Cohen: Moslims van nu zijn de Joden van WO II

“De moslims in Nederland worden langzamerhand buitengesloten, net als dat met Joden in de Tweede Wereldoorlog gebeurde”, aldus Job Cohen.

De PvdA-frontman zegt dat zijn Joodse moeder hetzelfde meemaakte rond het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De Joden werden langzamerhand buitengesloten en dat ziet Cohen nu met de moslims in Nederland gebeuren. “Praat met moslims en je hoort het.”

Kijk en daar strijden we nu voor hier op Krapuul, dat géén enkele bevolkingsgroep dit nog een keer mee moet maken. Dat velen het niet zien omdat ze opgezweept worden door een volksmenner die maar één doel heeft, van onze Lage Landen een tweede Israël te maken. Waar geweld aan de orde van de dag is en bevolkingsgroepen elkaar naar het leven staan.

Laat ik duidelijk zijn; geweld tegen of uitsluiten van joden, moslims, hindu’s, boedhisten, Hare Krishna volgers, gereformeerden, protestanten, katholieken, Zevende Dagsadventisten, Artikel 31, Jehova’s Getuigen, atheïsten, wicca’s en alles wat ik vergeten ben aan geloofsoverovertuiging: NIET GOED!!!!!

Wat ook niet goed is de polariserende werking van een Geert Wilders en zijn aanhangers over hoe slecht de islam wel niet is. Dit doet mij vanaf het begin af aan denken aan de geest die uit de fles kwam in Duitsland voor WO II. Ja en begin maar te roepen: Godwin! Daarmee bewijs je dat dat je niet weet wat de wet van Godwin inhoudt en veeg je de hele geschiedenis onder het tapijt en doe je alle slachtoffers onrecht. Dan trap je op de ziel van alle slachtoffers van WO II!

Update, reactie van de geachte afgevaardigde Wilders

Wilders hekelt in een reactie de kritiek van Cohen. „Zijn vergelijking van moslims nu met de joden in de jaren dertig is te walgelijk en abject voor woorden. Het tegengaan van de islamisering en stevig aanpakken van bijvoorbeeld criminele Marokkanen is het puinruimen van de puinhoop die juist de PvdA van Cohen van pappen en nathouden, theedrinken en de boel bij elkaar houden heeft veroorzaakt”, aldus Wilders. „Cohen is nu echt volledig de weg kwijt, slaat in paniek als een wilde om zich heen. Hij is echt over zijn houdbaarheidsdatum als PvdA-leider heen.”

Laat ik duidelijk zijn: Niet Cohen maar de geachte afgevaardigde Wilders slaat om zich heen. Hoe durft hij de dingen die hij zegt te zeggen! Plus de uitlatingen van de geachte afgevaardigde Kortenoeven – ook van de PVV! – over dat Nederland maar oorlog moet gaan voeren in Iran, dat is geen om je heen slaan? Wanneer gaat men dit zooitje ongeregeld nu eens zien voor wat het is? Een zooitje ongeregeld?

306 gedachten over “Cohen: Moslims van nu zijn de Joden van WO II”

 1. Op diverse sites waar ik even langskom, zijn zij het beslist niet met Cohen eens..
  Ik zal maar niet herhalen wat zij over Cohen zeggen!
  De PvdA krijgt nu nog minder stemmen in maart 2011 als ik dat allemaal zo lees!

 2. Als je het artikel leest, ja wie doet dat nog tegenwoordig, zie je dat hij het heeft over uitsluiting van mensen en dat vergelijkt hij met uitsluiting van Joden in het voor en begin 2e wereldoorlog.
  Dat is alles beste mensen.

 3. Wat de moeder van Cohen meemaakte gebeurde toen in Nederland nog geen enkele sprake was van een joods-christelijke samenleving. De christenen keken uiterst wantrouwig naar dat vreemde volkje met zijn rare gewoonten, die bovendien Jezus aan het kruis hadden laten nagelen. De joods-christelijke samenleving ‘ontstond’ pas toen 100.000 Nederlandse joden naar de gaskamers waren vertrokken. En toen minister Vogelaar suggereerde dat er in de verre toekomst weleens sprake kon zijn van een joods-christelij-islamitische samenleving, wat gewoon een optelsom was van de aanwezigheid van 1 miljoen mensen met een moslim-achtergrond in ons land, verklaarde Wilders haar ‘knettergek’.De enige manier om die gemixte samenleving te voorkomen is – inderdaad – ervoor zorgen dat al die islamieten (of, voor de zekerheid, alle Turken en Marokkanen) worden ausradiert (bewuste Godwin).

 4. Er wordt altijd beweerd, dat WIlders niets tegen moslims heeft die ingeburgerd zijn. Welnu, daar spreekt hij zich nooit over uit en hij laat zich ook niet zien met een moslim die hard werkt en huisje en boompje heeft. Of hij zal niet naar de universiteit gaan om de aldaar studerende moslima’s een hart onder de riem te steken. Of naar sesamstraat om met Hakim te babbelen (al zal de laatste daar niet op zitten te wachten).

  Dus Cohen heeft in de kern wel gelijk, maar de waarheid doet altijd pijn.

 5. De Joden in het verleden en de moslims in het heden kan je echt niet met elkaar vergelijken hoor, destijds wilden de Joden wel vluchten, en de moslims willen juist blijven of zij komen, dus zo slecht zal het klimaat voor de moslims er niet uitzien!

 6. Als je de commentaren leest van bepaalde aanhangers, dan lijkt het me dat je dit beter niet kan herhalen Beatrix. Die vinden dat een moslim, gespuis is, op moet rotten en ze willen ze het liefst verzuipen. Voeg daarbij de dagelijkse hysterie over b.v. halal voedsel, zelfs onze kaas is niet meer veilig, nadat gisteren schijnbaar de EO berichtte dat in de emiraten ze zich buigen over ons bammetje met kaas.

 7. Kijk naar de joden van israel die zijn nu de nazies 2010 tegenover het bezet gebied al daar.
  Hitler stamde ook af van de joden , en zo gedragen zij zich nu ook tegenover de palestijnen.

 8. belachelijk dat onze nationale theedrinker en marrokan knuffelaar zo zijn moeder erbij haalt. hoe zielig kan een mens zijn en hoe belachelijk kan men zich maken. Deze verderfelijkk man die het aandurft om joden met moslims te vergelijken bah. Flikker deze schizofrene crimineel het land uit. naar marokko bijvoorbeeld kan hij 24 uur per dag theelurken en knuffelen

 9. #12 Maar zoals Kees al heeft aangegeven, wel een FOUTE jood! Want alles moslims zijn fout, maar danzij Geert Wilders hebben we tegenwoordig goede en foute joden. Het vernislaagje is zo dun, zo dun, het zal niet lang meer duren of ze zijn allemaal weer fout. om te 😥

 10. Ik zal maar niet herhalen wat zij over Cohen zeggen!

  Ja maar er zijn ook zoveel mooie varienten op rotjood dezer dagen:
  nationale theedrinker
  marrokan knuffelaar
  verderfelijkk man
  schizofrene crimineel

  en dat in 1 reactie

  en @8
  de joden waren zo welkom in NL dat Anne Frank nog bijna postuum tot Nederlander verklaard moest worden een paar jaar geleden omdat iedereen deschrijfster van dat dagboek zooo geweldig vindt (het had nooit geschreven mogen worden, stelletje hypocrieten).

 11. Cohen,

  Zeur niet.
  Je zet jezelf voor schut met deze hersenloze uitlatingen.
  Er zijn maar weinig Joden die vergeleken willen worden met een bepaalde type moslim.
  En er zijn ook weinig Moslims die vergeleken willen worden met bepaalde type moslim die het voor iedereen verziekt.
  Het gaat hier niet over zwart wit of Moslim. Het gaat hier over lastpakken die denken alles te kunnen en hier in Nederland ook alle mogelijkheden voor krijgen.
  Want je mag er vooral niets van zeggen want dan komt meneer Cohen in opstand.
  Cohen, wordt wakker.

 12. #10, #11 Van dat niveau dus. In de reactiekolom van De Telegraaf moet je heel ver scrollen om een genuanceerde mening tegen te komen. Die reageerders bevestigen dat Cohen het volste gelijk van de wereld heeft.

 13. Cohen is geliefd bij alle moslims. Deze man is bekend over de hele wereld bij de moslims als pepermuntheedrinker. Vandaar dat ze zo graag hier zijn of nog op weg hier naar toe.
  Op deze manier hartjes winnen belachelijk. De voorzitster van de pvda met haar fopneus zal wel trots op hem zijn. Vooral als na de steten verkiezingen geen pvda”ers meer in de gedeputeerde staten en 1ste kamer zitten.

 14. Cohen, ziet zijn verlies. Hoe zal hij deze groep terug halen?
  Ja, door de PVV stemmers te demoniseren. Mijnheer Cohen begrijpt nog
  steeds niet dat er meer dictators in achterstands wijken lopen, dan we
  ooit in 40 45 gehad hebben. Deze groep breidt zich nog steeds elke weer
  uit. Tot het werkelijk onthoudbaar wordt. Hij vergeet erbij te zeggen, dat
  er nu al mensen emigreren vanwege ….juist ja. Zoals Bolkensteijn het zei.

 15. @Andreas 3.38pm) Een genuanceerd bericht over Cohen? Ik zie alleen maar genuanceerde berichten alleen jij schreef een ongenuanceerde bijdrage!

 16. Wat een onzinnige vergelijking: de genocide en Jodenvervolging vergelijken met de leefomstandigheden van moslims in onze tijd. Alleen mensen die nog nooit een geschiedenisboekje hebben open gehad zeggen dergelijke flauwe zever.

  Allez, wijs mij dan eens de concentratiekampen aan, de uithongering, uitsluiting van bannen, kinderen uitgesloten van het onderwijs, moslims die heen tram trein of bus op mogen, niet op een bank in het park zitten, enz.. enz…

  Misselijk wordt ik van dat soort populistische vergelijkingen. Islamofobie lijkt nergens op Jodenhaat van WOII.

 17. @#15: nee, de PVV oogst pas respect in de hele wereld met een poging tot oorlogsverklaring aan Iran. En die acht klapmongolen in de PVV-fractie die met justitie in aanraking zijn geweest al helemaal, natuurlijk. Dat ze Hernandez maar als eerste sturen, als kopstoottroep.

  @#17: er komen netto nog maar een paar duizend moslims per jaar Nederland binnen, vandaar dat Stoer Plan nr Zoveel van dit kabinet, het halveren van de immigratie, ook alweer niet gaat lukken.
  En er zijn, ondanks die anderhalf miljoen hersenceluitgedaagden zoals jij, die bovendien niet kunnen rekenen omdat ze denken dat ze in de meerderheid zijn, nog genoeg mensen in Nederland over die wél hebben opgelet bij de geschiedenisles.

 18. @22
  Want ja, we hadden het over het vernisje van de beschaving dat zo makkelijk afbladdert ,maar ik vermoed dat het bij dit reageerselvolk altijd al afwezig is geweest.

 19. @Brabosh: in de jaren dertig hadden we die kampen hier ook nog niet, en presenteerde de NSB zich buitenskamers ook nog min of meer fatsoenlijk. Fatsoenlijker dan de PVV zelfs, zij waren vrij voorzichtig met antisemitische uitlatingen.

 20. Cohen heeft altijd gezegd dat hij NIETS met Joden heeft, en nu misbruikt hij zijn Joodse moeder en andere Joden, om zijn argument eens extra te bekrachtigen, uiteraard over de rug van zijn moeder om daar zijn voordeel mee uit te slepen!
  Achterbaks figuur om de Joden nu even wel in de picture te zetten voor zijn eer en glory!

 21. Tenandere,; Jood of geen Jood, de meeste Joden die ik persoonlijk ken, en dat zijn er aardig wat, kennen geen jota van de Holocaust, behalve dan diegenen die familieleden of kennissen hebben verloren. En dan nog maar slechts heel oppervlakkig. Ik kan het weten, ik heb les gegeven in dat vak en heb het hen allemaal zelf moeten uitleggen. Ik schrok mij een aap toen ik ontdekte dat ik er zelf 100 x meer van wist dan zijzelf. Dus verbaast het mij niks dat Cohen zulke onzin uitkraamt: komt veel voor bij Joden. 😎

 22. @laurent) Ja hoor jij hebt gelijk. De nsb”ers waren zeer tolerante figuren net als de nazi”s. De joden in de treinwagons waren scharreljoden net als de kippen er konden 18 op de vierkante meter. Fijn dat er nog lieve aardige nsb”ers waren. En dat de joden in de kampen zich zomaar naakt aanboden he? Uit liefde voor de beulen. Trouwens was het wel oorlog? Of waren de nazi”s de voorlopers van de hippies.

 23. Veel van de reacties tegen Cohen bevestigen mijn stelling dat het laagje vernis over jodenhaat maar heeeeeel erg dun is in Nederland. 😥

 24. tante Beatrix Schreef:

  @Kees Cohen is in Marokko niet gewenst, want zij haten Joden, en Cohen is een Jood!

  Bullshit , de koning van Marokko heeft al verschillende keren gezegt dat Joden die nu na al die jaren nog willen terugkeren naar Marokko welkom zijn , er zijn meer synagoges in Casablanca en Rabat dan in Amsterdam en de koning heeft een bekende Joodse adviseur ( http://en.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Azoulay )… Er zijn zelfs nu nog complete Joodse dorpen op het platteland aangezien na de Zionistische bezetting van Palestina bijna alleen stads-joden naar het zgn “israel” zijn vertrokken … Het bij herhaling napraten van de leugens van Wilders maakt je geen verkondiger van waarheden maar een papagaai

 25. Weet mijnheer of mevrouw Brabosh hoeveel doden, gewonden en verdrevenen het uithongeren, bombarderen en bezetten van Irak kost?
  Weet mijnheer of mevrouw Brabosh hoeveel doden en gewonden en verdrevenen de bezettingsoorlogen tegen Afghanistan, 1979-1989, 2001-.. kosten?
  Dat mijnheer of mevrouw Brabosh zich een bult lacht om de verdrijving van de Palestijnen weten we zo wel. Het is niet waar, ze bestonden niet en bovendien hebben ze het goed nu.

