CDA/NSB-klootzakken offeren Mauro aan Geert

Ondanks enig gereutel van enkelen in de pers eerder deze dag dat het niet zou kloppen, klopt het gewoon wèl: Gerd Leers ‘ziet geen andere mogelijkheden’ dan Mauro uit te zetten. Discretionaire bevoegdheid is geen mogelijkheid, hè Gerd? Zelfs een Verdonk heeft daar nog zo’n 600 keer gebruik van gemaakt.

Ik dacht eerst nog dat dit een unieke kans zou zijn voor het CDA om te laten blijken of er nog íets van christelijke normen te vinden is in hun gelederen, en vooral dat die ook eens tot iets concreets konden leiden, in plaats van tot slap gewauwel à la Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, maar ook de kamerfractie heeft bij monde van Raymond Knops al laten weten het helemaal eens te zijn met minister Leers.

Update: ZELFS de LPF Eindhoven, en trouwens ook het CDA Eindhoven en het CDJA vinden dat Mauro moet blijven. Bovendien is het volgens de Nationale Kinderombudsman in strijd met het Kinderrechtenverdrag. Bovendien wil de Christenunie dat er volgende week hoofdelijk gestemd wordt. Ja, goed idee, om nog eens te kijken of Koppejan en Ferrier iets van een ruggengraat hebben.

Ja, dat wordt weer een fijn CDA-congres aanstaande zaterdag:

 

68 gedachten over “CDA/NSB-klootzakken offeren Mauro aan Geert”

 1. Grootste fout van Mauro is dat hij studeerd, zich aanpast, de taal aardig kan spreken en een bijdrage voor Nederland kan zijn. Leers ziet liever een Berber zonder toekomst, crimineel en rovend met fokgeitje in boerka en na dertig jaar het woord rasist kan spreken…..Mauro moet blijven, leers vertrekt, zeg het voort

 2. Het wordt tijd om de publieke tribune in de tweede kamer maar eens te bezetten tijdens een vergadering en dat zooitje facsistische racisten van VVD,CDA en niet te vergeten PVV luid en duidelijk te verstaan te geven hoe fatsoenlijke mensen over het regeerzooitje denken!!!

 3. Heet op Twitter: #MauroMoetBlijven RT en draag steen bij
  Idee voor TT: #LeersMoetWeg

  Oja: Fritsma is een harteoze, zakkenvullende LUL!

 4. Mauro heeft dan misschien niet het “Verkeerde Geloof” voor het CDA, maar zeker de verkeerde Kleur.
  Specifiek mevrouw Ferrier bedankt voor uw oorverdovende stilte in deze zaak.

 5. Bull Schreef:

  Grootste fout van Mauro is dat hij studeerd, zich aanpast, de taal aardig kan spreken en een bijdrage voor Nederland kan zijn. Leers ziet liever een Berber zonder toekomst, crimineel en rovend met fokgeitje in boerka en na dertig jaar het woord rasist kan spreken…..Mauro moet blijven, leers vertrekt, zeg het voort

  wat een absoluut lulverhaal …. Zelfs Marokkanen ( dus niet Riffies ) met een universitaire opleiding word het haast onmogelijk gemaakt naar Nederland te komen .. Kennissen van ons zijn nu al 3 jaar bezig , en dat betreft een NEDERLANDSE man die zijn Universitair opgeleide , 3 talen sprekende , uit Rabat afkomstige vrouw hier naartoe wil halen …

 6. Had die Leers die jongen niet eerst een studietijd of iets dergelijks aangeboden in Nederland ? De vuile verrader stuurt hem dus nu weg.

 7. Die man moet voor straf eeuwig naast god gaan zitten, en mag nooooit meer van die stoel af.
  Wat een ontzettend afschuwelijk gedrocht.

  ik ben kwaad, verdrietig, alles tegelijk. Al dat leed weer, om die kl)(*(&* PVV_ers en ander rechts tuig als vvd en cda te plezieren.

  Hoe krijgen we toch de fascisten terug in hun beerput waarna we er 100 meter beton op kunnen storten?

 8. Mauro wist vanaf de eerste aanvraag dat hij hoogstwaarschijnlijk het land uit moest. Nu jaren later wordt er geroepen dat Mauro niet meer terug kan omdat hij al zo lang hier is. Nu is iedereen aan het roeptoeteren naar de regering ( die notabene al uitzonderingen heeft gemaakt) die Mauro uitzet. Het is heel simpel, het strookt met het huidige beleid en Mauro wist dat deze dag hoogstwaarschijnlijk zou komen, dit is gewoon een uitslag van een procedure. Degenen die aangesproken mogen worden om in deze zaken zijn de doorgewinterde advocaten die goud geld verdienen aan vluchtelingen, hoe langer ze deze mensen in Nederland kunnen houden hoe meer kassa….een Mauro is daar nu (het zoveelste) slachtoffer van .

