Christenen, moslims, joden en humanisten hand in hand

Vijandige uitlatingen en gedragingen jegens burgers met een religieuze levensovertuiging nemen steeds scherpere en onrustbarende vormen aan. Momenteel zijn vooral moslims doelwit van deze laakbare uitlatingen. Ook joden worden geconfronteerd met onacceptabel gedrag als zij bijvoorbeeld als herkenbare jood over straat gaan.
Een verwerpelijke ontwikkeling die niet alleen in de maatschappij waarneembaar is maar ook in de politiek. Joden, moslims, christenen en humanisten achten deze gang van zaken funest voor de harmonie en saamhorigheid in de samenleving. Zij roepen daarom hierbij alle burgers op om, verenigd met elkaar het hoofd daaraan te bieden en op te komen voor een tolerant en vreedzaam Nederland.

27 gedachten over “Christenen, moslims, joden en humanisten hand in hand”

 1. Een menselijke keten tussen moskee, synagoge en kerk zal op 19 maart op de Dam in Amsterdam aansluiten bij de landelijke manifestatie tegen discriminatie, antisemitisme en islamofobie van het Platform Stop Racisme en Uitsluiting.

 2. Tolerantie is niet voor iedere cultuur hetzelfde, maw niet iedereen over een kam scheren.
  🙂

  De ene cultuur is vooral gebaat bij een uiterst strenge rechtsorde waarbij lijfstraffen als normaal beschouwd moeten worden men voelt zich daar prettig bij, terwijl een andere meer verfijnde en een op hoger niveau geklommen cultuur meer baat heeft bij een minder strenge vorm van rechtsorde om zich te ontwikkelen.

 3. john smit 7 Schreef:

  De ene cultuur is vooral gebaat bij een uiterst strenge rechtsorde waarbij lijfstraffen als normaal beschouwd moeten worden men voelt zich daar prettig bij

  De USA ???

 4. @john smit 7

  wat ben je toch een grote Calimero

  overals schermen met “nobelen” en “elite” en klagen over de het lot van de “gewone man”

  en vervolgens suggereren dat jouw Westerse cultuur (kruistochten, slavernij, uitbuiting van werknemers, twee wereldoorlogen, jodenvervolgingen, etc., etc. etc.) superieur is aan andere culturen

  je bent geen haar beter dan de Maxime Verhagens en andere ratten van deze wereld met hun misplaatste superioriteitsgevoel

 5. kaaskop
  #4Huh. 😡

  Ga jij maar uithuilen bij je hooggeblondeerde profeet! 😆

 6. @Kaaskop

  #6

  Mohammed was ook mijn profeet een tijd in mijn leven omdat ik daartoe werd gedwongen min of meer tot ik er achter kwam dat hij op 51 jarige leeftijd een meisje van 6 jaar huwde.

  Ik ben ………………………….. ❗

  Nu ben ik onder de indruk van een ander stroming, maar dat is niet een echte religie bovendien spelen ook hooggeblondeerden geen rol daarin.

 7. john smit 7 Schreef:

  De ene cultuur is vooral gebaat bij een uiterst strenge rechtsorde waarbij lijfstraffen als normaal beschouwd moeten worden men voelt zich daar prettig bij, terwijl een andere meer verfijnde en een op hoger niveau geklommen cultuur meer baat heeft bij een minder strenge vorm van rechtsorde om zich te ontwikkelen.

  O, nou begrijp ik waarom Wilders zo op strengere straffen hamert!
  Hij bereidt stiekem het Nederlandse Kalifaat voor 😀

 8. Huib

  #9
  De hooggeblondeerde Geert Wilders is niet meer dan een reactie op de politieke experimenten uit het verleden, het had ook net zo goed een andere populist 🙁 met een andere naam kunnen zijn. 💡

  Dat het volk reageert op de politieke avonturen kan soms verdomde vervelend en lastig zijn. 🙄

 9. @ john smit 7

  er hoort geen dwang in religie of partnerkeuze te zijn

  mensen moeten uit vrije wil kiezen voor het leven dat zij willen leven

  ik heb op een moment in mijn leven mijn keuze gemaakt, jij hebt jouw keuze gemaakt, dat respecteer ik

  we verschillen op bepaalde punten misschien (flink 😀 ) van mening maar als jij in Libië vast zou zitten mogen ze “mijn” belastingcenten gebruiken om jou weer veilig thuis te krijgen

  @ rosa luxemburg

  bestaat er zoiets als “de moslim”?

 10. Kaaskop

  #10

  Je kunt in Libie beter gewoon een vliegtuig nemen om naar huis te gaan omdat het wegvliegen nog steeds mogelijk is in plaats van blondjes in een militaire helicopter met geweren.