  Kan mijnheer of mevrouw Brabosh een bij benadering zelfs maar overeenkomstige mate van geweld van moslims tegen christenen respectievelijk joden noemen van de afgelopen pakweg vijftig jaar?
  Voor die tijd wordt het beeld alleen nog maar pijlijker, voor de zogenaamde christenen zeker.

 26. Goh hoe zou dat toch komen dat ze steeds meer uitgesloten worden dan.
  Feesten op 11-9 na de aanslagen in new-york, Zichzelf buiten de maatschapij plaatsen door belachelijke eisen ( er zijn al bedrijven die geen BBQ meer kunnen doen omdat moslims dan weer wat te zeuren hebben ) Altijd discriminatie roepen als ze iets wordt aangedaan, gek he dat overlastgevende jongeren geweerd worden bij het uitgaan.
  Ontkennen holocaust en verder terroriseren van de buurt, ouderen durven soms niet meer over straat omdat ze voor hoer uitgemaakt worden door inderdaad weer die zielige moslims.

  Misschien dat Cohen eerst eens zijn oogkleppen af zou moeten done en dan eens iets moet roepen, hoewel als je kijkt naar partijprogrammas en doelstellingen en Acties verschillende linkse groeperingen en partijen niet ver afliggen van de NSDAP.

 27. kees Schreef:

  @laurent) Ja hoor jij hebt gelijk. De nsb”ers waren zeer tolerante figuren net als de nazi”s. De joden in de treinwagons waren scharreljoden net als de kippen er konden 18 op de vierkante meter. Fijn dat er nog lieve aardige nsb”ers waren. En dat de joden in de kampen zich zomaar naakt aanboden he? Uit liefde voor de beulen. Trouwens was het wel oorlog? Of waren de nazi”s de voorlopers van de hippies.

  Kun je niet even wat externe hersencellen erbij leasen, zodat je ook daadwerkelijk begrijpt wat ik zeg?

 28. Op iedere site zijn de mensen ermee eens, dat Cohen zomaar wat tettert, kortom zij vinden hem een l*l en iemand die de geschiedenis niet kent, kortom een uitgerangeerd figuur die je niet meer serieus moet nemen en dan heb ik het niet over de Telegraaf!

 29. tante Beatrix Schreef:

  Op iedere site zijn de mensen ermee eens, dat Cohen zomaar wat tettert, kortom zij vinden hem een l*l en iemand die de geschiedenis niet kent, kortom een uitgerangeerd figuur die je niet meer serieus moet nemen en dan heb ik het niet over de Telegraaf!

  En wat let jou om een eigen mening te vormen, in plaats deze van allerlei sites over te nemen? Het zal mij worst zijn wat ‘men’ op diverse sites zegt. Volgens mij heeft hij hier gewoon een punt.

 30. Maar van mij mag Cohen blijven hoor graag zelfs, vooral voor de provinciale verkiezingen voor de Eerste Kamer kunnen wij hem niet missen,Hahaha!

 31. tante Beatrix Schreef:

  Maar van mij mag Cohen blijven hoor graag zelfs, vooral voor de provinciale verkiezingen voor de Eerste Kamer kunnen wij hem niet missen,Hahaha!

  Dat maakt geen zak uit. Er verschuift weinig van links naar rechts of andersom, alleen binnen die blokken.

 32. @43
  Waarmee gezegd wil zijn dat de PvdA misschien zelfs een fatsloenlijke partij zou dreigen te worden. Ik zou er bijna sympathie voor krijgen.
  Ik moet nog zien dat Cohen niet terugkrabbelt voor het gezonde volksondervinden, dit soort mensuh uit de wijkuh. Hoewel het hier om een nogal persoonlijke zaak gaat.

 33. @Laurent: Ik hou de statistiek bij wat anderen over hem vinden! De meerderheid van al die sites vinden hem een theeleut, en de meerderheid geldt!

 34. tante Beatrix Schreef:

  @Laurent: Ik hou de statistiek bij wat anderen over hem vinden! De meerderheid van al die sites vinden hem een theeleut, en de meerderheid geldt!

  Bij stemmen wel, ja. Maar niet als het erom gaat wie er gelijk heeft. Hitler is ook door een meerderheid gekozen.

 35. Laurent Schreef:

  Hitler is ook door een meerderheid gekozen.

  Dat is niet waar. Hij heeft via een soort gedoogconstructie met katholieken en liberalen de macht kunnen grijpen.

 36. tante Beatrix Schreef:

  Gaan we weer!!! Pffff moe word ik van zulke mensen!

  Ik wil maar zeggen: het feit dat heel veel mensen iets vinden wil nog niet zeggen dat dat het beste idee is. En ja sorry, Hitler is daar nu eenmaal een goed voorbeeld van.

 37. jvdheuvel Schreef:

  Laurent Schreef:
  Hitler is ook door een meerderheid gekozen.
  Dat is niet waar. Hij heeft via een soort gedoogconstructie met katholieken en liberalen de macht kunnen grijpen.

  Kijk, ook als wij hier blijkbaar onzin ten eigen faveure verkondigen wordt dat gecorrigeerd!

 38. Laurent:: Als jullie persé gelijk willen hebben, omdat jullie dat vinden, dan kunnen we beter geen verkiezingen meer houden, want de meerderheid van stemmen wordt toch niet gerespecteerd!
  Dat noem ik fascisme!

 39. tante Beatrix Schreef:

  Laurent:: Als jullie persé gelijk willen hebben, omdat jullie dat vinden, dan kunnen we beter geen verkiezingen meer houden, want de meerderheid van stemmen wordt toch niet gerespecteerd!
  Dat noem ik fascisme!

  Nee, ik respecteer de democratie. Het is geen fijn systeem, maar op andere manieren is het tot dusver helemaal uit de hand gelopen.
  Maar ik mag het toch gewoon radicaal oneens zijn met de politieke meerderheid zeker?

 40. #53 hoezo wordt de meedersheid niet erkent? De rechtsen zitten nu toch in het zadel met een nipte meederheid van 76 zetels die koste wat kost daar ook in moeten blijven zitten?

 41. Brabosh Schreef:

  kennen geen jota van de Holocaust, behalve dan diegenen die familieleden of kennissen hebben verloren. En dan nog maar slechts heel oppervlakkig. Ik kan het weten, ik heb les gegeven in dat vak en heb het hen allemaal zelf moeten uitleggen.

  Pertinente leugens: ik ken zelf jodse mensen en ze zijn allemaal zeer bedrukt door hun herinneringen, de herinneringen van hun ouders en van de ouders van de ouders aan de WOII.

  Dit bewering van Brabosch is een aangifte bij de politie waardig, lijkt me.

 42. tante Beatrix Schreef:

  Op iedere site zijn de mensen ermee eens, dat Cohen zomaar wat tettert, kortom zij vinden hem een l*l en iemand die de geschiedenis niet kent, kortom een uitgerangeerd figuur die je niet meer serieus moet nemen en dan heb ik het niet over de Telegraaf!

  Wat je in je plee doorleest is van geen interesse\ voor ons, hoor!

 43. nexus m. Schreef:

  tante Beatrix Schreef:
  Op iedere site zijn de mensen ermee eens, dat Cohen zomaar wat tettert, kortom zij vinden hem een l*l en iemand die de geschiedenis niet kent, kortom een uitgerangeerd figuur die je niet meer serieus moet nemen en dan heb ik het niet over de Telegraaf!
  Wat je in je plee doorleest is van geen interesse\ voor ons, hoor!

  Heb jij internet op je WC??

 44. Je hoeft hier alleen maar de naam Job Cohen te laten vallen en de beerput gaat open.

  Al met al een onthutsend inkijkje in de getormenteerde psyche van onze puvevuh-medemens.

  Lezen kunnen ze niet, maar ze kunnen wel allemaal Martin Bosma citeren.

 45. Domme uitspraak van Cohen. Slaat de plank mis en dat voelt iedereen met een beetje verstand meteen aan. Het ergste is dat hij de bevolkingsgroep die hij denkt te beschermen juist het meest irriteert. De moslims willen niet weggezet worden als wilsonbekwame slappelingen die de slachtofferrol kiezen. En dat is nu juist wat Cohen doet.
  Maar ja, Cohen staat niet bekend als een man met inzicht.

 46. Man oh man, ben ik toch blij dat ik al 15 jaar op Lanzarote woon; nooit meer terug naar Nederland; deze Job is knettergek.

 47. jvdheuvel Schreef:

  Dat is niet waar. Hij heeft via een soort gedoogconstructie met katholieken en liberalen de macht kunnen grijpen

  HA-HA-HA-HA-HA!!! 😆 😀

 48. lanza jopie Schreef:

  Man oh man, ben ik toch blij dat ik al 15 jaar op Lanzarote woon; nooit meer terug naar Nederland; deze Job is knettergek.

  We zijn hier ook blij dat jij opgetieft bent.

 49. Gelukspiemel. Lanzarote, waar de zon 340 dagen per jaar schijnt en waar het nu nog 21 graden is.

 50. Liera Schreef:

  Gelukspiemel. Lanzarote, waar de zon 340 dagen per jaar schijnt en waar het nu nog 21 graden is.

  Ja, maar je hebt er wel weer types als Lanza Jopie rondlopen.

 51. Ik heb respect voor de politicus en persoon Cohen die in de huidige bedorven politiek klimaat het lef heeft om te zeggen waar het om nu in Nederland gaat.

 52. Nee, nexus, Cohen bereikt het tegenovergestelde wat hij wil bereiken. Hij schildert de moslims af als een groep die niet voor zichzelf kan opkomen en door bisschop Job tot verschoppeling moet worden uitgeroepen. De slachtofferrol dringt hij ze op. En daar worden ze zeker niet beter van.

 53. Als Job niet meer uit de voeten kan, neemt hij nu de geschiedenis van 40- 45 maar als argument.
  Job er zijn nog meer mensen die geleden hebben in die periode. Het was niet enkel eenJoden oorlog.
  Maar om dit nu te misbruiken vind in zeer onsmakelijk en kleinburgelijk. Kan je het met theedrinken niet meer winnen, heb je nu echt hardere feiten nodig?

  Ga eens een poosje in een achterstandswijk wonen. Loop met je rollator eens een half uurtje door zo’n wijk. Job, weet je hoe mensen jouw onzin verhaal ervaren. Dat je een arrogantie ezel bent, die met volle buik zegt dat honger wel meevalt.

 54. Nou ja, de telegraaf is al fout geweest met Monne de Miranda, de geschiedenis blijft zich schijnbaar herhalen. Er is idd een groep onverlaten die het moeilijk maakt voor anderen. Maar om dan maar gelijk de hele groep over 1 kam te scheren gaat ver. Ik denk dat we over het laagje beschavenis heen zijn, en dat heeft niet alleen met moslims en joden te maken. Net gelezen dat Bernie Madoff zijn zoon Mark zelfmoord heeft gepleegd, wat al triest genoeg is, maar stuitend was het aantal commentaren erbij die het prachtig vonden en gewoon erom lachten.

  Ik mag Job wel, want die denkt tenminste nog na voordat hij wat zegt en ik had zijn lezing al gelezen over wat zijn moeder destijds heeft meegemaakt toen zij nog op de universiteit was en de uitsluiting van de joden begon. Kijk je mag het met iemand eens zijn of niet, maar de bagger die erbij bovenkomt plus de verwensingen die erbij komen kloppen van geen kanten.

  Maar al met al, lijkt het erop dat niemand wat geleerd heeft van de geschiedenis en we daar ook niet de moeite voor doen.

 55. Liera Schreef:

  Domme uitspraak van Cohen. Slaat de plank mis en dat voelt iedereen met een beetje verstand meteen aan….

  Domme uitspraak van jou, of ga je op de kop af? En de rest niet gelezen? Het is niet iets waar je het al of niet mee eens kunt zijn. Die kop is zo in de kranten verschenen en een bedenksel van de pers.

  Cohen is in het interview eerst uitgehoord over zijn eigen familie die het niet gemakkelijk had in de oorlog.

  Vervolgens is hem gevraagt of er tegenwoordig groepen zijn die worden uitgesloten. Het antwoord was simpelweg “ja”, en dat was het enige juiste antwoord. Niks doms aan, tenzei je blind bent of een gekleurt brilletje ophebt.

 56. Ach zat ze op de Universiteit, joh toch. Mijn ouders hadden niet te vreten.
  Dus waar heb je het over? Meharis #79

 57. Brabosh Schreef:

  Ha ja zeg, die moslimvervolging toch… dat was vééééééél erger dan de gaskamers van Auschwitz-Birkenau.

  Het hoeft lang niet zo erg te worden zonder dat het al tamelijk erg is

 58. Brabosh Schreef:

  Wat een onzinnige vergelijking: de genocide en Jodenvervolging vergelijken met de leefomstandigheden van moslims in onze tijd. Alleen mensen die nog nooit een geschiedenisboekje hebben open gehad zeggen dergelijke flauwe zever.
  Allez, wijs mij dan eens de concentratiekampen aan, de uithongering, uitsluiting van bannen, kinderen uitgesloten van het onderwijs, moslims die heen tram trein of bus op mogen, niet op een bank in het park zitten, enz.. enz…
  Misselijk wordt ik van dat soort populistische vergelijkingen. Islamofobie lijkt nergens op Jodenhaat van WOII.

  Ook jij hebt het interview niet gelezen. Cohen maakt zelf die vergelijking niet, die link is door de interviewer gemaakt.

  Je loopt hier steeds groots te verkondigen dat je het allemaal zo goed weet en dat je zelfs les hebt gegeven, voorlopig lijk je me meer een dikke blaaskaak.

 59. Ja hoor, wél dom, oliedom zelfs. Hij trapt met open ogen in de val die de journalist open zet. Wat een suggestieve vraag zeg, of er tegenwoordig ook groepen zijn die worden buitengesloten, je voelt wat de journalist wil horen en jawel, Job trapt erin.
  Maar wat hebben moslims aan een rol als willoze slachtoffers. Dat bevestigt juist hun positie.

 60. waar heeft ie gezegt dat het willoze slachtoffers zijn?
  nergens, dat maak jij ervan. En dat siert je niet.

 61. Je hebt wel minstens 400 euro kerstverlichting nodig om van de discussiestijl van Liera nog wat moois te maken. Zal binnenkort eens met de collectebus rondgaan.

 62. GJ, dat staat er niet, dat is mijn interpretatie (en die van miljoenen anderen natuurlijk) Cohen zet ze wég als willoze slachtoffers door hen in de slachtofferrol te duwen. Maar ik blijf niet alles drie keer uitleggen.