 9. jan Schreef:

  Mauro wist vanaf de eerste aanvraag dat hij hoogstwaarschijnlijk het land uit moest.

  Ja, dat wist Ayaan Hirsi Ali ook.

 10. jan Schreef:

  dit is gewoon een uitslag van een procedure

  De uitslag was dat Mauro al 5 jaar ten onrechte een verblijfsvergunning was geweigerd (uitspraak rechtbank oktober 2010). Helaas vond het ministerie het nodig om hiertegen in hoger beroep te gaan.

  Goh, waar kennen we dat toch ook al weer van?

 11. @13Jan, heb je deze wel gelezen? En gezien hoe er met Mauro is omgegaan? Wachten tot hij 18 jaar is, zet wat makkelijker uit? Stelletje monsters zijn het!

 12. #10. Dat geldt bijna voor iedereen met een buitenlandse vriendin, of die iemand uit het buitenland uit wil nodigen voor een verblijf van een bepaalde periode. Ze zijn in Nederland schijtxenofoob geworden en dat begint velen hier toch wel op te breken. Ik hoop echt dat die kutxenofoben er eens keihard op afgerekend worden. Eigenlijk moet er een uitreisverbod voor PVV’ers komen.

 13. Ik wil het volgende voorstel doen m.b.t. deze jongen.
  Mensen realiseren het zich niet maar de eerste 20 jaar van je leven kost je zo’n € 5000,- à € 10.000,- per jaar aan opleiding, huisvesting en kinderziektes.
  Geld wat dus opgebracht wordt door de hardwerkende Nederlander.
  Dat geld móet terugkomen op één of andere manier.
  Mauro mag dus niet eerder vertrekken dan als dat geld tot de laatste cent is terugbetaald. Al duurt het ook 50 jaar. Hij gaat er maar voor werken!
  Wat krijgen we nou?

 14. Conflict Nederland-VN van minuut tot minuut:

  Donderdag 27 oktober 2011, 07.12. Secretaris-generaal Ban Ki-moon sommeert Nederland telegrafisch namens de Verenigde Naties “per omgaande” te stoppen met de doorlopende flagrante mensenrechtenschendingen. Hij noemt de 18-jarige Mauro Manuel als voorbeeld.

  7.18: Nog voordat premier Rutte (VVD) het telegram in handen krijgt, heeft PVV-fractieleider Geert Wilders (PVV) namens de regering (PVV+) geantwoord dat “die hele VN de boom in kan.”

  7.26: Ban Ki-moon belt woedend Mark Rutte (VVD) en eist uitleg. Rutte tracht het begrip “gedoogconstructie” uit te leggen. Ban Ki-moon: “Wat weerhoudt U dan om te stoppen met de schendingen?”

  7.29: Ban Ki-moon stelt ultimatum. Hij geeft premier Rutte (VVD) 31 minuten om het Mauro-besluit terug te draaien.

  7.38: Op last van de regering gaan alle nieuwssites op zwart. Alleen de dappere kleine opiniesite Krapuul.nl blijft verslag doen van de gebeurtenissen.

  7.43: België en Duitsland brengen hun legers in staat van paraatheid om zo nodig de grenzen met Nederland af te sluiten. Denemarken, Luxemburg en IJsland zeggen de twee landen materiële steun toe.

  7.52: Vanuit legerhavens in Groot-Brittannië vertrekken drie vliegdekschepen richting Rotterdam en Den Helder.

  7.53: Supermarkten die al open zijn worden massaal getroffen door een pinstoring zodat inderhaast gehamsterde goederen niet kunnen worden afgerekend.

  7.54: Alle treinverkeer in de grensstreken wordt stilgelegd. Duitse en Belgische reizigers die zich op Nederlands grondgebied bevinden, worden overgebracht naar interneringskampen.

  7.58: President Barack Obama (Verenigde Staten) belt premier Rutte (VVD). “Twee minuten.”

  7.59: Fractieleider Geert Wilders (PVV) wordt aangehouden op een klein particulier vliegveld waarvandaan hij per helicopter naar Israel probeert te vluchten.

  8.00: ……………………………………………..

