Clash tussen Brussel en Parijs?

Frankrijk kan waarschijnlijk niet meer zelfstandig zijn begrotingspolitiek vaststellen.

De Europese Commissie maakt zich op voor een begrotingsstrijd met Frankrijk. Brussel zal de begroting van de tweede Europese economie voor 2015 afwijzen omdat het tekort daarin veel hoger uitvalt dan onder Europese regels is toegestaan. Dat schreef The Wall Street Journal op basis van bronnen.
(Telegraaf)

Hopelijk trekt Brussel aan het langste eind. Dat zal de Fransen helpen realiseren dat solisme fini is. En misschien leert de Parti Socialiste dan ook dat toenadering tot Europese zusterpartijen moet worden gezocht om een gezamenlijke politiek te ontwikkelen om de eurocrisis te bestrijden.

7 gedachten over “Clash tussen Brussel en Parijs?”

 1. Hopelijk trekt Parijs aan het langste eind. Waarom zou je toegeven aan het neoliberale dictaat uit Brussel? De Europese begrotingsnorm is een tamelijk willekeurig vastgesteld percentage, dat Europa veel langer dan nodig is in de greep van een recessie heeft gehouden. Weg ermee.

 2. Mee eens. In tijden van recessie en economische terugval is het volstrekt idioot om aan dergelijke verzonnen regelingen fanatiek vast te houden.

  (Er zijn harde geruchten dat Japan straks gaat officieel aankondigen dat ze in recessie zitten)

 3. @Pyt,

  Voor de korte termijn heb je gelijk dat Parijs beter aan het langste eind trekt.

 4. Het zit goed – de Fransen hebben zich heel hard opgesteld. De geboren Spanjaard die nu Premier van Frankrijk is (we kennen natuurlijk zulke gevallen in Nederland niet, onze mensen zijn altijd allemaal echte Nederlanders, nooit buitenlanders) heeft volgens de Telegraph van heden het volgende verklaard:

  “France has denounced the eurozone’s austerity regime as deeply misguided and issued a blunt warning to Germany and the EU institutions that demands for further belt-tightening may set off a political backlash, endangering European stability.
  “Be careful how you talk to the countries in the South, and be careful how you to talk to France,” said the French premier, Manuel Valls.”,

 5. @Sjaak

  Waarom denk jij dat het op langere termijn beter is dat Brussel wint?

 6. @Pyt – 8 okt 13:21,

  Ik denk dat het beter is dat ik daar een apart stukje over schrijf, in het kader van beperking van lang(dradig)e reacties. Misschien in het weekend.

 7. Pingback: Compromis tussen Brussel en Parijs | Krapuul

Reacties zijn gesloten.