 63. …….De naam Cohen, Job de goede Jood valt en de bruine trollen komen bij bakken uit de lucht vallen.

 64. Ik lees nergens dat Cohen de moslims in de slachtofferrol wil duwen. Ik lees alleen dat ze meer uitgesloten worden en kom daar dan maar met bewijzen over dat dat niet zo is. Hoofddoekjes mogen niet, baarden schieten we van in de stress, lange kleding is ook om van te schrikken, kortom mensen worden afgerekend op uiterlijke kenmerken. Dachten al die boe roepers nou dat dat geen invloed heeft op het maatschappelijk functioneren van deze mensen? Het sluipt er in net als het taalgebruik er over, net als in de jaren dertig voor WO II en mensen die dat ontkennen zijn of dom of denken niet na.

 65. @82
  Gossie
  Mijn ouders sliepen in de goot, en iedere avond kwamen hun ouders op hen trappen en stampen tot ze dood waren en het is niet eerlijk, iedere avond deden ze dat
  (kijken of iemand dit thuis kan brengen)

 66. Liera Schreef:

  Keira toch, onbedoeld bevestig je precies wat ik gezegd heb.

  Waarmee jij onbedoeld Keira’s gelijk bevestigt.

 67. Liera Schreef:

  Het is goed Laurent.

  Ik bedoel het niet alleen als bijdehand commentaar.

  Als de grote meerderheid jou als zwart schaap aanwijst bén je ook machteloos.

 68. aan het aantal reacties te zien heeft Job wel een gevoelige snaar geraakt. Wil alleen even kwijt dat ie waarschijnlijk gelijk heeft…de situatie is net zo zorgelijk als in de jaren dertig bij de buren….ook toen werd dat niet erkent maar juist ontkent…tot ver in de jaren veertig. 🙄

 69. Ik vind het ook een belediging voor de Joden. Zij waren gewone hardwerkende Europeanen van wie in de oorlog een groot aantal vermoord zijn door een gek en zijn volgelingen
  Volslagen onvergelijkbaar. De islamieten komen vrijwillig naar West-Europa en een groot deel van hen heeft gewoon een enorme hekel aan ons. Komt hier met dubieuze motieven. Willen niet integreren en willen ons overheersen. Nu wordt daar wat van gezegd (Wilders) en vervolgens heet het volgens Cohen dat de situatie van de notabene ons overheersende islamieten te vergelijken is met de ten dood gebrachte Joden. Nou, dan heb je toch een plaat voor de kop van heb ik jou daar, als je dat durft te beweren. Schandelijk, dat die man notabene dat durft te zeggen. Hij is een schande voor zijn familie en voor zijn volk.

 70. @103 wat jij nu zegt over moslims zeiden ze vroeger ook allemaal over Joden hoor. Verder heb je er geen snars van begrepen van wat Cohen gezegd heeft.

 71. Dat Telegraafstukkie blijkt een teaser van een teaser te zijn, het echte interview staat in de papieren Vrij Nederland

  Maar ja het rapalje zoals zich dit hierboven presenteert zal dat niet gaan lezen. De collaborerende pseudo-intellectuelen (zoals zo’n volstrekt belangeloze Vermeend) wel. Die zullen het allemaal beter blijken te weten.

 72. Heb even de reactie van de geachte afgevaardigde Wilders er onder geplakt met weer mijn commentaar daaronder. Toen ik het plaatste had de geachte afgevaardigde Wilders nog geen boer gelaten.

 73. Suzanne Melcherts Schreef:

  Ga eens een poosje in een achterstandswijk wonen. Loop met je rollator eens een half uurtje door zo’n wijk. Job, weet je hoe mensen jouw onzin verhaal ervaren. Dat je een arrogantie ezel bent, die met volle buik zegt dat honger wel meevalt.

  Dit gaat zeker over Mark Rutte.

 74. Nou loopt mijn moeder toevallig dagelijks meer dan een half uur met een rollator door zo’n acherstandswijk. Ze heeft ’40-’45 met volle teugen genoten. En ze stemt helemaal in met Job. Moet niets van WIlders hebben.
  Maar ja, daar ben je dan seniel voor, nietwaar?
  Voor een Nederlandse querulant is een rollator namelijk niet goed genoeg en is een half uur ook weer te weinig achteraf.

 75. Ik woon ook in een zo geheten achterstandsbuurt en daar loop ik dus dagelijks doorheen. Hier wonen chinezen, moslims, afrikanen en wat ik vergeten ben. Het is erg rustig hier en mijn moslim buren ken ik al een jaar of 15 hun kinderen ook. Ik denk eerder dat je het over Henk Kamp hebt, die zegt dat er nog gekort kan worden op het karige minimum?

 76. Wel opmerkelijk dat er steeds wordt geroepen dat “de moslim” niet wil integreren…..Dat heeft de orthodoxe joodse gemeenschap ook nooit gedaan…ga eens kijken in Antwerpen en gedeelten van Amsterdam. Heeft iemand daar last van?? Laat mensen toch in hun waarde….maar dit is een vage illusie vrees ik. Heb het vermoeden dat de meeste reageerders op de telegraaf site alleen maar moslims kennen van opsporing verzocht en er geen enkele in de directe omgeving hebben. Ik ben banger van al die PVV reacties op dit onderwerp dan dat ik bang ben van mijn Afghaanse buren, hoogst waarschijnlijk moslim, al wonen daar overigens ook christenen, maar dit terzijde……

 77. @ Arnold J. van der Kluft

  Hoe kan ik nu weten dat jouw moeder dat doet?
  Goed ben ik hè. Daar heb je niet van terug.

 78. #115 Of wie zijn/haar moeder dan ook, het was een beetje uit de nek kletsen, geloof ik. Dus ja dan is de ander al gauw uitgepraat.

 79. Mijn dochter van 21 en haar vriend hebben een half jaar geleden een huisje met tuin gekocht in een oude wijk in Tilburg waar veel Turken wonen. Ze hebben Bosnische buren die ze nooit horen al hebben ze slechts een eensteens muur die hen scheidt. Mijn dochter heeft een grote hond die vaak wordt uitgelaten door een klein Turks meisje dat gek op hem is.

 80. @ Keira: Naast mensen die geloven dat moslims niet van honden houden http://turksnl.net/nieuws/25210/Baas_looft_20000_euro_uit_voor_zoekgeraakte_Kangal.html
  Als ik Turk was dan liep ik mijn Kangal uit in het Darwinplantsoen waar Lucassen woont.

  BTW Je zult me nooit als benaming voor de mensen die op Wilders stemmen de naam Tokkies gebruiken. Je doet de echte Tokkies tekort want ik herinner me een uitzending van Jensen met o.m. Lau en de Tokkies waar ze te kennen gaven niet op Blondi te stemmen.

 81. Het hoeft nu ook weer niet de Chinese Muur te zijn, een woning met een eensteensmuur kopen lijkt me niet zo slim. Want alles dreunt door, mag je geen laminaat of parketvloer hebben. Kan zijn dat de buren doof zijn, dan is het geen probleem. Ook niet als de hond blaft of keffert.

 82. @120 hebben we het nu opeens over de bouwtechnische staat van de nog redelijk betaalbare woningen in Tilburg? Denk dat Weimar een punt probeerde te maken waarbij de bouwkundige staat van de woning slechts een gegeven was….. 💡

 83. #119 Sorry, was geen aanduiding voor PVV stemmers, maakt mij niet op wie ze stemmen, als ze Tokkies gedrag hebben wil ik er liever gewoon niet naast wonen. 😮

 84. @ 121 Je hebt gelijk, je kunt alles er wel bij halen. Toch.
  Dat er sociale maatschappelijk onrust is, wordt nog steeds ontkend door de LINKSE Kerk.

 85. @ 124 Als overtuigd lid van de linkse kerk kan ik je mee delen dat je er naast zit. Natuurlijk zijn er problemen en die moeten aangepakt worden, en dat mag van mj ook nog wel keihard. Maar dat los je niet op door alle moslims dan maar buiten de maatschappij te plaatsen en als het aan Geert ligt gelijk op het vliegtuig te zetten.

  Je moet de extremisten aanpakken, maar dat geldt niet alleen voor Marrokanen….geldt ook voor Algerijnen, Turken MAAR ook voor lonsdale jeugd en alle andere rechts extremistische (jeugd) bendes…al komen ze uit Zweden. Je lost het ook niet op door een heel geloof te beschimpen….lees het oude testament is, alsof dat vredelievend is…..

  De meeste maatschappelijke onrust wordt veroorzaakt door gecultiveerde angst. Lag alles vorig jaar nog aan de zwakke linkse politici, nu ligt het aan de linkse rechters….aangezien de PVV/VVD ook geen zinnige oplossingen hebben. Ondertussen wordt de maatschappij steeds meer verdeeld en zullen meer mensen zich van het midden naar het extreme gaan begeven, of dat nu extreem links of rechs is of extreem religieus maakt niet uit, de samenleving verontwricht.

  En terug naar het onderwerp, Job heeft gelijk; een grote groep wordt stelselmatig aan de kant geschoven. Iedere extreem religieuze moslim staat symbool voor de gehele moslimgemeenschap. Dit is een beeld dat geschapen wordt….in de jaren dertig had je posters met daarop de Jood afgebeeld als de grote rover…ook dat is een beelld waarmee je een hele groep wegzet. Natuurlijk gaat de vergelijking mank zodra je over het leed van het Joodse volk begint tijdens de oorlog, maar dat zal Cohen zeker niet gedaan hebben.

  Sorry beetje lange reactie

 86. Wat mij betreft mag je alles wat “tussen de oren” zit eens onder een grote loep leggen.

  Of je daar nu de Paus voor neemt Jomanda , Fifa, of de Islam maakt mij niet uit.

  🙁

 87. @ Willem:

  Jij hebt het begrepen. Maar het is wel een spouwloze scheidsmuur van een soortement B2 blokken. Gelukkig is het een goed onderhouden hoekhuis met een mooie uitbouw voor € 140.000 k.k. De allochtonenmeter is 32% en ze komt uit een buurt van minder dan 3% in een andere plaats. Het belangrijkste is dat ze met de woning en buurt heel content is.

 88. tante Beatrix Schreef:

  De Joden in het verleden en de moslims in het heden kan je echt niet met elkaar vergelijken hoor, destijds wilden de Joden wel vluchten, en de moslims willen juist blijven of zij komen, dus zo slecht zal het klimaat voor de moslims er niet uitzien!

  Wedden dat de Moslims ook graag zullen willen vluchten als Geert verder radicaliseert? Het klimaat van de Joden was volgens Hitler een van macht en volledige assimiliatie… tot in de hoogste kringen van pers en politiek. En je kan er gif op innemen dat Wilders hier ook bang voor is. In mijn boek vergelijk ik het geval van o.a. Aboutaleb en Albayrak met punt 12 (de laatste machts positie) zoals Hitler dat heeft beschreven in zijn vermeende Verjudungs proces in Duitsland.

  hans Schreef:

  Goh hoe zou dat toch komen dat ze steeds meer uitgesloten worden dan.
  Feesten op 11-9 na de aanslagen in new-york, Zichzelf buiten de maatschapij plaatsen door belachelijke eisen ( er zijn al bedrijven die geen BBQ meer kunnen doen omdat moslims dan weer wat te zeuren hebben ) Altijd discriminatie roepen als ze iets wordt aangedaan, gek he dat overlastgevende jongeren geweerd worden bij het uitgaan.
  Ontkennen holocaust en verder terroriseren van de buurt, ouderen durven soms niet meer over straat omdat ze voor hoer uitgemaakt worden door inderdaad weer die zielige moslims.
  Misschien dat Cohen eerst eens zijn oogkleppen af zou moeten done en dan eens iets moet roepen, hoewel als je kijkt naar partijprogrammas en doelstellingen en Acties verschillende linkse groeperingen en partijen niet ver afliggen van de NSDAP.

  Ten eerste. Er zijn zelfs Joden opgepakt (in NY/NJ regio) die tijdens de 9/11 drama ook liepen te dansen en elkaar te feliciteren. Lees zelf maar, en als je die bronnen niet vertrouwd, kijk naar de bronvermeldingen. http://killtown.blogspot.com/2005/11/dancing-israelis-on-911.html

  De zogenaamde intolerantie van Moslims is ook zwaar overdreven en wordt te vaak overbelicht in de media. Daarentegen, denk je dat als er 1 miljoen Joden zouden zijn in NL dat ze GEEN invloed zouden hebben op het wel en wee in NL? Denk eens na… in de gehele wereld geschiedenis zijn Joden altijd de zondebok geweest omdat ze met zo weinig zo veel bereikten. Of is deze vergelijking antisemetisch? Suck on it then!

  Joop Kersten Schreef:

  Ik vind het ook een belediging voor de Joden. Zij waren gewone hardwerkende Europeanen van wie in de oorlog een groot aantal vermoord zijn door een gek en zijn volgelingen
  Volslagen onvergelijkbaar. De islamieten komen vrijwillig naar West-Europa en een groot deel van hen heeft gewoon een enorme hekel aan ons. Komt hier met dubieuze motieven. Willen niet integreren en willen ons overheersen. Nu wordt daar wat van gezegd (Wilders) en vervolgens heet het volgens Cohen dat de situatie van de notabene ons overheersende islamieten te vergelijken is met de ten dood gebrachte Joden. Nou, dan heb je toch een plaat voor de kop van heb ik jou daar, als je dat durft te beweren. Schandelijk, dat die man notabene dat durft te zeggen. Hij is een schande voor zijn familie en voor zijn volk.

  Denk je dat de Joden onvrijwillig naar Duitsland en Nederland (of waar dan ook in de wereld) kwamen? Wie had ze gedwongen? Dus je hypothese van vrijwillige immigratie als hakblok klopt al niet meer. Weet je dat Orthodoxe Joden MOETEN denken dat zij superieur zijn? Er is zelfs een stroming die denkt dat zij genetisch superieur aan de mensheid is. En er zijn Joden die uitroepen om Moslims te doden en/of als slaven te gebruiken anno 2010! Zie http://www.veteranstoday.com/2010/10/20/gordon-duff-israeli-rabbi-gentiles-need-to-die/

  En alles over “dubieuze motieven” en onwil om te integreren… hoeveel Orthodoxe Joden willen WEL integreren? Er bestaan wellicht meer Orthodoxe Joden dan hoofddoekdragende dames en Jilebatogende mannen in NL. Denk je dat die kindertjes van de Orthodoxen KIEZEN om krulletjes te hebben en een keppeltje te dragen?

