Chef Duitse inlichtingendienst geeft met tegenzin toe: opjaag-video Chemnitz toch echt

Hans-Georg Maaßen, de chef van de Verfassungsschutz (Duitse AIVD), trekt zijn bewering dat video’s van rechts geweld in Chemnitz nep zouden zijn weer in. In een interview met Bild verklaarde Maaßen vorige week zijn twijfels te hebben over de echtheid van de video’s. Die keutel heeft hij gisteren in een aan de regering gerichte brief weer ingetrokken.

Maaßen kreeg na het interview met Bild een storm van kritiek over zich heen. De linkse oppositie eiste zelfs zijn aftreden. Ook uit rechtse hoek kwam veel kritiek, al bleef Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer Maaßen steunen.

Maaßen beweert nu met een vroom gezicht dat hij nooit heeft getwijfeld aan de echtheid van de video’s en hij verkeerd begrepen is. Hoe hij hierbij de ogen droog weet te houden is iedereen een raadsel.

Het is natuurlijk allemaal niet zo ingewikkeld: Maaßen is bang voor zijn baantje en probeert  te redden wat er nog te redden valt. Helaas heeft de inlichtenchef naar het zich laat aanzien nog steeds de steun van Seehofer (het type conservatief dat er in 1933 al geen been in zag samen te werken met de nazi’s).

Over Maaßen’s plotselinge bekering hoeven we ons dus geen illusies te maken. Het opperhoofd van de Verfassungsschutz staat bekend om zijn warme banden met de fascistische AfD, die hij diverse keren van advies voorzag.

De herrie gaat specifiek over onderstaande video. Inmiddels heeft het OM in Dresden vastgesteld dat de video authentiek is.

Bron: SZ

1 gedachte over “Chef Duitse inlichtingendienst geeft met tegenzin toe: opjaag-video Chemnitz toch echt”

  1. Pingback: Hoofd Duitse veiligheidsdienst in innig contact met neonazi’s | Krapuul

Reacties zijn gesloten.