De christelijkheid van de SGP

Welsprekender dan hoofdredacteur jvdheuvel het hier zegt kan het niet samengevat worden. De “internationaal secretaris” van de SGP-jongeren wenst het Israëlische leger succes bij de etnische zuivering van Gaza.

RT @SGPJ: @IDFSpokesperson On behalf of the @SGPJ (…) we wish you a succesful offensive tomorrow!

IDFSpokesperson: u weet wel, die Australiër die het altijd over Chamas en Chesbolla heeft.

Toen er nogal wat rumoer ontstond over deze twiet werd er een jankerige verklaring afgegeven dat de SGP natuurlijk voor Vrede is. Ik zou zeggen: het doet niets af aan de gore twiet van hun internationaal secretaris.

Wij vinden, net als de Tweede Kamerfractie van de SGP, dat Israël het recht heeft zich te verdedigen en haar burgers te beschermen en begrijpen dat Israel dit nu noodgedwongen doet. SGP-jongeren betreurt het dat het zover heeft moeten komen. Wij hopen op een vreedzame oplossing waarbij burgerslachtoffers worden voorkomen.

Zie hier.

We moeten nog maar even beklemtonen dat de SGP volledig en van harte gecollaboreerd heeft met de Duitse bezetter, voor wie dit even vergeten is.
Maar het zou goed kunnen dat de SGP-jongeren zeggen wat VVD, PVV, CU, CDA, PvdA en nog zo wat denken.

12 gedachten over “De christelijkheid van de SGP”

 1. Natuurlijk , hiep hooi , Apocalyps , de Grefro’s kunnen niet wachten tot de Joden vernietigd worden .. en Jezus terug komt …

 2. @1 Al,

  Snap je reactie niet.

  De SGP bestaat uit fundamentalisten. Net Al Qaida, maar dan christelijk. De reactie van de SGPJ past precies in het patroon.

 3. Heel fout clubje,lopen ook altijd kritiekloos achter Israël aan en hebben kennelijk geen moeite met genocide, verder zijn ze illegaal en moeten de tweede kamer uitgeschopt worden,maar dat durven Nederlandse politici niet! :X

 4. NRosa, zijn ze nu misschien zo voor Israël uit schuldgevoel over hun opstelling in de Tweede Wereldoorlog? Of is het omdat ze banger zijn voor moslims? En als dat ‘gevaar’ over is, dan zijn de joden weer aan de beurt? (ja ik weet het, je mag ‘joden’ en ‘Israël’ niet gelijk stellen)

 5. SGP heeft haast niets met Christendom, wel met Taliban.

  Ze praten met een dubbele tong – aan de ene kant het “vrome” Christendom en aan de andere kant totale wetteloosheid en steun voor oorlog.

 6. @6 Ik denk dat het niet zozeer om angst voor de moslims gaat,volgens mij bestaat in Nederland veel Israël-liefde als verkapte moslimhaat.Helaas niet alleen bij dit loeifoute clubje.

 7. Israël liefde komt volgens mij voort uit grote schuldgevoel over zo’n hoog uitgeleverde, afgevoerde en vermoorde joodse mensen in WOII. Dat had niet kunnen gebeuren zonder medewerking van zoveel Nederlanders. Maar na de oorlog had natuurlijk iedereen in het verzet gezeten.

 8. Nog een punt erbij is de totale afwezigheid van empathie bij de SGPJ mbt het feit dat er aan de lopende band kinderen worden vermoord.

  Zover hun “Christendom”.

 9. @9 Ben ik met je eens,Nederland heeft een beschamende rol gespeeld tav de joden tijdens WO2,nu proberen erg veen mensen van de onderdrukking van de Palestijnen een godsdienstoorlog te maken,terwijl het toch echt gaar om het stelen van land,ontoegankelijk maken van waterputten en het wegvagen van olijfboomgaarden.

Reacties zijn gesloten.