  Groetjes vanuit palestina… ik bedoel London!

 89. En onze holebis dan? Die worden weggetreiterd uit buurten, mishandeld, gediscrimineerd. En onze vrouwen dan? Die worden uitgemaakt voor hoeren. En wij westerse mensen dan? Die worden uigemaakt voor varkens. Nee Job Cohen, leuk dat je pleit voor 1 doelgroep maar je vergeet er een heleboel. Marokkanen hebben dezelfde rechten (soms wat meer, positieve discriminatie, subsidies, gratis tripjes, gratis huisinrichtingen, gratis computerles etc. ) en wij komen ook niet echt in hun groepjes terecht, want onder elkaar praten zij gewoon Marokkaans. Kunnen we ook niet verstaan. En ja over Opsporing verzocht hoeven we het eigenlijk niet meer te hebben. Het bevestigd alleen maar wat we eigenlijk al weten. Die ene blanke die er nog in voorkomt is schaars.

 90. georgie Schreef:

  En onze holebis dan? Die worden weggetreiterd uit buurten, mishandeld, gediscrimineerd. En onze vrouwen dan? Die worden uitgemaakt voor hoeren. En wij westerse mensen dan? Die worden uigemaakt voor varkens. Nee Job Cohen, leuk dat je pleit voor 1 doelgroep maar je vergeet er een heleboel. Marokkanen hebben dezelfde rechten (soms wat meer, positieve discriminatie, subsidies, gratis tripjes, gratis huisinrichtingen, gratis computerles etc. ) en wij komen ook niet echt in hun groepjes terecht, want onder elkaar praten zij gewoon Marokkaans. Kunnen we ook niet verstaan. En ja over Opsporing verzocht hoeven we het eigenlijk niet meer te hebben. Het bevestigd alleen maar wat we eigenlijk al weten. Die ene blanke die er nog in voorkomt is schaars.

  Tjonge, wat is jouw reactie toch gespekt (besmeurt) met allerlei generaliserende verdachtmakingen en radicale islamofobie. Wat weet je persoonlijk van dit allemaal af? Niemand op krapuul, en ook Job Cohen niet, zal ontkennen dat er wel degelijk een kern van irritante en schorriemorrie moslims/turken/marokkaantjes onder die 1 miljoen zitten. Maar om dus een hele bevolkingsgroep neer te zetten als verderfelijk is niet alleen bekrompen maar ook zielig (voor jou).

  Ik heb nog nimmer van mijn nichtjes die in Nederland wonen gehoord dat ze ooit door Moslims als wat dan ook werden uitgescholden. Ook moet je de emigratie binnen de landsgrenzen van sommigen niet zien als een epidemie. Niet overdrijven dus. Weet je wel hoeveel Moslims worden weggepest? Ze mogen nota bene niet meer moskeeen bouwen omdat JULLIE daar zo op tegen zijn. Wanneer heeft een moslim je met een minaret voor het laatst in je porem geport? Er zijn minimaal 1.5 miljoen Nederlanders zeer intolerant tegen 1 miljoen medelanders, en jij denkt dat alles wat je nu in de media ziet en leest statistisch in balans is?

  Om van je Opsporing Verzocht niet te spreken. Denk je dat er in NL alleen die 10 of 20 zaken per week lopen? Of kun je relativeren dat er duizenden gevallen zijn per week… denk je dat die allemaal door moslims worden gepleegd?

  Onder welke steen ben jij vandaan gekropen? Ik betaal je ticket wel voor je reis terug daar naartoe.

 91. Bovendien zijn het 1.5 miljoen volwassenen die klaarblijkelijk bereid zijn om anti-islamisme, de nieuwe religie van NL, te verkondigen en verdedigen namens die ene partij. Dit in tegenstelling tot laten we zeggen 400 -500.000 volwassen moslims waarvan wellicht de helft maar gaat stemmen en bovendien op verschillende partijen stemmen.

  Het word tijd dat die moslims zich organiseren en tegen de PVV ageren voordat het te laat is.

  En de Surinamers, Indos en anderen die op de pvv stemmen… onze beurt komt ook wel. Lees voor de grap The Hangman Poem, interpreteer en relativeer. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hangman_(poem)

 92. Je hoort steeds de stelling dat er een grote groep welwillende moslims is en een kleine groep relschoppers die het voor de grote groep verstiert. Is dit wel zo? Als we lezen dat er vrouwen in Iran gestenigd worden, dat er een aanslag gepleegd wordt in Zweden, dat er een belachelijk grote groep Marokkaanse jongeren in Amsterdam is die met justitie in aanraking gekomen is etc. etc. , het blijft stil in de Nederlandse moslimgemeenschap. Veel mensen lezen dit als impliciete instemming.
  Als dit in de christelijke gemeenschap zou spelen dan zouden de kerken hier massaal afstand van nemen.
  En dan de opmerking van #129 dat er Joden zijn die uitroepen om Moslims te doden en/of als slaven te gebruiken anno 2010: dat brengt je pas echt terug in 1933.

 93. Het ergste is dat mensen als geert, martin, georgie & klaas maken dat het lijkt alsof Nederland op de dag van vandaag bestaat allen om de antiislamisme te verspreiden. Zeg, hoe gek moet je zijn?

 94. Hoe komt het toch dat net nationalistische reacties bol staan van de taalfouten…

  Zou correct taalgebruik binnenkort ook als een verdachte linkse hobby gelden?

 95. Klaas Schreef:

  Als dit in de christelijke gemeenschap zou spelen dan zouden de kerken hier massaal afstand van nemen.

  Zoals van van de pedofilieschandalen?

 96. Dit speelde in een andere tijd. De gewone RK gelovige wist hier destijds niet van. Dit werd onder de pet gehouden door de kerkleiding. Nu het in de openbaarheid komt is de verontwaardiging dan ook groot. Er is niemand (buiten enkele personen in de kerkleiding) in de RK-gemeenschap die dit goedkeurt.

 97. Goh @ 138 heb je gisteren het grote dictee gezen.

  Niet één kon foutloos het dictee presenteren. Zelfs de prominenten niet, dus jij ook niet.
  Dus ga jij de katten nu maar snel te eten geven.

  Elke religie zit tussen de oren. Of je nu de R.K. kerk neemt,die dacht dat zij zoveel macht
  hadden en het recht om kinderen te misbruiken of je de Islam neemt die de mens onderdrukt.

  Verder is het opvallend dat zoveel mensen zo graag naar Nederland afreizen, Hoe zo dat toch
  komen. Omdat we hier zo aardig zijn of is het de grote zak met GELD die roept?
  Marokkanen hebben zo’n aardig koningshuis, het is zo’n mooi land waarom verlaten zij dat
  massaal? Maar willen er kost wat kost,.wel begraven worden, Is de heimwee na de dood
  in eens actueel? of is de grond van geboorte heilig? Weer zoiets wat tussen de oren zit.

 98. @ 141 Klaas er komt een dag dat ook de schandalen van de Islam naar buiten komen.

  Kijk maar naar het bericht van Wikileak die over het koningshuis van S.A. berichtte,
  Voor de buiten wereld zo heilig als de Koraan, maar achter de schermen sexparties
  alcohol etc etc.

 99. Cohen zou eigenlijk minister president moeten zijn! Ik kan mij geen betere voorstellen op dit moment, althans met wat we nog verder in de kuip hebben zitten.

 100. Suzanne Melcherts Schreef:

  Voor de buiten wereld zo heilig als de Koraan, maar achter de schermen sexparties
  alcohol etc etc.

  ” Ohja, war zou ik graag daaraan meedoen willen” , bedoel je?

 101. Klaas Schreef:

  Dit speelde in een andere tijd. De gewone RK gelovige wist hier destijds niet van. Dit werd onder de pet gehouden door de kerkleiding. Nu het in de openbaarheid komt is de verontwaardiging dan ook groot. Er is niemand (buiten enkele personen in de kerkleiding) in de RK-gemeenschap die dit goedkeurt.

  Het gaat niet om de goedkeuring. Ben je mal – wie zal zoiets openlijk willen goedkeuren, tenzij niet volledig gek.

  De principiële vraag is waarom mag men niet als priester trouwen? Waarom de volharding van de RKK over deze kwestie? Dit zou het onderwerp van een vrije keuze moeten zijn – degen die willen en kunnen zich onthouden zouden hiervoor aangemoedigd moeten worden en degene die dat niet kunnen – laat ze maar dan een normale menselijke leven leiden en de kinderen met rust laten!

  Lijkt op de condoom vraagstuk. Mocht helemaal niet en nu komt het mondjesmaat de goedkeuring ook.

 102. @Tess, Rob Cohen is en wijze man en zal inderdaad de beste Premier in moeilijke tijden voor Nederland kunnen zijn.

 103. @nexus m.: Suzanne Melcherts Schreef:
  Voor de buiten wereld zo heilig als de Koraan, maar achter de schermen sexparties
  alcohol etc etc.

  “Ohja, war zou ik graag daaraan meedoen willen”, bedoel je?
  Je gaat er gelijk maar weer vanuit, dat zij dat wel zou willen, bewijzen daarvoor?
  Van dat Saoedische koningshuis is bewezen dat zij aan sexparties deden en alcohol dronken, van Suzanne Melchert niet!
  Dus niet in de aanval gaan met een tegenvraag, maar rustig een onderbouwende reactie teruggeven!

 104. @135 Als de Joden voor de oorlog verantwoordelijk waren voor het verjagen van homo’s uit Mokum, hele buurten in Nederlandse steden terroriseerden en niet joodse vrouwen lastig vielen, steden onveilig maakten door oude van dagen van hun tasjes te beroven en de ene na de andere winkel te beroven, terroristische aanvallen pleegden op vliegtuigen, overal in de wereld zelfmoordaanvallen op onschuldge burgers pleegden, een Nederlandse filmmaker de keel doorsneden en in grote getalen de Nederlandse gevangenissen bevolkten, dan zouden we anders hebben geoordeeld over de Holocaust.

 105. @ 148 Tante Beatrix, dat krijg je, als men geen argumenten meer voor handen heeft.
  Ik ga er maar vanuit dat Nexus M. aan het einde van zijn verhaal zit.

 106. tante Beatrix Schreef:

  Van dat Saoedische koningshuis is bewezen dat zij aan sexparties deden en alcohol dronken, van Suzanne Melchert niet!

  Zou jij eerst de bewijzen voor je beweringen willen leveren.

 107. Suzanne Melcherts Schreef:

  @ 148 Tante Beatrix, dat krijg je, als men geen argumenten meer voor handen heeft.
  Ik ga er maar vanuit dat Nexus M. aan het einde van zijn verhaal zit.

  Zou je graag willen, he?

 108. @149
  Waarmee Cohens punt ten volle ondertstreept is
  Klaas vindt gaskamers nog niet zo’n gek idee
  Wie volgt van het zooitje?

 109. @ 157 Misschien kan je voortaan beter een eigen mening vertegenwoordigen i.p.v. te schrijven wat een ander denkt. Of ben je helderziende, dan wacht er nog een heet vuurtje voor je.

 110. @ 157
  Wat een demagogische opmerking!
  Ik bedoel natuurlijk dat de vergelijking die Cohen maakt tussen moslims vandaag en Joden toen niet opgaat. Joden waren destijds slachtoffers, moslims zijn nu vaak daders. Natuurlijk bedoel ik niet om moslims naar de gaskamers te sturen maar om moslims niet toe te staan om in de slachtofferrol te kruipen. Laat moslimoranisaties stelling nemen tegen de wandaden die door sommige groepen onder hen uit de naam van de Islam gepleegd worden. Het wantrouwen onder de Nederlandse bevolking zal dan snel afnemen.

 111. @158 en 159
  Jullie geestverwanten destijds wisten zeker dat de joden de daders waren en verantwordleijk voor al het ongeluk dat die arme Ariërs getroffen had. En zodoende. En Klaas vindt dat tegen dergelijk wangedrag gaskamers gerechtvaardigd zijn.
  Je er uit kletsen is niet meer mogelijk.

 112. De meeste pvv stemmers zijn meer bezorgd voor het wel en wee van Nederland met haar inwoners dan de linkse kliek. Laten we Nederland maar opheffen, iedere Nederlander zijn aandeel uitkeren. Weg met het sociale systeem. Moet je eens kijken wie er allemaal vertrekken.

  😥

 113. Arnold J. van der Kluft, dank je voor je ad – vies.

  Je zet jezelf wel te kijk, maar ook laat je vooral zien dat het gal je mondje uit loopt.
  Dat moet toch wel heel naar voor je zijn. Maar goed , daar heb je blijkbaar een vijand voor nodig.

  Die zal ik zeker niet zijn. Dat moet je maar in eigen kringen zoeken. Misschien kan je op schoot bij je moeder als ze in haar rolstoel kruipt.

  Dit is toch de trant zoals JIJ je presenteert?

  Sukkel 😀

 114. @163
  Ik sluit me hier bij aan, wat een onbehoorlijke manier van redeneren van meneer @161. Niet gekwalificeerd om aan deze discussie mee te doen. Ik zal niet meer op zijn bijdrages reageren.

 115. @166 Precies, Klaas het enige wat HIJ kan is projecteren.

  Voor mij bestaat hij vanaf nu niet meer.

 116. Het zal ons allen een groot genoegen zijn als u uw smeerkezerij verder maar weer bij de Telegraaf loost.
  Winke winke 🙁

 117. #149 Dan is er niet goed opgelet bij geschiedenisles. Want de joden werden met verve aangegeven en verraden door medenederlanders omdat er werd geloofd dat het sexbeesten waren die elke vrouw beloerden en wilden verkrachten. Dat ze altijd sjoemelden met hun handelswaar en zo de arme autochtone Nederlander afzetten en zichzelf verrijkten. Dat ze via geslepen manieren zichzelf op prominente plaatsen hadden gezet en zo veel invloed hadden op de maatschappij. Maar vooral, men kon het niet uitstaan dat deze mensen door hard werken een goed inkomen en leven hadden. Want dat wekte afgunst. Dus kom nou niet aan met het verhaal dat de joden slachtoffer waren in de die tijd. Dat werd toen heeeeeel anders ervaren, zeker door een heleboel Nederlanders. Ze werden behandeld zoals de Marokkanen nu, daar heeft Job Cohen helemaal gelijk in. En voor iemand antwoord, ga even op internet zoeken of nog beter ga even naar de bibliotheek en zoek even op wat er voorafging aan de oorlog en hoe het komt dat er relatief zoveel joden zijn gedeporteerd uit Nederland, komt niet omdat ze werden verraden door Marokkanen, want die waren er nog niet. Nee dat waren onze fijne Nederlanders die hier voor hebben gezorgd en dezelfde tijdgeest maakt zich nu van de meute meester. Met dezelfde ontkenning en vergoeilijking van het eigen gelijk. Het is om te 😥

 118. Het feit dat je over ONS spreekt, geeft mij een hint dat ik nu ook begrijp waarom je zo giftig bent.

  M.P.S. Succes met het vernietigende EGO van je.

