 27. Ach, hier hebben we Jhimhh in zijn zuiverste vorm – propaganda voor eigen gewin. Echte zakenman, puur sang.

  Ben het met Keira@12 eens dat ik ook denk dat Jhimboletto vooral stukjes hier schrijft om zijn eigen boekjes te promoten. Daarnaast mag hij dan lekker beweren dat hij anders is dan de doorsnee PVVer. Wat ik je zeg – echte zakenman.

  Iets positiefs aan Rutte&Cie?

  Jahoor, dat ze ons elke dag het voorbeeld geven hoe dat niet moet. Dat we het anders moeten bedenken dan deze totalitaire neoliberalisme waar we nu te maken hebben. Dat het anders moet – vooral socialer, menselijker en duurzamer.

 28. Verder denk ik dat in zijn reclame-haast heeft Jhimhh een fout in zijn oproepen laten insluipen.

  Hij was vast van plan om Wilders en martin Bosma ’s keertje toch met iets positiefs over de moslims, buitenlanders te komen want hun braaksels vervullen Nederland nu alvast langer dan 10 jaren.

  Tja, maar toen kreeg het pennetje van Jhimhh een eigen leven en zijn artikel kwam vanzelf tot stand. Wat een wonder – het gaat weer over de kolonisten, oeps sorry – columnisten.

 29. Jhumboletto was eigenlijk vast van plan om Wilders en Martin Bosma te vragen voor de afwisseling ’s een keertje toch met iets positiefs over de moslims/buitenlanders te komen want inmiddels vervullen hun braaksels Nederland langer dan 10 jaren.

 30. Hier een mooi voorbeeld van mensen die wél onderscheid kunnen maken tussen mensen van het joodse ras en de apartheidsstaat Israël.
  Wie het artikel leest wordt wel duidelijk waarnaar Kees-die zo hartelijk moet lachen om genocidegrapjes-van der Staaij, ‘kokette’ Elma- iedereen is antisemiet tenzij ik anders bepaal-Drayer, de huftertjes van het CIDI en Likoed-Nederland naar ruiken:

  http://consortiumnews.com/2013/03/25/something-rotten-in-state-of-israel/

Reacties zijn gesloten.