Chronisch zieken pesten

Een chronisch zieke vriendin van mij kreeg vroeger via het CAK automatisch elke december 500 euro als extra bijdrage voor chronisch zieken. Ze is 100% afgekeurd op de koop toe.
Nu moeten chronisch zieken hun hele hebben en houwen uitprinten, verzamelen en op hun scootmobiel door weer en wind naar het gemeentehuis brengen voor een luizig bedrag van 100 euro.

Nu had zij al haar papierwerk in orde en netjes in een envelop gestopt (want zo is zij) en via een collega het hele boekwerk aan de desbetreffende ambtenaar laten geven. Ze had ook nog even na gebeld of het was aangekomen. Ja hoor prima.

Komt ze vandaag voor een lullig *werkbriefje brengen en kijken hoe het met die 100 euro staat. Want ze zit nu al diep in de rode cijfers.
*(afschaffen voor chronisch zieken en afgekeurden zou ik zeggen. Maar niet in deze PVV/VVD gemeente natuurlijk.)

Wat blijkt: heeft de desbetreffende ambtenaar gewoon die envelop met 40 blaadjes aan info weggegooid zonder er naar te kijken.
Nu kan ze weer opnieuw alles uitvoeren en van die 100 euro is dan ook voorlopig nog geen sprake. Nu mist ze ook een papier van haar verzekeraar om te kijken of ze wel aan haar eigen bijdrage komt. Moet niet gekker worden. Chronisch ziek en kind aan huis bij ziekenhuis. Dan kun je aan je klompen aanvoelen dat zij wel recht heeft op die 100 euro en eigenlijk MEER! Waarom niet gewoon automatisch over laten boeken en waarom geen 500 euro. Je kan echt aan dit soort zaken merken hoe verrot dit land aan het worden is.

Je moet echt op je knietjes smeken voor wat geld.
Weer een dag in Kneuter Land.

1 gedachte over “Chronisch zieken pesten”

  1. Pingback: Vluchtelingen en solidariteit | Weblog Dré Oudman Appingedam

Reacties zijn gesloten.