 119. #170 Ook ik vind het smeerpijperij wat jij en je-van-hetzelfde-soort reageerders hier spuien. Ik schaam me dan om Nederlander te zijn. En verder lees eerst even #169, als dat niet lang is om te lezen.

 120. @ 169 Het waren allemaal die nette Nederlanders die nu nog pochen dat ze Joden onderdak verleend hebben. Ja ja. dat waren er wel héél veel. Dat waren niet de tokkies van toen, want die hadden als niets te bieden. Het was immers de Elite die dit deden. Ja ja, wie gelooft dat nu nog?

  Nee de mensen die geld en aanzien hadden vertrokken naar het buitenland, wachtend tot Nederland weer veilig en opgebouwd was. Toen konden zij terug keren. Wat een helden.

 121. @169
  Ik kan je verhaal op 2 manieren intepreteren:
  1 je gelooft echt dat de Joden voor de 2e Wereldorlog een stelletje vieze gluiperds waren die alle onheil over zichzelf uitgeroepen hebben.
  2 je gelooft niet dat een bepaalde groep moslims over de hele wereld angst en verderf zaait door aanslagen, zelfmoordaanslagen en moorden te plegen en in de Nederlandse situatie een onevenredig aandeel hebben in de criminaliteit.

  Achter welke intepretatie sta je?

 122. Wel Suzanne daar is een antwoord op. Als morgen alle allochtonen gaan staken die werken, dan neem je je praatjes wel terug over wie er een ‘uitkering heeft’. Je zou dan verstoken zijn van verzorgend personeel, de dokter, de conducteur,buschauffeur, tandarts, advocaat,schoonmakers, monteurs, installateurs, en ga zo maar door. Zullen we dan nog maar even het gesprek hebben, over ‘die profiteurs’dan? Ik maak me meer zorgen over de toenemende domheid die schijnbaar als een virus door Nederland waart. En steeds die de arrogantie hebben om voor anderen menen te moeten denken en vervolgens als het ze niet aanstaat, op hun pik zijn getrapt en krijsen dat ze recht op hun mening. Vrijheid is voor hun hetzelfde als een dictator. Het is alleen jammer dat er weinig met mensen zijn met ballen.

 123. Ik red me wel hoor, aangezien de meerderheid geen p.v.v er is en ook weinig met ze op heeft. Overigens nog een kleine aanmerking op je eerdere post. Je hebt gelijk voor een gedeelte, maar niet alle Nederlanders die rijk waren verkasten, maar bleven gewoon.

  Onze geschiedenis met joden is niet om naar huis te schrijven en zeker niet iets om trots op te zijn. Nederland heeft op grote schaal joden uitgeleverd aan de Duitsers in de oorlog.

 124. @ 177 Alhoewel de teksten anders zijn dan bedoeld, is een deel van de deelnemers hier het wel eens met de verkeerde interpretatie. Dat zegt genoeg.
  😡

 125. #173 om me door domme Nederlanders uit mijn eigen land te laten verjagen? Dat nooit! 😆 Verder stop ik met deze ‘discussie’ het gros van de vuispuiters is te dom om voor de duvel te dansen en daar verspil ik niet een minuut meer aan. Kan mijn tijd wel beter gebruiken. Kennen jullie het spreekwoord: Je kunt een paard wel naar het water leiden, maar je kunt hem niet dwingen te drinken.

  Als dit zo verder gaat met jullie ‘vrijheid’ dan vrees ik het ergste voor ons mooie Nederland, angst is altijd al een slechte raadgever geweest en maakt blind en doof voor argumenten. Dat blijkt ook maar weer uit jullie reacties op mijn vorige comment. Niet eens gelezen, niet eens over nagedacht, gelijk terugschreeuwen dat ik dan maar moet emigreren, ja daaaggg, ga zelf. 😥 O ja en een of andere onsamenhangend gebral over wie er nou wel of geen onderduikers had in de oorlog. Nou mijn ouders hadden ze en ze hebben het allemaal overleefd. Wie bied meer?

 126. @ 178 hahahah laat me niet lachen, Het percentage pvv stemmer is groter dan de aanwezige werkzame moslims.

 127. @ 180 Keira kijk eerst eens naar je eigen angst.

  Probeer het nu eens een beetje op niveau te houden. Of is dat heel erg veel moeite voor je?

 128. # Suzanne Melcherts, dit begint aardig op Trollen te lijken en daar staat hier een ban op, dus ga je gedragen of je bent weg.

 129. Ja je kunt alles wat JOU niet bevalt onder trollen gooien. Dat zegt meer van jou dan van mij.
  Krijg ik een ban, is ook goed. Uiteindelijk is dat ook een akte van onvermogen jouwerzijds.
  Dus laat je meteen je onkunde zien. Jammer.

  😉

  EDIT jvdheuvel: kan geregeld worden.

 130. @ Suzanne Melcherts:

  Jij en enkele anderen zijn wel degelijk aan het trollen. Ik heb bijvoorbeeld de tijd genomen om uitvoerig te antwoorden en mijn standpunten te onderbouwen. Jullie roepen maar wat telken. Dat heet trollen.

  Dus een ban op jullie getrol mag van mij part ook wel.

 131. Ach Suzanne, mijn oma zaliger merkte vrij minachtend op dat na de oorlog, opeens iedereen wel voor het verzet had gewerkt. Behalve degenen die het echte werk hadden verricht en zich niet op de borst sloegen, die zwegen. En ik sluit me aan bij Keira. Ons landje is van ons allemaal, dus we voor die brallers hoeven we niet op de vlucht te gaan.

  En Suzan;Zolang je geen verstand van dingen hebt, zwijg dan.

 132. @ Brabosh:
  Voorbeelden?

  Wilders heeft een aantal voorstellen gedaan die heel veel aan Duitsland in de jaren ’30 doen denken.

  Wilders heeft voorgesteld om
  – verdachten van terrorisme zonder proces in kampen te interneren. -> politiek verdachte personen werden als eerst opgesloten na 1933.
  – tientallen miljoenen Moslims uit Europa te zetten -> er zijn niet meer dan 17 miljoen Moslims in de EU. Dus dan heeft Wilders het over alle Moslims
  – Marokkanen hun staatsburgerschap afnemen -> Joden werd hun staatsburgerschap in de jaren ’30 afgenomen.
  – Iedereen etnisch te registreren -> De rassenwetten van Neurenberg

  Mijn vraag aan PVV-aanhangers en apologeten: Wat moet Wilders nog meer doen voordat jullie toegeven dat hij regelrecht uit Fascistische en Nazistische vaatjes tapt?

 133. @187
  Ik heb de reakties nog eens doorgelopen. Het woord ‘Wilders’ komt er niet in voor dan alleen door jou en je medestanders. De stelling was dat situatie waarin moslims nu zitten vergeleken kan worden met de situatie waarin Joden zaten voor de 2e wereldoorlog.
  Ik ben geen Wilders aanhanger en zal het ook nooit worden. Maar ik doe niet mijn ogen dicht als ik zie wat er in naam van de Islam voor misdaden over de wereld uitgestort worden. Dit maakt het het totaal anders dan destijds.

 134. En de remedie dei Klaas voor het moslimprobleem heeft heeft hij hierboven al uit de doeken gedaan.
  Misschien is het de partijlijn voor de niet-partij dat nazipraatjes niet uit WIlders’ naam gedebiteerd mogen worden.

 135. @189
  Beheers je ook een normale manier van discussieren? Leg me niet de elke keer onwaarheden in m’n mond maar praat mee zonder terug te vallen op gescheld. Met dit soort zielige verdachtmakingen zet je jezelf buitenspel. Mensen krijgen zo een hekel aan je.

 136. @ 188
  Wilders kan al deze voorstellen doen en toch deel uitmaken van de regering. Christelijk en Conservatieve politici zijn bereid om met hem samen te werken. Dat is een behoorlijke parallel met de jaren 30.

  In een rechtstaat worden mensen verantwoordelijk gehouden voor hun eigen gedrag. Je wordt dus niet gestraft. voor wat anderen doen die tot dezelfde groep behoren. Wat Moslims en Joden elders ter wereld uitvreten doet er niet toe.

  Wat is het verschil tussen Nederlandse Moslims verantwoordelijk houden voor wat Islamitische regimes doen en Nederlandse Joden verantwoordelijk houden voor wat Israël doet? Ik zie zelf het verschil niet zo heel erg.

  Nazi Duitsland rechtvaardigde Joden vervolging met de stelling dat Joden probeerden de wereld te overheersen.

  PVV Programma blz 15
  “De islam streeft naar wereldheerschappij. Jihad is de plicht van elke moslim. De koran schrijft gedrag voor dat strijdig is met onze rechtsstaat, zoals antisemitisme, discriminatie van vrouwen, het doden van ongelovigen en heilige oorlog tot de werelddominantie van de islam een feit is.”

  Klaas, je ontkent dus niet dat Wilders’ voorstellen Fascistisch en Nazistisch zijn of wel?

 137. @vanderkluft: “Kan mijnheer of mevrouw Brabosh een bij benadering zelfs maar overeenkomstige mate van geweld van moslims tegen christenen respectievelijk joden noemen van de afgelopen pakweg vijftig jaar?”

  Ik weet niet op welke planeet deze meneer woont, maar dossierkennis is duidelijk niet zijn sterkste punt. Ik ga niet alle moslimmisdaden van pakweg de laatste 50 jaar opnoemen, gewoon de laatste weken is al meer dan genoeg. Vermits ik hier geen links mag plaatsen nog copy pasten moet ik me hier maar wat behelpen.

  Een voorbeeld: Irak.

  Een terreurcel van de Iraakse afdeling van al Qaida bestormde tijdens het zondagavondgebed op 31 oktober 2010 een Christen Koptische kerk en gijzelden een 150-tal gelovigen. Toen Amerikaanse en Iraakse soldaten, de kerk bestormden begonnen de naar schatting 7 tot 8 Islamistische terroristen de christenen af te slachten. Bij de bestorming gooiden de terroristen granaten en lieten bomvesten exploderen. Hierbij werden 58 mensen gedood en 78 gewond.

  Indien interesse, ik heb een 20-tal foto’s van die islamitische gruwel op mijn blog staan, gewoon Irak intikken.

 138. @GJ: “Je loopt hier steeds groots te verkondigen dat je het allemaal zo goed weet en dat je zelfs les hebt gegeven, voorlopig lijk je me meer een dikke blaaskaak.”

  Ja, ik kom hier enkel voor wat ontspanning tussendoor. Je weet best hoeveel tijd deelname op forums zoals dit opslokt. Ik heb daar gewoon de tijd niet voor, tenzij ik minder zou schrijven voor mijn blog en voor andere sites waar ik mij toe verbonden heb. Bovendien hou ik niet zo van deze formule. Lange teksten uittypen die dan op een paar minuten door dozijnen oneliners wordt weggespoeld. Nee, dat haat ik gewoon. Dus doe ik het ook maar met domme oneliners en korte boodschappen. Ik reken op je begrip.

 139. @192 Koptische Christenen wonen in Egypte. Ik denk dat je de Assyrische Christenen bedoeld.

  Moslimgroepen en Islamitische regimes elders in de wereld vervolgen inderdaad andersdenkenden en etnische minderheden. Ik ben daar ook verontwaardigd over.

  Het fijne aan de Westerse rechtstaat is nou juist dat je mensen op hun merites beoordeelt en dus niet op sekse, etniciteit en godsdienst. Een van mijn vele problemen met Wilders is dat hij de regels wil afschaffen die Nederland beter maakt dan landen die minderheden vervolgen.

 140. Klaas Schreef:

  @169
  Ik kan je verhaal op 2 manieren intepreteren:
  1 je gelooft echt dat de Joden voor de 2e Wereldorlog een stelletje vieze gluiperds waren die alle onheil over zichzelf uitgeroepen hebben.
  2 je gelooft niet dat een bepaalde groep moslims over de hele wereld angst en verderf zaait door aanslagen, zelfmoordaanslagen en moorden te plegen en in de Nederlandse situatie een onevenredig aandeel hebben in de criminaliteit.
  Achter welke intepretatie sta je?

  Ik heb ook twee keuzes voor Jou:

  1)Wilders is een Facist ..
  2) Wilders is een agent van de Zionistische bezetters van Palestina en word betaald om verdeeldheid in Nederland te zaaien en haat tegen moslims in Europa , dit om de aandacht van de Zionistische misdaden in het zgn “israel” af te leiden …

  Achter welke intepretatie sta je .. ???

  Wist je trouwens dat jouw

 141. @187 “De stelling was dat situatie waarin moslims nu zitten vergeleken kan worden met de situatie waarin Joden zaten voor de 2e wereldoorlog.”

  Inderdaad, ik moet Klaas gelijk geven. Wie daar met alle geweld Wilders en de PVV wil in betrekken, die doet maar.

  Bovendien gaat de vergelijking over Joden IN de Tweede Wereldoorlog. Dus niet eens VOOR maar wel TIJDENS. Ja, dat is natuurlijk helemaal te gek. De genocide op 6 miljoen Joden en op 5 miljoen zigeuners, homoseksuelen, Jehova’s Getuigen, zwarten, aziaten, opponenten, a-socialen, geesteszieken, krijgsgevangenen enz… willen vergelijken met het luxeparadijs waarin de moslims in Europa leven is compleet van de pot gerukt.

  Ik lees hier van alles over de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. Kan er misschien iemand 1 burgemeester opnoemen van Joodse origine die ergens in een door de nazi’s bezet land in functie was tijdens WOII?