  Ik vind dit een van de gekkere Nederlandse acties die in de archieven kunnen samen met de Grebbeberg (gebroken geweertje) slag in de Java zee Karel Doorman (gebroken kanonnetje), de politionele acties in Indonesie, de afslachting in Srebrenica en actueel Afghanistan.

 11. John Smit:
  “De ene cultuur is vooral gebaat bij een uiterst strenge rechtsorde waarbij lijfstraffen als normaal beschouwd moeten worden men voelt zich daar prettig bij, terwijl een andere meer verfijnde en een op hoger niveau geklommen cultuur meer baat heeft bij een minder strenge vorm van rechtsorde om zich te ontwikkelen.”

  Met bovenstaande tekst toont het element John smit zich een ware nazaat van: slavendrijvers en koloniale racisten. Die vonden zichzelf ook zo verheven dat zij het gerechtvaardigd vonden om mensen tot “wilden” te benoemen, tot slaven te maken en dood te laten werken. De uitbuiting werd gerechtvaardigd door te stellen dat de cultuur en zelfs verstandelijke vermogens van de wilden zo slecht ontwikkeld was dat de behandeling eerder gezien moest worden als humanisme. Daarom zagen zij zelf niet als bruten en rovers, maar als brengers van “beschaving” en ‘ontwikkeling”. Binnen de kortste keren zorgde de aankomst van de eerste Europeanen tot de vernietiging van miljoenen Indianen. Indianen werden massaal de benen en handen afgehaakt als zij weigerden zich tot het Christendom te bekeren en slavenarbeid te verrichten, indianenbaby’s werden uit de handen van moeders gerukt en aan hongerige honden gevoerd terwijl de moeders toekeken. Dit zijn geen gruwelverhalen, maar worden door de kolonisators zelf beschreven in hun boeken.
  Een ander verhaal is die van de Ghanees die in Leiden theologie mocht studeren als “voorrecht”. De ghanees keerde gerhersenspoeld terug om de rest van zijn leven als zwarte dominee te preken dat het Gods wil was om de blanke overheerser te gehoorzamen en in zijn lot te berusten, want God heeft nu eenmaal de blanke verheven boven de zwarte. De Ghanees stierf arm door de “studieschuld” die hij moest terugbetalen.

 12. #12

  Aziz

  Dat mensen de vrijheid van het westen niet begrijpen is begrijpelijk maar het is wel degelijk een probleem.
  🙁
  De vrijheid zoals het westen kent is voor bepaalde culturen een teken van zwakte het zijn voor hun gewoon softies, zie het verschijnen van het fenomeen van 1800 bendes de rovend een spoor van ellende door het land trekken de hoofdrol spelers bekend van de TV programma`s als opsporing verzocht alom bekend en steeds hetzelfde liedje met hun specifieke kenmerken.

 13. Zeno Vanhandsaeme

  #14

  Klopt de realiteit is onzin en de onzin is de realiteit, dat is ook de reden dat er van die gekke populisten komen met van die 😀 gekke politieke partijen.

 14. john smit 7 schreef:
  “Dat mensen de vrijheid van het westen niet begrijpen is begrijpelijk maar het is wel degelijk een probleem”

  Inderdaad begrijpen een hoop mensen niet het begrip “vrijheid”. Want dat woordje “vrijheid” wordt naar mijn mening iets teveel gebruikt door lieden die helemaal niet zo blij zijn met vrijheid. Een begrip opgevat als paradox. De vrijheid-stokpaardberijders zouden het liefst per direct de rechtsstaat en democratie willen ontmantelen om daarmee de vrijheid te ontnemen van groepen die zij in de weg zien voor hun bruine
  ambitie’s. Dus voor vrijheid “pleiten” voor gelijkgezinden en de onvrijheid wegnemen voor groepen van niet-gelijkgezinden. Mochten ze ooit de ultieme macht verwerven dan gaat “links-Nederland” als eerste voor de bijl (en links ben je gauw- zelfs als je als VVD-er of CDA-er een genuanceerder geluid laat horen) als
  “verraders. Iets waar men helemaal geen geheim van maakt.

