Christelijke “Taqyya” bij het Nederlands Dagblad

In de echte wereld van het nieuws heerst al een tijdje wat ophef over het feit dat bekende atheïstische denkers, zoals Richard Dawkins en Sam Harris, steeds meer de kant van Islamofobie en Moslimhaat op gaan. Twee grote Engelse kranten, waarvan één, TheGuardian, in haar wetenschapsrubriek jarenlang haast de Osservatore Romane van het Atheïsme was geworden, en The Independent, hebben kritische stukken over Dawkins en de zijnen gepubliceerd.

In het Blog Daylight Atheism kunnen wij de animus achter de islamofobie van Dawkins vinden. Niemand minder dan Ayaan Hirshi Ali!!! Het blijkt dat deze “paus van de Atheïsten”, die voor zijn kritiek op het Christendom zichzelf zeer belezen heeft in de bijbel en de geschriften van Christelijke denkers, wat Islamkritiek betreft zich beperkt tot deze dwangmatige leugenaar als bron voor zijn meningsvorming.

Nu heeft één lid van de Nederlandse Mediakudde zich gewaagd aan het geven van wat aandacht aan dit spelende conflict binnen de Atheïstische gemeenschap. Namelijk: Het Nederlands Dagblad. Dit Huisblad voor ChristenUnie-stemmers heeft echter besloten dit te doen in de stijl die we ondertussen van álle Nederlandse Media gewend zijn. Met leugens en halve verdraaiingen. Niet het feit dat Dawkins islamfobisch is gebleken was hun nieuwsitem, maar het feit dat op de “christenkritische”stukken géén kritiek was geweest maar op “islamkritiek” wel .

Ik vermoed dat de redacteur van het Nederlands Dagblad de stukken in al die Engelstalige media slechts met een half oog bekeken heeft. Dawkins wordt daar immers niet om “islamkritiek” bekritiseerd maar om “islamfobie”. Nu zal het misschien een wat moeilijk onderscheid zijn voor iemand die zelf nogal islamfobisch is maar toch, de poging van het Nederlands Dagblad om van interne kritiek binnen de atheïstische gemeenschap op een van hun leiders vanwege IslamoFOBIE, een reden van zieligheid voor Christenen te maken omdat KRITIEK op Christendom niet de zelfde verontwaardigde reacties teweeg brengt, daar kan ik maar één term voor gebruiken: Taqyya, en dat in de door Wilders gecreëerde betekenis: “Je geloof verdedigen door het vertellen van leugens”.

Fundi athis

24 gedachten over “Christelijke “Taqyya” bij het Nederlands Dagblad”

 1. “….Het blijkt dat deze “paus van de Atheïsten”, die voor zijn kritiek op het Christendom zichzelf zeer belezen heeft in de bijbel en de geschriften van Christelijke denkers, wat Islamkritiek betreft zich beperkt tot deze dwangmatige leugenaar als bron voor zijn meningsvorming….”

  Volgens zijn eigen woorden, via twatter, heeft RD geen letter in/ uit de Koran gelezen. Als enorm slap excuus, uiteraard: ‘ik hoef mein kampf toch ook niet gelezen te hebben, om het nazisme te verwerpen’. En laat RD zich (tegenwoordig) nou vooral omringen met (crypto-)fascisten. De verdere volgzame schaapjes van RD even daargelaten.

  Sukkeltje van een professor, die zich, al dan niet willens en wetens, heeft laten misleiden. Als ongelovige zou ik bijna melij met deze aandachtshoer gaan krijgen.

 2. @1 Het is niet bepaald een sukkeltje van een professor, over de evolutie heeft hij heel interessante dingen geschreven. ook als je op YouTube zoekt op hem kom je mooie discussies van hem tegen met mensen die in creationisme of iets dereglijks geloven.

  Dat hij Fitna goed vindt valt me wel van hem tegen, ook al maakt hij wel een voorbehoud mbt Wilders zelf.

 3. Laurent: “…die zich, al dan niet willens en wetens, heeft laten misleiden…”

  Inderdaad, een sukkeltje van een professor. Los van hetgeen hij eerder ter berde bracht, al dan niet op youtube te vinden. En waar talloze simpele schaapjes achteraan hobbelen, alsware RD hun ‘anti-messias’.

  Ik heb absoluut géén hoge dunk van deze doorgedraaide zelfbenoemde “Atheist” aka aandachtshoer. Al jaren niet.

  En ja, dat los van hetgeen hij heeft geschreven over o.a. de evolutie. Overigens ook veel knip-/ plakwerk, maar ja, dat verder terzijde.