 15. Het CDA laat de oren volledig hangen naar de PVV. Bahhh. Als het echt zo is dat Mauro eruit moet stem ik nooit meer op het CDA. NOOIT meer. En ik zal ook iedereen afraden nog op het CDA te stemmen.

 16. Heeft iemand een link waar staat dat de CDA-fractie achter Leers staat? Eerder heeft het CDA nl. (met o.a. de VVD) ervoor gepleit Mauro verblijfsrecht te geven.

  jan Schreef:

  Het is heel simpel, het strookt met het huidige beleid en Mauro wist dat deze dag hoogstwaarschijnlijk zou komen, dit is gewoon een uitslag van een procedure.

  Je hebt helemaal gelijk dat het strookt met het beleid – Leers meent zelfs een kamermeerderheid te kunnen negeren omdat hij gewoon het beleid uitvoert. De conclusie kan alleen maar zijn dat het beleid zuigt.

  Dat wetsvoorstel van Spekman wordt trouwens van hetzelfde beleids-laken een pak: zoveel eisen waar men aan moet voldoen dat vrijwel iedereen buiten de boot zal vallen: http://www.doorbraak.eu/?p=7615.

  Overigens is Angola een van de landen waarvan de ambassades niet meewerken aan het terugsturen van burgers: http://inlia.nl/news/show/ontmaskerd-rijksoverheid-weet-van-niet-meewerkende-ambassades. Angolezen zijn dus in feite niet uitzetbaar. Deal with it, zou je dan toch zeggen.

 17. Joke Mizée Schreef:

  Heeft iemand een link waar staat dat de CDA-fractie achter Leers staat?.

  Raymond Knops zei dat als asielwoordvoerder ten tijde van publicatie van dit bericht. Inmiddels heeft Ferrier wel om fractieberaad gevraagd en heeft Koppejan verklaard tegen uitzetting van Mauro te zijn. Ben benieuwd waar dat op uit gaat lopen.

 18. DarkSkywise Schreef:

  7.53: Supermarkten die al open zijn worden massaal getroffen door een pinstoring zodat inderhaast gehamsterde goederen niet kunnen worden afgerekend

  En zo hebben we toch allemaal weer er een beetje voordeel van. 😛

 19. Ferrier & Koppejan: “We hebben beloofd de PVV kritisch te zullen volgen en dat doen we ook. Eerst kritisch en daarna gewoon volgen.”

  Het zou me helemaal niet meer verbazen als het CDA in de peilingen binnenkort onder de 10 zetels komt of dat het CDA-congres a.s. zaterdag met een nipte meerderheid de hele Kamerfractie naar huis stuurt.

 20. Niemand zal ooit nog Koppejan of Ferrier om welke mening dan ook vragen, tenzij ze vanavond tegen stemmen.

 21. 31
  Laurent

  U hebt teveel vertrouwen in het CDA en met name de dissidenten.
  Het zijn en blijven CDA politici.
  Bij het CDA draait het alleen om macht.
  Jongens als Mauro zijn de dupe van politieke spelletjes.
  Het is een grote schande wat er gebeurt.

 22. er weer word er bewezen hoe je je gedraagt als cdaer je luistert altijd naar de grote baas en die zegt dat mauro weg moet deze jongen die een voorbeeld is voor vele criminele pvvers die moet het land uit. hoe harteloos kan je zijn en hoe kan je dan zondag weer in de kerk zitten met een uitgestreken smoel ook de sgp moest zo nodig aanwezig wezen om het kabinet te steunen deze partij die geen vrouwen in de partij toestaat maar met gemak een kind wegstuurd ik ben er van overtuigt dat het leven er zonder deze christelijke bende een stuk humaner is.

 23. Laurent Schreef:

  Niemand zal ooit nog Koppejan of Ferrier om welke mening dan ook vragen, tenzij ze vanavond tegen stemmen.

  De duo heeft voor gestemd lees ik net, net als Albayrak van de PvdA. De PVV-virus plant zich sneller voort dan verwacht…

 24. HakanKapici Schreef:

  Laurent Schreef:
  Niemand zal ooit nog Koppejan of Ferrier om welke mening dan ook vragen, tenzij ze vanavond tegen stemmen.
  De duo heeft voor gestemd lees ik net, net als Albayrak van de PvdA. De PVV-virus plant zich sneller voort dan verwacht…

  En nu weer tegen lees ik op internet……ik weet het ook niet meer. 😕

 25. Ik vind het toch een wat lastig verhaal. Enkele redenen:

  1) Wie zich aan de regels houdt en netjes een verblijfsvergunning aanvraagt voor bijv. een buitenlandse partner krijgt ook geen toestemming.