  john smit 7 schreef:
  “De vrijheid zoals het westen kent is voor bepaalde culturen een teken van zwakte het zijn voor hun gewoon softies”
  Kan je naast het herhalen van standaard zinnen van xenofobe websites ook met je eigen mening
  aankomen. Nogmaals wordt het koloniale karakter van je bevestigd in deze zin. Pleiten voor de onvrijheid en harde aanpak van “bepaalde culturen”, omdat die culturen bestaan uit “wilden” die niet zo “beschaafd” als
  “wij”. Koloniale racisme ten top.
  Maar wat houdt die vrijheid dan in? Is die “Westerse vrijheid” ook maar een relalief begrip? Is dee vrijheid om te consumeren, te werken, te zeggen wat je vindt, te zijn wie je bent niet maar een illusie? Maar wat als je niet de keuze hebt om te wonen, te werken en te consumeren hebt vanwege je economsiche positie? Je mag overal op de wereld op vakantie, maar wat heb je eraan als je net je rekeningen kan betalen? Je hoeft geen dwangarbeid te verrichten, maar wat noem je werk dat je tegen je zin moet doen, tegen een loon waar je net je maandelijkse lasten mee kan betalen met als toekomstvooruitzicht nog meer presteren voor minder, omdat we moeten kunnen concurreren volgens de rechtse partijen? Of wat tegenwoordig zo populair is om uitkeringsgerechtigden verplichtten om voor de uitkering met behoud van uitkering bij werkgevers te werken? Als die lijn doorzet dan krijg je nog meer werklozen, omdat je als werkgever wel gek zou zijn om een betaalde kracht te behouden, terwijl je er een “gratis” kracht voor kan krijgen van de uitkeringsinstantie’s.Contraproductief, maar populistisch wel te verkopen om reactionaire types zoals jouw een emotionele erectie te kunnen geven.
  En hoe kan je je gelijk juridisch halen als je net de eindjes aan elkaar kan vastknopen en er geen geld is om een procedure te starten? Hoe kan je voor je recht opkomen tegen je werkgever of uitkeringsinstantie’s als het zwaard van wegvallen van inkomen je boven het hoofd hangt en je weinig tot geen financiele reserves hebt? En dan de vrijheid van meningsuiting. Laten we het maar niet daarover hebben,want dan krijg ik een heel lang stuk tekst. Als je als linkse persoon of iemand met een genuanceerde mening in het openbaar je mening verkondigd, loop je de kans dat er in je brievenbus wordt gepist in het meest onschuldige geval. Bedreigingen met brandbommen, kogelbrieven, telefoonterreur etc. zijn aan de orde van de dag door PVV-aanhangers die denken dat hun tekort is aangedaan. O, wee als je wat durft te zeggen over de grote blonde leider. Als dat de vrijheid van meningsuiting is die je bedoelt dan mag je mijn portie geven aan Fikkie.

  John Smit schreef:
  “zie het verschijnen van het fenomeen van 1800 bendes de rovend een spoor van ellende door het land trekken de hoofdrol spelers bekend van de TV programma`s als opsporing verzocht alom bekend en steeds hetzelfde liedje met hun specifieke kenmerken.

  Misdaad is misdaad. Het element Smit wil hier mee aangeven dat misdaden gebonden is aan
  ethniciteit. Helaas is een groep allochtone jongeren geneigd vaak heil te zien in de kleine criminaliteit, vanwege gebrek aan toekomstperspectieven die veroorzaakt worden door de “John smits” in dit land. Afkeurenswaardig, maar sociolgisch logisch te verklaren. Bijna kansloos als je CV een buitenlandse naam bevat, zelfs geen stageplek, geschoffeerd, niet serieus genomen. Er zijn dan ook veel parallelen te trekken met de situatie in de VS, waar de achtergestelde positie van de Afro-Amerikanen en latino’s deze groep vaak doet besluiten om eerder voor de criminalitiet te kiezen. En John Smit vergeet even dat de allochtonen van de eerste generatie niet vertegenwoordigd waren in de criminaliteit en het altijd jongeren zijn van de derde generatie. Dus strikt gezien gaat het om Nederlandse jongeren gaat, maar worden niet zo gezien en zullen ook niet zo gezien worden. Dus hier gaat zijn culture stokpaardje niet op.
  En vergeet ook niet dat autochtone Nederlanders ook vaak niet vies zijn van criminaliteit. Alleen begeven ze zich vaak op andere terreinen zoals: fraude, heling, drugs, wapenhandel etc.

 15. Zeno Vanhandsaeme schreef:
  “@ john smit 7:Wat een onzin”

  Dat vinden er meer hier op dit blog. Alleen kan je dat niet hem wijs maken. Hij gelooft als het ware in een soort Links complot tegen rechts Nederand. Daarbij denkt hij een missie te hebben om met zijn vele reactie’s dit blog te vervuilen met zijn reactionaire prietpraat.

 16. Dat hand in hand gaat niet lukken, tweedeling is het resultaat van politiek falen. 🙁

 17. john smit 7 Schreef:

  Dat hand in hand gaat niet lukken, tweedeling is het resultaat van politiek falen.

  Het feit dat je keer op keer het zelfde zegt betekent niet dat je gelijk hebt , maar dat je aan echolalie lijd ….