  Bakra, graaf nog maar even dieper. Zal niet al teveel moeite kosten om meerdere links met “leuke feitjes” te vinden met Robert Spencer/ Pam Geller en die andere ‘merchants of hatred’.

 4. @8 Heb je de links bekeken Sjaax ?? , de “Paus der Atheisten ” is gewoon een haatzaaier .. Kritiek is ok , haatzaaien niet

 5. Het “grappige” aan de zaak is, dat Dawkins zijn atheïsme als een religie bedrijft en zelfs sterke fundamentalistische trekken vertoont. Dat is ook de reden, waarom hij goed aansluit bij de Merchants of Hatred. Funamentalisten hebben allemaal hetzelfde hoofdkenmerk: zonder enig respect voor andermans opvattingen, ongevoelig voor argumenten de eigen overtuigingen te vuur en te zwaard aan anderen opdringen.

 6. @10 Nou, Dawkins zegt wel expliciet dat hij alledrie de religies Christendom, Jodendom en de Islam even erg vindt. Alleen beweert hij dat moslims in de uitvoering ervan extremer zijn.

 7. Maar het lijkt er wel op dat hij veel geweldsdaden wel erg makkelijk aan de islam koppelt, dat moet ik toegeven.

 8. @13, momenteel? Ik ben nu ruim 40 jaar, in al die decennia van mijn bestaan zijn er altijd extremisten geweest – vanuit ieder v/ d drie ‘Abrahamismen’, alsook de verdere sekten. (geloof/ religie [w/e] blijft in mijn optiek niet meer dan een sekte, ongeacht de normalisatie door het aantal “volgers”.)

  Derhalve, of juist mede daardoor, zie ik het als zijnde ongepast om enkel de overdrachtelijke pijlen te richten op ‘de Moslims’, zoals jij hierboven deed. (ging het overigens niet over ‘de Islam’ en dus niet over ‘de Moslims’? Valkuil mede door de retoriek van Wilders veroorzaakt; wees je daarvan bewust, aub…)

  @12, RD heeft geen weet van wat ‘de Islam’ is. Dit volgens zijn eigen woorden, zoals ook Nathan Lean opviel o.b.v. dat twatterbericht (zie link @7)

  M.i. zou hij (RD) er goed aan doen, om eens een filosofische discussie te gaan voeren met enkele terzake kundige Moslims/ Islamieten. Dit uiteraard nadat hij zich in het e.e.a. heeft weten te verdiepen, en niet langer als ruisveroorzaker[*] blijft optreden. Alhoewel ik daar niets van verwacht, gezien zijn immens grote ego.

  Ik heb over de afgelopen jaren dat ik gebruik maak van het interweb, menig zichzelf Atheïst noemende persoon “zien” radicaliseren in zijn/ haar uitspraken. Sterker nog: meerdere ‘die hards’ het Joods-Christelijke zien verdedigen, door juist die overdrachtelijke pijlen te richten op ‘de Moslims’ i.p.v. gepaste afstand te behouden, zodat het benaderen/ bekritiseren van religie op een min of meer rationele wijze plaatsvind. M.i. een heel spijtige, alsook zeer trieste constering.

  Dat ik RD een omhooggevallen charlatan vind, is niets meer dan een persoonlijke opvatting, waarbij ik absoluut niet negeer dat hij zeker een toegevoegde waarde heeft (gehad). Meerdere van zijn werken *zijn* aan te bevelen. Zonder enige twijfel of terughoudendheid. Terzijde: ik moest een beetje lachen, toen ik zijn werken terugzag in de boekenkast van Eerwaarde Muskens, tijdens een interview die ik zag. (op youtube terug te vinden, overigens. Even op z’n naam zoeken.)

  [*]
  Ruisveroorzakers:
  http://www.irr.org.uk/news/the-truth-about-far-right-violence/
  http://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2011/08/26/10165/fear-inc/
  http://socialisme.nu/blog/theoretisch/wilders-en-de-opkomst-van-radicaal-rechts-in-europa/
  http://www.splcenter.org/get-informed/intelligence-report/browse-all-issues/2011/summer/the-anti-muslim-inner-circle
  http://www.adl.org/assets/pdf/civil-rights/stop-islamization-of-america-2013-1-11-v1.pdf

 9. ” de drie Abrahamistische geloven bestaan al wel wat langer dan 40 jaar”

  Waar stel ik dat ze niet langer dan 40 jaar bestaan? En waar ontken ik dat een bepaald deel van hen niet extremistisch is? Oh, nergens?! Mooi.

 10. @17 Ja, maar de schuld van dat extremisme wordt wel bij de islam gelegd; dus wat is het nu, is het de islam die extremistisch is of zijn het slechts de mensen, los van de islam?

Reacties zijn gesloten.