  2) De linkse partijen hebben nu het hoogste woord, maar diezelfde linkse partijen staken geen poot in eerdere soortgelijke gevallen (bijv. toen Taida Pasic destijds werd uitgezet). Dat geeft de nare bijsmaak dat het bij de linkse partijen niet om Mauro gaat maar om eigen politiek gewin.

  3) Als je zoals Mauro met 18 jaar pas net begonnen bent aan een MBO-opleiding ben je natuurlijk niet iemand die hier echt iets toevoegt. Dat maakt een eventuele verblijfsvergunning wel erg wrang ten opzichte van andere asielzoekers die veel meer presteren.

 26. @ Jos:

  Mauro is inmiddels net zoveel Angolees als ik een Chinees. Dat alleen is al reden om hem te laten blijven vind ik.

 27. a.s. zaterdag: …dus als u tegen terugsturen bent, stemt u vóór de motie die tegen de motie is waar de tegenstemmers bij de vorige motie vóór hebben gestemd en houdt u de rode kaart omhoog in uw rechterhand, de gele kaart recht voor u uit en de groene kaart niet! Dan gaan we nu stemmen… nee, de blauwe kaart doet hier niet mee… leden die geen rode kaart hebben gekregen, kunnen in de doos op de hoek… sorry, dat zijn de paarse en witte kaarten… ja, dat geel is erg licht, het lijkt net wit… oh, zijn dát de gele kaarten… iedereen nu voorzien? Dan is nu aan de orde: motie 234-A… of was het B…

 28. Jos Schreef:

  2) De linkse partijen hebben nu het hoogste woord, maar diezelfde linkse partijen staken geen poot in eerdere soortgelijke gevallen (bijv. toen Taida Pasic destijds werd uitgezet). Dat geeft de nare bijsmaak dat het bij de linkse partijen niet om Mauro gaat maar om eigen politiek gewin.

  ????????????????????????????
  Wie heeft je dat voorgelogen. Al zou het niet eens gaan om dat wicht, (maar daar ging het wel degelijk om) het was weer een prima gelegenheid om Verdonk aan te pakken. Verder http://is.gd/DCnk8L

 29. DarkSkywise Schreef:

  a.s. zaterdag: …dus als u tegen terugsturen bent, stemt u vóór de motie die tegen de motie is waar de tegenstemmers bij de vorige motie vóór hebben gestemd en houdt u de rode kaart omhoog in uw rechterhand, de gele kaart recht voor u uit en de groene kaart niet! Dan gaan we nu stemmen… nee, de blauwe kaart doet hier niet mee… leden die geen rode kaart hebben gekregen, kunnen in de doos op de hoek… sorry, dat zijn de paarse en witte kaarten… ja, dat geel is erg licht, het lijkt net wit… oh, zijn dát de gele kaarten… iedereen nu voorzien? Dan is nu aan de orde: motie 234-A… of was het B…

  😛 😛 😛
  Jij bent volgens mij letterlijk aan het citeren, maar waar was dit ook al weer bij? Bij welke vergadering van het CDA?

 30. Henk Veldman Schreef:

  DarkSkywise Schreef:
  a.s. zaterdag: …dus als u tegen terugsturen bent, stemt u vóór de motie die tegen de motie is waar de tegenstemmers bij de vorige motie vóór hebben gestemd en houdt u de rode kaart omhoog in uw rechterhand, de gele kaart recht voor u uit en de groene kaart niet! Dan gaan we nu stemmen… nee, de blauwe kaart doet hier niet mee… leden die geen rode kaart hebben gekregen, kunnen in de doos op de hoek… sorry, dat zijn de paarse en witte kaarten… ja, dat geel is erg licht, het lijkt net wit… oh, zijn dát de gele kaarten… iedereen nu voorzien? Dan is nu aan de orde: motie 234-A… of was het B…

  Jij bent volgens mij letterlijk aan het citeren, maar waar was dit ook al weer bij? Bij welke vergadering van het CDA?

  Wel of niet door PVV gedoogd worden Henk…….. 😛

 31. HakanKapici Schreef:

  Wel of niet door PVV gedoogd worden Henk……..

  Ja, ik weet het me nog vaag te herinneren. Het was ontzettend klungelig allemaal.
  Als je bedenkt dat als die vergadering wél goed geleid was, hadden we mogelijk dit kabinet niet gehad.
  Dat geldt overigens ook voor Job Cohen. Als hij een keertje iets minder klungelig in een debat/interview had gereageerd dan had de PvdA van de VVD gewonnen i.p.v. andersom. Dit kabinet is dus gewoon voortgekomen uit klungelarij.