 18. Al Bakrastani

  #21

  Dat is nu precies wat die vredelievende moslims uit het Rifgebergte bij KRAPUUL.NL steeds weer doen over de hooggeblondeerde profeet.

  De hooggeblondeerde profeet wordt hier regelmatig te kakken gezet als bij hehaling of “echolalie” zoals je dat woordje hebt gebruikt 🙂 .

 19. john smit 7 Schreef:

  Al Bakrastani
  #21
  Dat is nu precies wat die vredelievende moslims uit het Rifgebergte bij KRAPUUL.NL steeds weer doen over de hooggeblondeerde profeet.
  De hooggeblondeerde profeet wordt hier regelmatig te kakken gezet als bij hehaling of “echolalie” zoals je dat woordje hebt gebruikt .

  Bij de laatste samenkomst van de redactie geen Rif-Moslim gezien , maar één persoon met een kleurtje trouwens en dat is ook al geen moslim …

 20. John smit schreef:
  “Dat hand in hand gaat niet lukken, tweedeling is het resultaat van politiek falen. ”

  We komen terug bij het onderwerp van deze tekst, namelijk: Joden, Christenen, Moslims, Humanisten en alle gezindten die de redelijkheid bezitten en hand in hand lopen om fanatici een signaal te geven dat zij niet met hun ideeen meegaan. Dit is nu het verschil tussen een weldenkend en redelijk mens en een fanaticus. Fanatici geloven namelijk dat samenleven met verschillen onmogelijk is en wie dat voorstelt zal ook geneigd zijn te denken in termen van “verwijdering”, “uitmoorden” of “oorlog” als oplossing. Dat onderscheidt de democraat van de facist.

 21. John smit schreef:
  “Misschien wel geen Rif Moslim maar wel net zo slim”

  Jezelf slim vinden op grond van een aantal uiterlijke kenmerken getuigt niet echt van slim zijn.

  john smit schreef:
  “Dat is nu precies wat die vredelievende moslims uit het Rifgebergte bij KRAPUUL.NL steeds weer doen over de hooggeblondeerde profeet.”

  Ik zie hier geen rifmoslims wat dat wordt ook inhouden mag. Wat ik wel zie is kleingeestige mannetjes en vrouwtjes die zich in hun ego gekrenkt voelen, en denken door hun hersenloze nagebalk van populistische standaardzinnen de hooggeblondeerde messias te hulp te schieten. Als dat de redding moet zijn van de hooggeblondeerde leider, dan zou ik me als ik Goudpruikje was meer zorgen maken over mijn achterban dan over de mensen die niet trek hebben in mijn ideeen.

 22. john smit 7 Schreef:

  Mohammed was ook mijn profeet een tijd in mijn leven omdat ik daartoe werd gedwongen min of meer tot ik er achter kwam dat hij op 51 jarige leeftijd een meisje van 6 jaar huwde.

  Eerlijk gezegd vind ik het nogal wat om van een aangenomen geloof af te stappen vanwege één van de vele (en in onze 21e eeuwse ogen meest negatieve) interpretaties van iets waar de deskundigen het al 1400 jaar niet over eens kunnen worden en wat bovendien in die tijd verre van ongebruikelijk was – als het überhaupt al zo gebeurd is, want het enige dat historisch vaststaat is dat Aïsha tussen de 6 en 20 jaar geweest moest zijn toen ze trouwde.

  Daarnaast hou ik in zulke gevallen liever de vuistregel aan die de dominee/pastoor (weet niet meer welke van de twee, was ergens halverwege de vorige eeuw 😛 ) die ons 1x per week een uurtje spannende bijbelverhalen kwam vertellen, ons leerde over tijdsduren en leeftijden in religieuze geschriften: neem ze met een korrel zout.

  Als iemand in de Bijbel 800 jaar werd, moest je dat lezen als “zo wijs als iemand die 800 jaar in goede gezondheid heeft gestudeerd”, als de aarde in 6 dagen werd geschapen, moest je dat lezen als “erg knap dat God dat heel snel kon (en misschien draaide de aarde toen wel een stukje langzamer)” en hetzelfde gaat m.i. op voor een meisje “dat zo onschuldig was als een kind van 6” (aan “onschuld” werd namelijk nogal zwaar getild, met name omdat ze daarvoor al met iemand anders verloofd was geweest).

  Kan hier eventueel nog een heel artikel over doorgaan, maar de bottom line is dat je natuurlijk nooit gebeurtenissen uit het verleden mag beoordelen naar de normen en waarden van het heden. Doe je dat tóch, dan ben je bezig met dat spreekwoord van die stok en die hond. 😉

Reacties zijn gesloten.