  Dit om maar iets te zeggen….

 142. @Sofie,

  Wilders interesseert me maar in zoverre wat hij zegt en schrijft over Israël. Belgische en Nederlandse politiek interesseert me maar matig.

 143. @191
  Ik ben het helemaal eens met je parallel tussen moslims en joden.
  Ik constateer wel dat moslims in Nederland Joden het leven zuur maken om wat er in Israel gebeurt. Ik keur dat af. Op dezelfde wijze zie ik dat moslims als groep aangesproken worden op wat er in de wereld aan misdaden gepleegd worden door moslims. Ook dat keur ik af. Begrijpelijk zijn beide reakties wel.
  Los daarvan zie ik dat veel (jonge?) moslims crimineel en ondermijnend gedrag vertonen, mede doordat ze zich laten inspireren door de Koran. Ik heb de Koran gelezen, en veel van de zaken die je noemt staan er inderdaad in. Ik zou zeggen: koop een Nederlandse vertaling van de Koran en lees het zelf. Ik kan je wel aangeven welke verzen je zou kunnen bekijken..

 144. @#198
  Dat vindt ik nogal een rare opmerking over een Nederlandse politicus. Waarom is wat hij zegt over Israël belangrijker dan wat hij in zijn eigen land wil bereiken?

  Israëlisch zijn ook niet echt over Wilders te spreken behalve als het extreem rechtse Joden zijn.

 145. Sofia van der Linde Schreef:

  @192 Moslimgroepen en Islamitische regimes elders in de wereld vervolgen inderdaad andersdenkenden en etnische minderheden.blockquote>

  Moslim regimes ??? waar heb je die dan ??? Alleen de door de Amerikanen en het westen aan de Macht gehouden Sauds ( die ook iedere andersdenkende Moslim vervolgen ) en eventueel Iran , zou je volgens de westerse definitie “Moslim regimes “kunnen noemen , de rest heeft allemaal seculiere partijen aan de macht , Tenzij je in PVV stijl de democraties gekozen turkse regering een regime vind , daar zijn het juist altijd de Seculiere Atatürk Facisten geweest die de rechten van minderheden tegenhielden … vandaar dat Wilders zo dol op Ataturk is ….

 146. @#200
  Ik heb diverse Koran vertalingen gelezen in het Nederlands en het Engels.

  Die randjongeren zijn gewoon niet goed opgevoed. Ik ben zelf opgegroeid in de Nederlandse Bijbelgordel. Ik heb daar Protestants Fundamentalistische zo’n beetje alles zien doen wat Moslim randjongeren in de randstad ook uitvreten. Hetzelfde gedrag zag ik echter ook bij laagopgeleide jongeren die seculier/vrijzinnig waren en ook niet goed opgevoed.

  Als je bij jongeren geen intern geweten kweekt maar wel een superioriteitsgevoel op basis van Godsdienst en/of etniciteit dan geeft dat erg vervelende resultaten.

 147. @ “Waarom is wat hij zegt over Israël belangrijker dan wat hij in zijn eigen land wil bereiken?”

  Omdat ik enkel in Israël ben geïnteresseerd. Ieder zijn ding.

  En dan is de analyse van Wilders over de Joodse staat gewoon ontnuchterend correct. Geen speld tussen te krijgen.

  Tenandere, ik vind dat ook hier nogal gemakkelijk met termen links en rechts wordt gezwaaid. Straks beweren ze ook nog dat ze weten wat het betekent en wat het verschil is.

 148. Klaas Schreef:

  Los daarvan zie ik dat veel (jonge?) moslims crimineel en ondermijnend gedrag vertonen, mede doordat ze zich laten inspireren door de Koran

  Waar heb je die nonsense vandaan ??? PVV kader cursus , dus de misdaden die vergelijkbare groepen in andere landen plegen zijn ook door hun religie geinspireerd , of geld dat nou weer net niet voor het Christendom waar de meerderheid der Ghetto zwarten in de USA en al de Mexicaanse Drugsbendes in opgevoed zijn ??? Het zal je verbazen , maar de overgrote meerderheid van de Kut Marokaantjes weet niets over de Islaam en hun ouders weinig , … Ik heb trouwens nog nooit een Kut Marokaantje de Islaam als verdediging voor zijn gedrag horen gebruiken , heb je bewijzen dat dat gebeurt , het moet toch , als wat de anti Islaam kliek beweerd waar is , toch in rechtzaken ter sprake zijn gekomen of op zijn minst in processen verbaal staan ….

  Het gedrag is trouwens bewijsbaar het gevolg van intergratie , Er word is vaak genoeg gezegt dat de “1e generatie zich WEL gedroeg ” en in Marokko komen deze problemen ook zelden voor ( meer synagoges en Joden in Casablanca dan in Amsterdam !!! )

 149. “Kan mijnheer of mevrouw Brabosh een bij benadering zelfs maar overeenkomstige mate van geweld van moslims tegen christenen respectievelijk joden noemen van de afgelopen pakweg vijftig jaar?”

  Dan heb ik het Brabosh nog gemakkelijk gemaakt, maar hij komt met niets.
  Een Koptische kerk in Irak?

  En projecties van iemand die juicht bij de landroof en etnische zuivering van Palestina 1948 – ach – hij zal niet de eerste of enige nazisympathisant zijn dezer dagen die juicht om Israel. De EDL zit vol met dat gespuis.

 150. @#202
  Iran is een Islamitische staat en de machthebbers daar worden niet door de VS in het zadel gehouden zover ik kan zien. Ook daar worden etnische en religieuze minderheden gediscrimineerd. Bijvoorbeeld Arabisch sprekende veelal Soennitische minderheden.

  De VS geeft geen zier om mensenrechten in Islamitische landen zolang men maar zaken kan doen. Daarom is Saudi Arabië verboden terrein voor Joden en heeft de VS ook geen probleem met discriminatie van Christenen en andere minderheden in andere landen waar Moslims in de meerderheid zijn. Sterker nog, de regering van de VS geeft geen zier om mensenrechten in het algemeen ook niet in hun eigen land.

 151. Sofia van der Linde Schreef:

  @#202
  Iran is een Islamitische staat en de machthebbers daar worden niet door de VS in het zadel gehouden zover ik kan zien. Ook daar worden etnische en religieuze minderheden gediscrimineerd. Bijvoorbeeld Arabisch sprekende veelal Soennitische minderheden.
  De VS geeft geen zier om mensenrechten in Islamitische landen zolang men maar zaken kan doen. Daarom is Saudi Arabië verboden terrein voor Joden en heeft de VS ook geen probleem met discriminatie van Christenen en andere minderheden in andere landen waar Moslims in de meerderheid zijn. Sterker nog, de regering van de VS geeft geen zier om mensenrechten in het algemeen ook niet in hun eigen land.

  Dus als Moslims ergens in de meerderheid zijn , zijn de misdaden van hun seculiere regime , zelfs als het hun onderdrukt zoals in Egypte , Syrië , Tunesië , Libië ect ect toch Islamitische misdaden ???
  Leuk dan waren de misdaden van Stalin dus Christenlijk , die van Pol Pot Buddistisch en die van Mao Taoistisch …. O die van Aburezeh in India waren dan trouwens Hindoeistisch …

 152. @205
  Die onzin kun je lezen van personen als Mohammed B en enkele haat-imams. De pvv kadercursus ken ik niet,.
  Misschien laten maar een beperkt aantal moslims zich inspireren door de haatteksten uit de Koran, de ellende voor de samenleving is onevenredig groot.
  Je zegt dat het gedrag bewijsbaar het gevolg is van integratie. Waar is dit bewijs dan (ik leer snel he)? Waarom plegen Polen en andere niet geintergreerde minderheden dan geen aanslagen omdat het christendom vaak bespot wordt?

 153. @#209
  Er valt het een en ander af te dingen op hoe seculier Egypte, Syrië, Tunesië, Libië etc zijn. Als Moslim mag jij je bijvoorbeeld niet tot het Christendom bekeren in Egypte. Je Godsdienst staat namelijk op je ID en je kan dat als Moslim niet laten veranderen. Dus kan je als geboren Moslimvrouw niet met een man trouwen die geen Moslim is.

  Er is geen scheiding tussen Godsdienst en staat zoals in Nederland of Frankrijk in de landen die jij noemt. Er wordt daar ook gewoon een interpretatie van Islamitische recht toegepast.

  Marxisme Leninisme en afgeleiden daarvan zijn atheïstisch. De VS is echter een overwegend Christelijk land. De Republikeinen hebben een sterk Christelijk Fundamentalistische stroming. Gooi het over die boeg zou ik zeggen.

 154. @kluft

  Volgens de mensenrechtenorganisatie OFWI (One Free World International) zijn in de Moslimwereld in 2009 ruim 165.000 Christenen vermoord, enkel vanwege hun geloof. Iedere drie minuten wordt er ergens in een Islamitisch land een Christen gemarteld vanwege zijn levensovertuiging. De Palestijnse Moslimterroristen op de Gazastrook maken het helemáál bont: zij graven zelfs de lijken van overleden Christenen op, omdat deze de grond zouden ‘verontreinigen’.

  Bron: http://www.onefreeworldinternational.org/

 155. Terug naar het onderwerp:

  De manier waarop nu over Moslims wordt gepraat doet veel denken aan anti-Joodse retoriek uit de jaren ’20 en ’30. De voorstellen die de PVV doet komen overeen met beleid uit de begin jaren van de Nazi terreur.

 156. Betrouwbare bron, vooral als je die stuurt naar iemand die volop contacten heeft met christenen in de Arabische wereld.
  Die niet op uw Israel hebben zitten wachten en nog steeds niet wachten. Die net zo goed door uw geliefde iIsrael beroofd, verdreven en vermoord zijn.
  Die namens de allerchristelijkse overheden in Washington, Londen enzovoort mede iedere drie minuten een bom mogen verwachten, een kogel of een raket door hun dak namens de allerchristelijkste overheden en hun Oorlog Tegen de Terreur, met zegen van de allerjoodste overheid van Israel.

  Verschuil u niet achter christenen voor uw racistische praat, mijnheer of mevrouw.

 157. Brabosh Schreef:

  @kluft
  Volgens de mensenrechtenorganisatie OFWI (One Free World International) zijn in de Moslimwereld in 2009 ruim 165.000 Christenen vermoord, enkel vanwege hun geloof. Iedere drie minuten wordt er ergens in een Islamitisch land een Christen gemarteld vanwege zijn levensovertuiging. De Palestijnse Moslimterroristen op de Gazastrook maken het helemáál bont: zij graven zelfs de lijken van overleden Christenen op, omdat deze de grond zouden ‘verontreinigen’.
  Bron: http://www.onefreeworldinternational.org/

  One Free world als Bron … tja dan is alles wat Nazis over joden zeiden vast ook waar , want het is geschreven/beweerd

 158. Volgens het OFIW: “Our primary focus is on combating the persecution of Christians and anti-semitism and we assist all those whose religious freedom is threatened, regardless of their beliefs.”

  En bovenaan de pagina een bijbelcitaat. 🙄

  Ik kan mij iig niet aan de indruk onttrekken dat deze “mensenrechtenorganisatie” allesbehalve objectief is, en weinig meer dan een stuk religieuze propaganda. Net zoals het geblaat van “Gave”, die alles bij elkaar liegen en bedriegen. 😥

 159. Klaas Schreef:

  @205
  Die onzin kun je lezen van personen als Mohammed B en enkele haat-imams. De pvv kadercursus ken ik niet,.
  Misschien laten maar een beperkt aantal moslims zich inspireren door de haatteksten uit de Koran, de ellende voor de samenleving is onevenredig groot.
  Je zegt dat het gedrag bewijsbaar het gevolg is van integratie. Waar is dit bewijs dan (ik leer snel he)? Waarom plegen Polen en andere niet geintergreerde minderheden dan geen aanslagen omdat het christendom vaak bespot wordt?

  1 aanslag in Nederland , dat is alles …..
  Door een enkeling die zelfs bij de fundie moskee niet meer welkom was …

  JIJ bent persoonlijk verantwoordelijk voor de Skinheads die toendertijd Kerwin Duinmeijer doodtrapte , als “De Moslims “verantwoordelijk zijn voor een gek als Mohammed B . Je ben trouwens ook verantwoordelijk voor alle aanslagen die hier in Nederland op Moskeeen en Islamitische scholen gepleegd zijn , alle discriminatie van Moslims EN omdat je Nederlander bent ook verantwoordelijk voor al de verraden Joden in 40-45 , als collectieve schuld geld voor Moslims , dan toch ook voor nederlanders ???

 160. Ze heeft gewoon helemaal niks in te brengen tegen 218. Vandaar dat ze het maar op de ad hominem toer gooit, hetgeen overigens tegen DE REGELS is.

 161. Wilders, de republikein, zou over tante Beatrix zeggen… weg met haar. Dus bannen die hap. Was getekend, Geert! 😉

 162. Sofia van der Linde Schreef:

  Terug naar het onderwerp:
  De manier waarop nu over Moslims wordt gepraat doet veel denken aan anti-Joodse retoriek uit de jaren ’20 en ’30. De voorstellen die de PVV doet komen overeen met beleid uit de begin jaren van de Nazi terreur.

  Rob Cohen heeft lef en het hart op de juiste plaats.
  De beste Premier die Nederland mag zich wensen voor 2011.

 163. Sofia van der Linde Schreef:

  Als je bij jongeren geen intern geweten kweekt maar wel een superioriteitsgevoel op basis van Godsdienst en/of etniciteit dan geeft dat erg vervelende resultaten.

  Sofie is weer helemaal top!

 164. Tante Beatrix zit te piiieehheeeppppppeeeeennnn, te klaaaahhhaaaagen en te jammeren ALLEMAAL TEGEN DE REGELS! 🙁

 165. Tante Beatrix doet ook nog aan te reductio ad hominem’en!!!!! OOK TEGEN DE REGELS!!!! 🙁 Neal is geen sukkel.

 166. Haha Keira, volgens velen (vooral PVV’ers en rechtsen) ben ik wel een sukkel. En de meeste stemmen gelden! 😉

 167. @230 nou als iedereen hier om jouw vertrek begint te gillen waarom zou ik dat weigeren. Ik heb ook het idee dat we er niet veel aan zouden missen. Je hebt nou eenmaal op cruciale momenten echt helemaal niks te melden. Hierboven is een mooi voorbeeld. Je baalt enorm van zo’n @218 je wil er iets aan doen en er komt helemaal niks fatsoenlijks uit, niks interessants, niks opbouwends. Je levert echt een bijdrage van niks Beatrix.