 32. Jos Schreef:

  ). Dat geeft de nare bijsmaak dat het bij de linkse partijen niet om Mauro gaat maar om eigen politiek gewin.

  Nou, ik dacht dat het rechts joods-gristelijk front in NL maximaal heeft geprofiteerd van het verheffen van Ayaan Hirsi Ali tot hun ultieme slachtoffericoon sinds ze begin jaren negentig met een koffertje over de grens kwam en asiel vroeg. Het mens eiste nog beveiliging ook op kosten van de gemeenschap.

 33. Die Leers had allang demissionair moeten zijn,maar net dank aan PVDA,D66 en GL zit hij er nog steeds

 34. @ Abdul Alhazred:
  Ik wilde alleen maar zeggen dat de PvdA met twee maten meet omdat ze in het verleden in vergelijkbare situaties het allemaal wel best vond. Hoewel ik zeker geen PVV-fan ben vind ik daarom dat iets minder moreel suprioriteitsgevoel de PvdA in dit geval zou sieren.

  Wat betreft Hirsi Ali heb je gelijk, daar was inderdaad sprake van kwalijke vriendjespolitiek omdat ze kamerlid van de VVD was.

 35. Jos Schreef:

  Ik wilde alleen maar zeggen dat de PvdA met twee maten meet omdat ze in het verleden in vergelijkbare situaties het allemaal wel best vond.

  Da’s niet waar. Kun je ook niet hard maken.

 36. Abdul Alhazred Schreef:

  Het mens eiste nog beveiliging ook op kosten van de gemeenschap.

  Die ze niet heeft gekregen. Gek eigenlijk dat ze nog steeds leeft.
  Misschien kunnen we de bewaking van Wilders ook wel opheffen. Hij vindt het tenslotte zelf ook niet leuk.
  En het kost ons wel 2 à 3 miljoen per jaar.
  Mocht hij toch doodgeschoten worden ben ik de eerste die bereid is om toe te geven dat ik me heb vergist.
  Maar ik heb een excuus. Mede dankzij mij is de hardwerkende Nederlander een tikje rijker geworden. Dat is toch heel wat meer dan wat Wilders heeft gepresteerd.

 37. Henk Veldman Schreef:

  Jos Schreef:
  Ik wilde alleen maar zeggen dat de PvdA met twee maten meet omdat ze in het verleden in vergelijkbare situaties het allemaal wel best vond.
  Da’s niet waar. Kun je ook niet hard maken.

  Ter aanvulling: De PvdA heeft ooit tegen het Generaal Pardon gestemd. Aanvankelijk kwam dat GP uit de koker van Fortuyn. Echter aan die versie zat de voorwaarde vast dat er niet meer dan 5000 (parasiterende handophoudende) allochtoonse mensen met hun achterlijk Islamitische cultuur Nederland binnen mocht komen.
  Dáár heeft de PvdA tegengestemd.

 38. Jos Schreef:

  maar diezelfde linkse partijen staken geen poot in eerdere soortgelijke gevallen (bijv. toen Taida Pasic destijds werd uitgezet).

  Op 7 maart 2006 is in de Tweede Kamer gestemd over de beslissing van Verdonk dat Taida Nederland binnen 4 weken moest verlaten. Alle linkse en linksige partijen (en zelfs de SGP) waren tegen, maar dankzij VVD, CDA en LPF (hee, waar lijkt dit op?) was er voor Verdonk nét voldoende steun. Tevens is door vrijwel de hele oppositie (inclusief regeringspartij D66) destijds bezwaar aangetekend tegen de manier hoe Verdonk het meisje in de Telegraaf afschilderde.

  Aangezien de zaak vrijwel voortdurend onder de rechter was, kon de politiek er op die momenten weinig mee, maar de linkse partijen waren -wanneer dat mogelijk was- verre van stil. Tegen de tijd dat de zaak op zijn eind liep, stond echter al vast dat Taida hooguit voor een paar maanden NL uit hoefde en daarna weer terug kon om in Leiden te studeren, dus was er weinig meer voor “links” om zich druk over te maken.

  Misschien hebben ze in jouw ogen “geen poot uitgestoken”, maar zolang iets onder de rechter is kan dat niet en daarna hoefde het niet meer, want Taida’s terugkomst stond toen al vast.

