Coalitie voor Menswaardigheid gaat demonstreren op de stoep van de PvdA

De Coalitie Voor Menswaardigheid organiseert woensdag 29 april een demonstratie in Amsterdam. Dit als reactie op het inhumane akkoord dat de PvdA en de VVD hebben gesloten over de sluiting van vele bed-bad-brood voorzieningen. Het akkoord zorgt ervoor dat vluchtelingen de toegang tot eerste levensbehoeften verliezen. Het weigeren van toegang tot bed, bad en brood wordt gebruikt als pressiemiddel om vluchtelingen mee te laten werken aan hun eigen deporatie. Als zij dit weigeren, worden zij de illegaliteit in gedwongen, waar zij moeten overleven zonder onderdak, voedsel of toegang tot stromend water.

Dit is voor de Coalitie Voor Menswaardigheid een volledig onacceptabel akkoord. Daarom komen wij aanstaande woensdag in actie voor een menswaardige oplossing voor alle vluchtelingen in Nederland.

De voorgaande bed-bad-broodvoorziening was al ontoereikend en de nieuwe kabinetsplannen schenden simpelweg internationale verdragen. Het akkoord is volledig onrealistisch aangezien het niet erkent dat vele vluchtelingen onuitzetbaar zijn. Dit vanwege de (oorlogs)situatie in eigen land of tegenwerking van ambassades bij poging tot deportatie.

Daarom eisen wij dat:

– Het kabinet zijn ogen opent voor de realiteit en erkent dat vele vluchtelingen niet kunnen worden uitgezet. Het buitenschuld criterium moet worden aangepast zodat ook deze vluchtelingen een verblijfsvergunning kunnen krijgen.

– Gemeenten de bed-bad-broodvoorziening uitbreiden en omzetten in een menswaardige, onvoorwaardelijke 24-uurs opvang.

Namens de Coalitie Voor Menswaardigheid,
De coalitie is een samenwerking van de volgende organisaties:

We Are Here
Strijd Tegen Racisme
New Urban Collective
Back To Palestine
University of Colour
De Nieuwe Universiteit
Mad Mothers
Zwarte Piet Niet

Woensdag 29 april 16.00 uur, Herengracht 54, Amsterdam, voor het hoofdkwartier van de partij van de Arbeid

Bron

1 gedachte over “Coalitie voor Menswaardigheid gaat demonstreren op de stoep van de PvdA”

  1. Pingback: Spekman blablabla | Krapuul

Reacties zijn gesloten.