 168. Excuses aanvaard, Beatrix. Laten we een dialoog hebben, een debat aangaan wanneer de onstandigheden daar naar vragen. Veel success op de site.

 169. @218
  Ik houd de moslims als groep niet verantwoordelijk voor wandaden van enkelingen, hoe kom je daar nou bij, ik heb juist steeds het tegenovergesteld gezegd? Ik vind het wel verstandig dat er duidelijk afstand genomen wordt door de leiders in de Westerse moslimgemeenschap van extremisten omdat extremisten zich nu juist beroepen op het naleven van de enige echte islam.

 170. @238 – Als moslims niet als groep verantwoordelijk zijn voor wandaden van enkelingen, waarom moet men er dan duidelijk afstand van nemen?

  Dat wordt toch ook niet van andere (religieuze) groepen gevraagd? Of is het -zoals ik waarschijnlijk terecht vermoed- niets anders dan een gevalletje moslim pesten?

 171. Zo werkt het nu eenmaal. Bekend spreekwoord: wie zwijgt stemt toe.
  Trouwerns, de kleinste nuance in de discussie en je wordt op dit forum in het Wilderskamp geduwd.
  Als Wildersaanhangers een probleem hebben met de Islamitisering van Europa dan direct in het nazi/fascisten kamp. Nog nooit een forum meegemaakt waar ndividuen zo makkelijk in een kamp geduwd worden als dit forum.

 172. @ #240
  Je kan zeker nuances aanbrengen zonder in het Wilders kamp te worden geduwd, Klaas. Op deze pagina heb je mij en Al Bakrastani van mening zien verschillen zonder dat een van ons de ander daarvoor uitmaakte. Tussen de andere de vaste progressieve posters zijn er regelmatig sterk uitgesproken meningsverschillen.

  Ik heb zelf op forums gezeten waar je een stuk sneller in een kamp werd geduwd en dat waren rechtse forums.

  Op welke manier is Europa geïslamiseerd? Er wonen hier Moslims maar behalve dat. Welke wetten zijn er veranderd ten gunste van Moslims? Geen zover ik kan zien. Moslims maken gebruik van dezelfde regels die andere Godsdienstige groepen bevoordelen. Als het anders is dan hoor ik het graag met bewijzen erbij.

 173. @239: In de VS (waar ze toch alle reden zouden moeten hebben om moslims te wantrouwen) vinden ze ons in NL knap hysterisch geworden dat we het doodnormaal zijn gaan vinden dat moslims hier dagelijks luidruchtig afstand horen te nemen van een groepje doorgedraaide gekken die ze zelf niet eens als moslims beschouwen (zelfmoord en het doden van onschuldingen is immers verboden volgens de Koran).

  Veel moslims die ik ken zijn dat inmiddels goed zat en krijgen steeds meer iets van: “Mijn imam heeft al een keer afstand genomen, ik heb zelf al een keer afstand genomen, zijn jullie doof of zo?” 🙁

  Maar ja, “wij Hollanders” vinden kennelijk dat je een standpunt pas echt meent als je het iedere dag hardop herhaalt, anders telt het niet. 😛

 174. @243 In Amerika is de situatie anders. Moslims zijn daar vaak hoog opgeleid, lager opgeleiden hebben geen kans om Amerika in te komen. De Europese moslims komen vaak uit de minder ontwikkelde gebieden. De Nederlanse moslim is meer te vergelijken met de (laag opgeleide) Zuid-Amerikaan die naar Amerika wil komen en daar bij de eerste de beste razzia weer teruggestuurd wordt.
  Toch was er in Amerika ook veel commotie over het bouwen van een Islamistisch centrum op ground zero, dus zo ontspannen gaan ze er ook weer niet mee om.

 175. @ 242 Neem nu de manier waarop momenteel met de vrijheid van meningsuitging omgegaan wordt. Geen enkele cabaretier die wat voor grapje ook maar durft te maken over de Islam. Onschuldige cartoons leiden tot aanslagen op iemand leven. We zeggen met z’n allen dat er een grens is waarbij vrijheid van meningsuiting beledigen wordt. Nekschot vonden we te ver gaan. Hij werd volgens velen terrecht opgepakt. We zien echter niet dat een Freek de Jonge (veelvuldig beledigen van Christenen) volgens deze redenatie nooit meer vrij zou mogen komen.

 176. Klaas Schreef:

  Zo werkt het nu eenmaal. Bekend spreekwoord: wie zwijgt stemt toe.
  Trouwerns, de kleinste nuance in de discussie en je wordt op dit forum in het Wilderskamp geduwd.
  Als Wildersaanhangers een probleem hebben met de Islamitisering van Europa dan direct in het nazi/fascisten kamp. Nog nooit een forum meegemaakt waar ndividuen zo makkelijk in een kamp geduwd worden als dit forum.

  De kleinste nuance ??? Zodra je praat over de “Islamitisering “van Europa , plaats je jezelf in het fascistische kamp , de argumenten en leugens verschillen haast nergens van Hitler en zijn “verjudung ” … Dus Hitler napraten is alleen fascistisch als je over joden spreek maar niet als je hetzelfde beweer over moslims ?? Zijn Moslims zeker de enige uitzondering 😥

 177. @245: Ik heb daar de tijd nog meegemaakt dat sommige Amerikanen zodra het buiten donker was met een zaklantaarn de tuin ingingen om te kijken of Bin Laden daar verstopt zat (I kid thee not) of strengere abortuswetten accepteerden als signaal tegen het terrorisme. (Again, totally not kidding.) Een paar jaar later waren de meesten daar toch echt wel overheen gegroeid. 😉

  Die vergelijking tussen (voornamelijk) Mexicaanse immigranten in de VS en laagopgeleide niet-Westerse immigranten in NL ken ik inderdaad wel, tot en met “ze leven van ons geld en jatten onze banen” aan toe. Gewoon precies dezelfde verhalen, alleen met een ander naampje erin.

  Een groot deel van de verontwaardiging over de Ground Zero moskee kwam natuurlijk omdat mensen serieus dachten dat er een moskee (dan wel islamitisch centrum) op Ground Zero ging worden gebouwd. Degenen die wisten hoe het echt zat met die vork en die steel waren een stuk milder – bovendien vonden de meeste Amerikanen wél dat moslims het *recht* hadden om zo’n centrum te bouwen.

 178. @247 Jij vindt Islamitisering blijkbaar een vies woord. De realiteit is dat als er nu 1 miljoen moslims in Nederland wonen en dat aantal de komende jaren sterk zal stijgen de invloed van de Islam dus toe zal nemen. Dat noemen we Islamitisering. Niet bedoeld als scheldwoord. Als de samenleving verouderd dan geven we daar ook een term aan: vergrijzing.

 179. O , je gebruikt dus een woord uit de ultra rechtse haat praat en dan betekent het plotseling zoiets onschuldigs in de trand van “vergrijzing’ , Mischien bedoelen die Ultra rechtse Duitsers die weer over “entlösing ‘praten ook alleen maar dat ze een “oplossing willen …. En de lui die roepen dat Moslims vergast moeten worden ?? willen natuurlijk ook alleen maar een nieuwe meter plaatsen ??

 180. En wat is dan “Islamisme “??? .. Aangezien geen 3 moslims het over 2 dingen eens zijn ….
  Sommigen zeggen dat Erdogan en zijn partij “Islamisten “zijn .. Minderheden hebben onder de “Islamistische “dictatuur” van Erdogan juist méér rechten gekregen dan onder de Seculiere fascisten van Atatürk

 181. @251 Of is misschien iedereen die hier anders over denkt dan jij automatisch fout. Natuurlijk beinvloeden moslims onze samenleving, met welke term zo jij dit willen benoemen?

  Voor de betekenis van Islamitisering zie Wikipedia: ‘Het woord wordt ook gebruikt om een vermeend proces aan te duiden, waarbij een Westerse samenleving uit een groeiend aantal moslims bestaat en daardoor een meer islamitisch karakter krijgt.’
  Ik lees het woord in deze betekenis. Ik kan me voorstellen dat Wilders dit ook zo bedoelt. Vergrijzing is dan een goede parallel.

 182. Klaas Schreef:

  ‘Het woord wordt ook gebruikt om een vermeend proces aan te duiden, waarbij een Westerse samenleving uit een groeiend aantal moslims bestaat en daardoor een meer islamitisch karakter krijgt.’

  Het feit dat een haatpraatwoord in de wikipedia staat betekend nog niet dat het dan geen haatpraatwoord is , Wiki spreekt ook over een “vermeend proces ” ..
  Geef nu eens een voorbeeld waarbij onze maatschappij “verislamitiseerd “is , iets zoals de door Christenen afgedwongen zondagssluiting … Dus niet waar moslims als geloofgroep de rechten eisen die anderen ook hebben ,wat intergraal Nederlansd is , maar waar Nederlanders rechten verloren hebben om de Moslims te gerieven !!

 183. Janken oiver islamisering werkt vooral als je eigen sprituele bagage niet verder komt dan Big Brother, Jomanda en andere zooi. Verzin zelf eens iets moois en dieps in plaats van een potje haat jegens anderen.

 184. @255: Zie mijn reaktie in #246, bv de vrijheid om voor moslims beledigende cartoon te maken. Het beledigen van christenen is iets wat we in Nederland veel doen zonder nare consequenties (Freek de Jonge en vele anderen), de vrijheid om de Islam te typeren als een ideologie die je gevaarlijk vindt (Wilders proces) zoals je ook over communisme zo je mening mag hebben..

 185. Maar als Klaas er op geweze nwordt dat hij de gaskamers nog niet zo’n gek idee vond is hij plotseling toch bosjes, terwijl het hierboven gewoon staat:
  dan zouden we anders hebben geoordeeld over de Holocaust.

 186. Alhoewel ik niet denk dat onze samenleving aan het islamiseren is, is het wel zo dat het gevaarlijker is de islam te beledigen dan het christendom.
  Klaas heeft hier in #257 een punt, moet ik toegeven.

 187. @249: Wat zou er mis geweest zijn met een moskee? Met jouw verhaal bevestig je juist dat Amerikanen toch minder soepel met moslims omgaan dan eerder gesteld.

 188. Laurent Schreef:

  Alhoewel ik niet denk dat onze samenleving aan het islamiseren is, is het wel zo dat het gevaarlijker is de islam te beledigen dan het christendom.
  Klaas heeft hier in #257 een punt, moet ik toegeven.

  Uiteraard, niemand zal zeggen dat de onverdraagzaamheid bij sommige moslims een beetje overdreven is. Maar zo ook met gays… wat als we alsmaar op gays en joden zullen blijven beuken… dan krijg je dit… http://en.wikipedia.org/wiki/Stonewall_riots en dan krijg je de internationale media op je af.

  Kan er al grapjes gemaakt worden over Joden en de Holocaust? Nee? Dan kan er dus eigenlijk ook geen beledigende zaken (over en weer) worden gedaan tussen Moslims en Christenen.

 189. @262 Of is het juist andersom: dat overdreven reacties van moslims zoals moordaanslagen op cartoonmakers en de moord op Theo van Gogh de tolerantie snel doen afnemen. Ik denk dat het huidige intolerante klimaat alles te maken heeft met 9-11, Theo van Gogh en de caroontrellen. Wie beukt nou eigenlijk wie?

 190. @259
  Heb het al vaker gezegd, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden.
  Een godsdienst gewijd aan een man die in zijn nakie met een doornenkroon op zijn hoofd aan een kruis genageld is kun je niet in smakeloze cartoons beledigen. Die cartoon hangt al in de kerk.

  De meeste moslims hechten waarde aan het verbod op het maken van gesneden beelden, en dat de Profeet niet gerepresenteerd dient te worden is hier een consequentie van.
  Je kunt rapalje als die Deense cartoonist ook met een schouderophalen laten passeren, maar zo zit de gemiddelde gewone gelovige nu eenmaal niet in elkaar.
  En ik wl de “christenen” die zich namens die gekruisgde man beledigd willen gaan zitten voelen ook niet de kost geven, ook al moet je de armen (van geest) eigenlijk wel altijd voeden..

 191. Klaas Schreef:

  @262 Of is het juist andersom: dat overdreven reacties van moslims zoals moordaanslagen op cartoonmakers en de moord op Theo van Gogh de tolerantie snel doen afnemen. Ik denk dat het huidige intolerante klimaat alles te maken heeft met 9-11, Theo van Gogh en de caroontrellen. Wie beukt nou eigenlijk wie?

  9-11 heeft zeker een verschil gemaakt. Maar gebeurde dat namens alle moslims ter wereld?

  Dit is precies wat extremisten proberen te bewerkstelligen, namelijk de gematigden te doen verstommen, want daar hebben zij geen belang bij. Extremisten van beide kanten hebben elkaar nodig (dat zei iemand laatst, heb ik niet zelf verzonnen) voor hun voortbestaan.

  Je kunt dat perfect zien in Israël. Zodra er personen van zowel palestijnse of israëlische kant tot verzoening proberen te komen kun je er donder op zeggen dat iemand van diezelfde kant een aanslag pleegt, om de gematigden van de tégenpartij te doen verstommen.

 192. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @259

  En ik wl de “christenen” die zich namens die gekruisgde man beledigd willen gaan zitten voelen ook niet de kost geven, ook al moet je de armen (van geest) eigenlijk wel altijd voeden..

  Nee, maar het is heel lang geleden sinds er hier iemand gedood is wegens het beledigen van Jezus. Dat is geen pluspunt van het christendom ten opzichte van de islam, maar van de cultuur van dit land (tot dusver, althans).

 193. Klaas Schreef:

  @262 Of is het juist andersom: dat overdreven reacties van moslims zoals moordaanslagen op cartoonmakers en de moord op Theo van Gogh de tolerantie snel doen afnemen. Ik denk dat het huidige intolerante klimaat alles te maken heeft met 9-11, Theo van Gogh en de caroontrellen. Wie beukt nou eigenlijk wie?

  Zou Theo zo’n grote bek durven opzetten in een Moslim land? Nee. Want hij wist dat hij zou worden gelyncht… Dus om het in het veilige NL te doen was een vorm van lafheid, en hij zou toch moeten hebben geweten dat hij ooit eens een gek tegen komt. Als ik alsmaar ga roepen dat die Hells Angels hoerzonen zijn en geitenneukers, denk je dat ik eens een keer NIET de verkeerde tegenkom? En die Hells Angels geloof helemaal niet in Allah hoor.