 39. @ DarkSkywise:
  De rechtszaken rond Pasic gingen alleen over de vraag of ze de uitkomst van de procedure wel of niet in Nederland mocht afwachten. De vraag wel/geen verblijfsvergunning was ter beoordeling van de minister en dus geen zaak van de rechter maar in feite een puur politieke beslissing waar links zichzelf buiten hield.

  Toen het CBP in juni oordeelde dat de minister in de zaak Pasic in de fout was gegaan, vroeg de SP de minister in de Tweede Kamer te komen om opheldering te geven. Ze meldde zich vervolgens doodleuk ziek en de linkse partijen lieten het er verder bij zitten.

  Het lijkt er op dat de zaak daarna in een achterkamertje op een akkoordje is gegooid. Pasic kwam geruisloos terug, bleef bewust buiten alle publiciteit, studeerde in recordtijd af in Leiden en werkt inmiddels bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

 40. Jos Schreef:

  De rechtszaken rond Pasic gingen alleen over de vraag of ze de uitkomst van de procedure wel of niet in Nederland mocht afwachten.

  Niet helemaal. De uitspraken van 1 februari en 10 maart 2006 gingen over de vraag of Taida vluchtgevaarlijk was, in afwachting van haar uitzetting in bewaring had mogen worden genomen en vanwege die inbewaringname recht had op een schadevergoeding.

  Het lijkt er op dat de zaak daarna in een achterkamertje op een akkoordje is gegooid.

  Omdat ze met hoge cijfers haar eindexamen haalde en vóór alle gedoe al wist wat en waar ze wilde studeren? Lijkt me niet dus.

 41. Jos Schreef:

  @ DarkSkywise:
  De rechtszaken rond Pasic gingen alleen over de vraag of ze de uitkomst van de procedure wel of niet in Nederland mocht afwachten. De vraag wel/geen verblijfsvergunning was ter beoordeling van de minister en dus geen zaak van de rechter maar in feite een puur politieke beslissing waar links zichzelf buiten hield.
  Toen het CBP in juni oordeelde dat de minister in de zaak Pasic in de fout was gegaan, vroeg de SP de minister in de Tweede Kamer te komen om opheldering te geven. Ze meldde zich vervolgens doodleuk ziek en de linkse partijen lieten het er verder bij zitten.
  Het lijkt er op dat de zaak daarna in een achterkamertje op een akkoordje is gegooid. Pasic kwam geruisloos terug, bleef bewust buiten alle publiciteit, studeerde in recordtijd af in Leiden en werkt inmiddels bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

  Jos, ik merk dat je geïnformeerd bent maar slecht. Kijk hier eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pasic Het zal je opvallen dat hier geen enkele linkse partij met name wordt genoemd. Wel de rechtse partijen.
  Jos, denk jij dat zo’n wichtje uit Kosovo in haar eentje in staat is (eventueel met een advocaat) het toen zittende kabinet (bijna) ten val te brengen?
  De situatie met Mauro lijkt sterk op destijds in 2006.
  Je merkt dat het CDA + wat ander Christelijke partijen, maar ook zelfs uit VVD en PVV moeite hebben met dit “geval”.
  Bijna iedereen merkt dat ze moreel in feite niet in staat zijn om dat jochie uit te zetten, zo ook ook die paar 100 of 1000 in dezelfde situatie.
  Anderzijds mikken ze ook, voor een heel groot deel om zichzelf te verdedigen, op de “wet is wet” en “afspraak is afspraak” procedures.
  Om het iets anders te zeggen: Mensen komen in een gewetenconflict in dit geval. Ze weten dat Mauro op geen enkele manier een bedreiging vormt, net als z’n ongeveer leeftijd genootjes en ook afkomstig uit landen waar het niet al te koosjer is.
  Voor het CDA werkt dit conflict heel sterk. Voor de VVD sterk minder, voor de PVV telt die amper.
  Voor PVV-ers telt gewoon dat iemand die niet voldoet aan de eisen die de Here Wilders heeft gesteld aan elke burger in Nederland of waar ook ter wereld per definitie een slecht persoon is.

 42. DarkSkywise Schreef:

  Omdat ze met hoge cijfers haar eindexamen haalde en vóór alle gedoe al wist wat en waar ze wilde studeren? Lijkt me niet dus.

  Nee, er zijn andere redenen waarom ik vermoed dat het toen op een akkoordje is gegooid:
  1) Taida heeft haar recht op schadevergoeding na de CBP-uitspraak laten lopen, dat doe je niet als daar niets tegenover staat.
  2) Ze heeft Nederlands Recht gestudeerd, dat doe je niet als je niet weet of je na afloop van je studie hier mag blijven. Dan kies je wel voor Europees of Internationaal Recht.
  3) Ze mijdt sinds haar terugkeer zorgvuldig de pers, vrije keuze of afspraak?

 43. DarkSkywise Schreef:

  a.s. zaterdag: …dus als u tegen terugsturen bent, stemt u vóór de motie die tegen de motie is waar de tegenstemmers bij de vorige motie vóór hebben gestemd en houdt u de rode kaart omhoog in uw rechterhand, de gele kaart recht voor u uit en de groene kaart niet! Dan gaan we nu stemmen… nee, de blauwe kaart doet hier niet mee… leden die geen rode kaart hebben gekregen, kunnen in de doos op de hoek… sorry, dat zijn de paarse en witte kaarten… ja, dat geel is erg licht, het lijkt net wit… oh, zijn dát de gele kaarten… iedereen nu voorzien? Dan is nu aan de orde: motie 234-A… of was het B…

  Heb jij iets te maken met “Spijkers met koppen” op Radio 2?
  Ongeveer jouw tekst is zonet opgelezen.

 44. Jos Schreef:

  DarkSkywise Schreef:

  Omdat ze met hoge cijfers haar eindexamen haalde en vóór alle gedoe al wist wat en waar ze wilde studeren? Lijkt me niet dus.

  Nee, er zijn andere redenen waarom ik vermoed dat het toen op een akkoordje is gegooid:
  1) Taida heeft haar recht op schadevergoeding na de CBP-uitspraak laten lopen, dat doe je niet als daar niets tegenover staat.
  2) Ze heeft Nederlands Recht gestudeerd, dat doe je niet als je niet weet of je na afloop van je studie hier mag blijven. Dan kies je wel voor Europees of Internationaal Recht.
  3) Ze mijdt sinds haar terugkeer zorgvuldig de pers, vrije keuze of afspraak?

  Maar wat heeft dit te maken met je bewering:
  Jos Schreef:

  Ik wilde alleen maar zeggen dat de PvdA met twee maten meet omdat ze in het verleden in vergelijkbare situaties het allemaal wel best vond

  Want dat is domweg niet waar.

 45. @Jos

  3) Als je zoals Mauro met 18 jaar pas net begonnen bent aan een MBO-opleiding ben je natuurlijk niet iemand die hier echt iets toevoegt. Dat maakt een eventuele verblijfsvergunning wel erg wrang ten opzichte van andere asielzoekers die veel meer presteren.

  Wat een k*t opmerking, hier kan ik verschrikkelijk kwaad om worden. “Andere asielzoekers die meer presteren” zijn betere mensen volgens jou? Verdiep je eens in de reden waarom mensen asiel aanvragen (ik heb het niet over de zgn economische vluchtelingen. Wat versta je onder meer presteren? Meer geld genereren?

  Ik heb het overigens niet specifiek over die Mauro maar over een z.g.n. humaan asiel beleid waar iedereen het over heeft.

 46. Luc Schreef:

  Andere asielzoekers die meer presteren

  Luc Schreef:

  ik heb het niet over de zgn economische vluchtelingen.

  Het is zelfs zo dat als je het “economisch” bekijkt, deze kinderen beter hier kunt houden.
  Zoals ik ook al schreef in #21 kost je de eerste 20 jaar van je leven zo’n € 5000,- tot € 10.000,- per jaar.
  (De laatste 20 jaar van je leven makkelijk het vijfvoudige.)
  Het is gewoon kapitaalvernietiging als je zulke kinderen terugstuurt of het land uit laat gaan.

 47. Luc Schreef:

  Wat een k*t opmerking, hier kan ik verschrikkelijk kwaad om worden. “Andere asielzoekers die meer presteren” zijn betere mensen volgens jou? Verdiep je eens in de reden waarom mensen asiel aanvragen (ik heb het niet over de zgn economische vluchtelingen. Wat versta je onder meer presteren? Meer geld genereren?

  Mauro komt op basis van de asielwetgeving niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning en dan is hij feite een economische vluchteling geworden. Om in dat geval de hand lichten met de regeling voor buitenlandse studenten (hij voldoet op geen stukken na aan de eisen) en met de regeling voor kennismigranten vind ik ten opzicht van andere economische vluchtelingen die beter aan de eisen voldoen niet acceptabel. Het moet wel een beetje zuiver blijven, dat is alles wat ik zeggen wil.

 48. Jos Schreef:

  Luc Schreef:

  Wat een k*t opmerking, hier kan ik verschrikkelijk kwaad om worden. “Andere asielzoekers die meer presteren” zijn betere mensen volgens jou? Verdiep je eens in de reden waarom mensen asiel aanvragen (ik heb het niet over de zgn economische vluchtelingen. Wat versta je onder meer presteren? Meer geld genereren?