  Ik heb Theo persoonlijk gekend, maar ik zal geen kwaad woord over de doden spreken.

  Zelfde met die cartoonist. Als je weet dat je er mensen mee kwetst weet je ook wel dat je gevaar loopt omdat er altijd wel 1 gek rondloopt. Ik zal je verklapen wat hierachter schuilt… het “Uberrevolutionairensyndroom”…. daar schrijf ik in mijn boek wel uitvoerig over.

  Ik praat de extremisme niet goed, maar zoals Laurent en Arnold al hebben aangegeven, extremisten hebben elkaar nodig. Die politicus waar Laurent naar verwijst zei een paar dagen terug (en ik parafraseer), “De extremisten hebben elkaar nodig; wat de een uitpoept eet de ander weer op.”

 194. @265 Als ik terug denk aan de cartoonrellen en de beelden die we op het journaal zagen dan herinner ik me zeeen van woedende moslims in Pakistan, Iran, Lybie, Irak, Egypte, Soedan, Turkije, etc etc. Ik kreeg toen de indruk dat er brede instemming onder moslims bestond om iets vervelends te ondernemen tegen de ‘daders”. Ik meen ook dat Westerse ambassadeurs massaal ter verantwoording geroepen werden. Zo maar een indruk die ik, en waarschijnlijk vele anderen met mij, kregen van instemming.

 195. Klaas Schreef:

  @265 Als ik terug denk aan de cartoonrellen en de beelden die we op het journaal zagen dan herinner ik me zeeen van woedende moslims in Pakistan, Iran, Lybie, Irak, Egypte, Soedan, Turkije, etc etc. Ik kreeg toen de indruk dat er brede instemming onder moslims bestond om iets vervelends te ondernemen tegen de ‘daders”. Ik meen ook dat Westerse ambassadeurs massaal ter verantwoording geroepen werden. Zo maar een indruk die ik, en waarschijnlijk vele anderen met mij, kregen van instemming.

  Weer ben je in de rondte aan het discussieren. Dit noemen wij een circulaire discussie. Hou toch op.

  Maar om je toch maar even van reliek te zijn. Ga maar in Europa iets zodanigs doen tegen Hindus… die zeer gematigd zijn. En durf dan maar een ticket te kopen naar India. Veel succes.

 196. @#264
  Het verbod op Mohammed afbeelden is niet universeel. De sjiieten doen mogen het wel en vrijzinnige Soennieten deden het tot voor kort ook. De laatste tientallen jaren is er onder invloed van opkomend Fundamentalisme meer heisa over afbeeldingen van Mohammed maar er zijn zat Moslims in het Westen en daarbuiten die het niet kan schelen.

  Mohammed B. heeft Theo van Gogh vermoord omdat Ayaan Hirsi Ali persoonsbescherming had. Hij was een surrogaat slachtoffer. Dat maakt het niet minder erg voor de nabestaanden uiteraard. Mohammed B is echter wel een enkel geradicaliseerd persoon. Waarom zegt dat voor zoveel mensen alles over de Islam terwijl de dood van Kerwin Duinmeijer niet alles zegt over Rechts Nederland?

 197. @267
  Naar mijn weten is Mohammed niet gekruisigd. Dus wat valt er niet te durven?
  En waarom zou ik als christen de profeet van een ander geloof moeten willen bezwadderen? Ik ben zo vrij Boeddha, Zoroaster, Mohammed (…) allen hoog te achten.
  Mijn profeet evenwel hangt aan een kruis, het zal voor de ongelovigen wel te veel moeite zijn om te bevatten.
  Maar de Eeuwige heeft ook nooit beloofd dat het makkelijk zou zijn.

 198. #273 Klaas met dit soort opmerkingen maak je wel dat je niet (meer) serieus genomen wordt en verdenk ik je gewoon van Trollen. Dat is hier tegen de REGELS. Nolly was heel serieus en jij zit hier nu de draak met hem te steken! Als je dat doet, krijg je met deze Draak te maken! 😥

 199. Klaas Schreef:

  @247 De realiteit is dat als er nu 1 miljoen moslims in Nederland wonen en dat aantal de komende jaren sterk zal stijgen de invloed van de Islam dus toe zal nemen. Dat noemen we Islamitisering.

  Er is geen aanwijzing dat het aantal Moslims in Nederland de komende jaren sterk zal stijgen. Migratie wordt al jaren ingeperkt. Gezinsvorming wordt maximaal gefrustreerd als je lief van buiten de EU komt. De geboortecijfers onder Moslims zijn in dit land nauwelijks of zelf niet hoger dan onder autochtone Nederlanders.

  Er zijn minder dan een miljoen Moslims in dit land hoogstwaarschijnlijk. Hans Jansen is er erg dol om er op te wijzen dat we er van uitgaan dat iedereen van een bepaalde etniciteit wel Moslims zal zijn terwijl dat niet noodzakelijkerwijs zo is. Een groot deel van de Moslims is niet zo bijster praktiserend. Ik heb in mijn leven drommen Moslims ontmoet die niet Halal aten, maar alleen producten met varkensvlees vermeden en met mate alcohol dronken.

  Wederom welke wetten en regels zijn er aangepast ten gunste van Moslims? Dat je bij Allah mag zweren in de rechtszaal dateert van voor WOII omdat Nederlands Indië voor het merendeel een Moslimbevolking had. Dus zeg het maar. Hoe is Nederland geïslamiseerd?

 200. @ Keira:

  Hij is ook geen enkele keer op mijn comments ingegaan waar ik hem van repliek dien. Hij wilt puur sarren lijkt mij.

 201. @273
  Klaas za lwel niet veel weet hebben van wiskundige notaties, met (…) bedoelde ik een onbekend aantal verder aan te vullen namen.
  Wie respecteert Socrates niet, die officieel in Zeus moest geloven (en ervoor om zeep is gebracht)?
  En zoek hier op Krapuul elders mijn citaat van Lucebert aangaande Wodan maar op. Verder nog vragen?

 202. Ik probeer alleen te begrijpen hoe jullie denken, ik ben er nog niet uit. Leg mij dan eens uit waarom je Mohammed zou hoogachten?

 203. @282 De methodes begin ik te begrijpen: telkens vragen: bewijs dat maar eens, vragen met vragen beantwoorden, met z’n alle er op een onvriendelijke toon opspringen, dreigen met IP-bans, off topic waarschuwingen, verwijten van circulaire discussies en trollen.
  Geef jij nu maar eerst eens antwoord op mijn vraag

 204. De methode is al meer dan een jaar hetzelfde. Mensen die zitten te jammeren en te zeuren vliegen eruit. Jij begint het dus nog helemaal niet te begrijpen.

  Je vraag is overigens zwaar off topic.

  Kortom ga vooral zo door.

 205. Terug naar het onderwerp dan maar weer.

  Job Cohen heeft gezegd dat de Joden langzamerhand werden buitengesloten tijdens de jaren ’30 en dat hij dit nu met de moslims in Nederland ziet gebeuren.

  Wat is hier nu zo schokkend aan?

  De manier waarop er over Moslims wordt gepraat is de afgelopen 10 jaar spectaculair verslechterd. Ik zou zeggen dat een aantal reacties in deze draad het gelijk van Cohen bevestigen.

 206. Sofia van der Linde Schreef:

  De manier waarop er over Moslims wordt gepraat is de afgelopen 10 jaar spectaculair verslechterd. Ik zou zeggen dat een aantal reacties in deze draad het gelijk van Cohen bevestigen.

  Precies. Job Cohen heeft zoals gebruikelijk groot gelijk en een heleboel regeerders hier doen niets anders dan dit telkens weer bevestigen.

 207. Lees de rubriek van prof…Smalhout, die dit allemaal echt heeft meegemaakt en de cynicus Cohen niet, en dan kom je tot hele andere conclusies!!!!
  Het staat in de Telegraaf en een heleboel mensen in Nederland hebben een hele grote achting voor prof..Smalhout!
  Mijn reactie is gericht aan de mensen die aan de goede kant van het leven staat, en niet aan een stel puberale dombo’s die hun ” belangrijkheid” denken te etaleren achter een geschiedenisboek en dan denken alle kennis in huis te hebben!
  Ik durf je te verzekeren dat de meeste scholieren niet eens meer weten wanneer de 1’e wereldoorlog was!

 208. tante Beatrix Schreef:

  Ik durf je te verzekeren</blockquote

  Wat nou, ben je een verzekeringsagent?

  Elke bijdrage van je onderstreept alleen het gelijk van Job Cohen.

 209. tante Beatrix Schreef:

  Lees de rubriek van prof…Smalhout, die dit allemaal echt heeft meegemaakt en de cynicus Cohen niet, en dan kom je tot hele andere conclusies!!!!
  Het staat in de Telegraaf en een heleboel mensen in Nederland hebben een hele grote achting voor prof..Smalhout!
  Mijn reactie is gericht aan de mensen die aan de goede kant van het leven staat, en niet aan een stel puberale dombo’s die hun ” belangrijkheid” denken te etaleren achter een geschiedenisboek en dan denken alle kennis in huis te hebben!
  Ik durf je te verzekeren dat de meeste scholieren niet eens meer weten wanneer de 1′e wereldoorlog was!

  Interessant. Dezelfde Prof. Smalhout die Wilders’ islamofobe uitspraken kwakkeloos overnam? Die man krijgt geen respect van mij. Zie in mijn stuk “Imminente Dreiging” de verwijzing naar Wilder’s Professors.

 210. @# Tante Beatrix,
  Ik hoor liever je eigen gedachten over waarom jij geen associates hebt met de jaren 30 als de PVV hoort pleiten voor het ontnemen van staatsburgerschap en het deporteren van hele bevolkingsogroepen.

  Ik ken de columns van Professor Bob Smalhout. Hij heeft zich regelmatig uitmate seksistisch, racistisch en homofoob in zijn schrijfsels uitgelaten. Ik respecteer hem niet omdat hij mij ook niet respecteerd.

 211. @Sofis:Bij jullie is het al gauw rascistisch hé? vooral daarmee blijven schermen en dan verliest dat woord zijn betekenis!

 212. @#295 Tante Beatrix,

  Voor mij is het een en ander voor nodig voor ik iemand racistisch noem. Bob smalhout verwees in een interview in het Parool naar Steven Biko als “die neger ide in Zuid Afrika is doodgeslagen”, vond vrouwelijke huisartsen niet deugen want die werkten parttime en Fortuyn deed uiteraard vreselijke dingen in darkrooms want hij was immers homo.

  De man is gewoon een seksist, racist en homohater en komt daar openlijk voor uit.

 213. Terug naar het onderwerp.

  Wat is er mis mee dat Cohen zegt dat hij hoort van Moslims dat ze zich buitengesloten voelen? Wat is er mis mee dat bepaalde voorstellen hem aan de jaren ’30 doen denken?

 214. #295 Tegen de REGELS zijn: zuigen, piepen, klagen, jammeren. Als mensen met argumenten en onderbouwing komen, kom dan ook eens met zoiets ipv almaar te zuigen, kwetsen, beledigen, etc. Voor mij bent u nog steeds een Trol.

 215. Sofia: prof..Smalhout heeft nooit de kundigheid van de vrouwelijke huisartsen in twijfel getrokken, integendeel zelfs, hij wilde juist de emancipatie bevorderen voor vrouwen, om ook aan die aantallen uren te komen wat de mannen ook doen!

  Wat betreft Pim Fortuyn, hij als beginnende politicus die het ver bracht, moet niet met zijn escapades in darkrooms etaleren voor een heel volk, dat hou je privé, iedere moslim en Jood zou het met me eens zijn..desalnietemin had ik postuum op Pim gestemd!
  Oja prof..Smalhout was bevriend met Pim Fortuyn!

 216. @#299
  Ik zal dat interview maar eens opzoeken. Ja, ik weet dat hij bevriend was met Fortuyn. Nou en?

  De meeste seksisten zijn heteromannen. Die houden wel van vrouwen maar zien ze niet voor vol aan. Dat iemand bevriend is of seks heeft iemand betekent nog niet dat hij geen hekel heeft aan de categorie waar die vriend of geliefde toe behoort.

  Kom maar eens met je eigen argumenten waarom Cohen ongelijk heeft en verschuil je niet achter onaangename types als Smalhout.

 217. ❓ 295 B’trix Bij jullie is het al gauw rascistisch hé? </i.
  Jullie? Wie ben jij dan? Hullie? Doe fatsoenlijk mee met ons samen of reageer niet, trolle!

 218. #301; Gelijk dan maar iemand uitmaken voor trol!
  geen zin meer om verder met jou in conclaaf te gaan, na die aantijging!

 219. Nog even voor de volledigheid:
  Bob Smalhout zaterdag 16 februari 2008 in het Parool

  “”We woonden aan het Transvaalplein. Nu zie je er alleen nog allochtonen. Om droevig van te worden. Een ander plein heeft de gemeente omgedoopt in Steve Bikoplein, de naam van een neger die vroeger is doodgeslagen.”

  “De mensen vragen mij omdat ze hun huisarts nauwelijks meer kunnen bereiken. Dat zijn steeds vaker van die parttime vrouwtjes die nog maar twee dagen per week werken – en alleen tijdens kantooruren.”

  Over Hedy d’Ancona en homoseksuelen:

  “Ze was staatssecretaris van Volksgezondheid, maar wist het verschil niet tussen aspirine en penicilline. Ik zat ’s ochtends met haar in een tv-programma over aids. Het ging erover dat verzekeraars mensen ook gingen testen op hiv. Zij vond dat discriminatie van de homoseksuele medeburger.”
  “Na afloop, aan de koffie in een cafeetje in ‘s-Graveland, vroeg ze of ik homoseksualiteit als een afwijking zag. ‘Mevrouw,’ zei ik, ‘op grond van wat ik na veertig jaar arts zijn weet van de menselijke anatomie en fysiologie, kan ik u verzekeren dat het mannelijk rectum bedoeld is voor de afvoer van stront en niet om er de pik van een ander in te steken.”

  Bob Smalhout zegt dit soort dingen wel vaker in zijn columns. Hij is gewoon een racistische homofobe seksist.

Reacties zijn gesloten.