  Mauro komt op basis van de asielwetgeving niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning en dan is hij feite een economische vluchteling geworden. Om in dat geval de hand lichten met de regeling voor buitenlandse studenten (hij voldoet op geen stukken na aan de eisen) en met de regeling voor kennismigranten vind ik ten opzicht van andere economische vluchtelingen die beter aan de eisen voldoen niet acceptabel. Het moet wel een beetje zuiver blijven, dat is alles wat ik zeggen wil.

  Jij kent de wetgeving niet.
  Wat jij opsomt zijn de mogelijkheden die genoemd zijn door sommige mensen om als “uitvlucht” te dienen maar er zijn veel meer mogelijkheden om kinderen als Mauro te laten blijven. Bedenk ook dat ELKE wet er op gericht is om het voor mensen BETER te maken, al kan dat soms heel verkeerd uitpakken.
  Welke “kutsmoes” Mauro eventueel zou gebruiken om hier te mogen blijven, niemand heeft er nadeel van als dat inderdaad ook gebeurd en zoals ik hiervoor al schreef, we hebben er juist voordeel van.

 49. Henk Veldman Schreef:

  Jos Schreef:
  Wat jij opsomt zijn de mogelijkheden die genoemd zijn door sommige mensen om als “uitvlucht” te dienen maar er zijn veel meer mogelijkheden om kinderen als Mauro te laten blijven.

  Veel andere mogelijkheden dan asiel op humanitaire gronden of een studentenvisum zou ik zo 1-2-3 niet weten voor dit soort gevallen. Wat heb je voor alternatieven?

 50. Jos Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Jos Schreef:
  Wat jij opsomt zijn de mogelijkheden die genoemd zijn door sommige mensen om als “uitvlucht” te dienen maar er zijn veel meer mogelijkheden om kinderen als Mauro te laten blijven.

  Veel andere mogelijkheden dan asiel op humanitaire gronden of een studentenvisum zou ik zo 1-2-3 niet weten voor dit soort gevallen. Wat heb je voor alternatieven?

  Humanitaire gronden is meer dan genoeg. “Economische” motieven voor ons hardwerkende Nederlanders is een extraatje om ze hier te houden, maar dat hoeft niet eens of je keert alles om en pleit voor de economische motieven waarbij je de humanitaire gronden op de 2e plaats zet.

 51. Gog je citeert nog al wat wat ik niet geschreven heb maar okay ……. de toelichting die je verder schrijft na je citaat (van wat ik geschreven zou hebben) zal me ook mijn reet roesten. Wetgeving …… democratisch bepaald door het volk ……. mijn reet.

 52. Echte vluchtelingen MOETEN we helpen .
  Maar alle Mauro,s zijn vrijwel zonder uitzondering gelukzoekers en vaak nog lui ook . zie de Marokkaanse ettertjes !
  Een paar jaar geleden werden 30.000 uitgeprocedeerde gelukzoekers , waaronder vele criminelen en ander tuig , toch toe gelaten !
  Kosten plaatje meer dan 3.000 miljoen euro !
  En de echte Nederlander mag dit weer ophoesten !
  Zijn ze hier allemaal gestoord ?

 53. keuleniscool Schreef:

  En de echte Nederlander mag dit weer ophoesten !

  Echte Nederlanders zijn het product van 1000+ jaar inteelt , anders kan je je bloed niet zuiver hebben houden , gezien je debieliteit wil ik best geloven dat JIJ een echte Nederlander bent

 54. Al Bakrastani

  niet vergelijken met je pedo profeet momo en je vaders stamboom. Kom je gewoon weer bij je zus gerelateerde uit, jij geile inteelt produckt van je ma, of was het je zus….

 55. keuleniscool Schreef:

  Maar alle Mauro,s zijn vrijwel zonder uitzondering gelukzoekers en vaak nog lui ook . zie de Marokkaanse ettertjes !

  Ik denk dat je het een en ander niet helemaal begrijpt.

  1) Een jochie van 9 dat door zn moeder op het vliegtuig word gezet is geen gelukszoeker.
  2) jouw “marokkanse ettertjes” zijn geen asielzoekers maar door CDA en VVD naar Nederland gehaald om onze ondernemers te behagen.

  Wellicht handig om voor je jezelf in het openbaar zo voor schut zet even in te lezen en feiten te checken.

Reacties zijn gesloten.