CDA wil leden meer bij beleid betrekken (ja dat kennen we!)

Partijvoorzitter Ruth Peetoom van het CDA last een extra congres in om de leden meer invloed te geven op de plannen die momenteel gemaakt worden voor partijvernieuwing. Het komend congres op 29 oktober staat nog in het teken van ‘werk in uitvoering’. Drie werkgroepen presenteren daar hun eerste ideeën, zodat de achterban erop kan reageren. Op 21 januari 2012 wil de partijvoorzitter het extra congres inlassen om uitgewerkte plannen voor te leggen, waarna het volgende congres op 2 juni een besluit moet worden genomen. (Peetoom wil CDA-leden meer te zeggen geven – Telegraaf)

Wordt zeker net zo’n vreselijke, eerlijke, moreel hoogstaande vertoning als in Arnhem vorig jaar? Met een van adoratie jankende Camiel Eurlings, die zijn arm er bij Maxime in had zitten tot aan zijn oksel.
😥

7 gedachten over “CDA wil leden meer bij beleid betrekken (ja dat kennen we!)”

 1. Ik vond het CDA congres vorig jaar goed voor de titel “Televisie uitzending van het Jaar” en ik zou willen dat de NOS ook dit jaar weer de moeite zou nemen de hele klucht live uit te zenden.

  Zelden een dag lang zo gefascineerd voor de tv gezeten als die zaterdag…

 2. @Henk Midddelzee. U noemt een op democratische wijze gevoerd congres een klucht? Vind meer dat die klucht werd afgespeeld in de poppenkast waar Cohen zich als figurant presenteerde en toegeklapt werd door de echte hoofdrolspelers.Immers meer dan een visitekaartje is Cohen niet en zijn aanstelling gebeurde dan ook zonder dat de leden een stem konden uitbrengen. Heb als VVDer veel respect voor de wijze waarop het CDA de verdeeldheid binnen haar partij in alle openheid liet zien.

 3. Machteld Schreef:

  Heb als VVDer veel respect voor de wijze waarop het CDA de verdeeldheid binnen haar partij in alle openheid liet zien.

  Zo klinken collaborateurs die samen dikke mik zijn met de xenofobische en racistische PVV van Geurt Wilders die zijn broodheren CDA-VVD nog schaamteloos durft te commanderen ook.

 4. @2: Machteld:

  [ Heb als VVDer veel respect voor de wijze waarop het CDA de verdeeldheid binnen haar partij in alle openheid liet zien. ]

  Toen ik die Eurlings zag schreeuwen, deed me dat denken aan een filmpje gezien een paar dagen eerder.
  Het was een nazi-rechtbank, waar de rechters schreeuwden tegen de verdachten. En dan, och arme, die andere Limburger Verhagen, al die traantjes. Maar met hetzelfde gemak flikkeren ze mensen over de grens, maken de gehandicapten kapot, ontnemen ze mensen het recht op een goede rechtsspraak. Nou ja, dat zeggen ze dan niet, je kan nog zoveel rechten hebben, maar je moet ze wel kunnen betalen hè?

  Wees er maar trots op op jouw democratie en jouw VVD. Ken je het gevoel van schaamte? Is dat er eigenlijk wel in jullie verziekte neo-liberale economische shithoofden?

 5. Machteld Schreef:

  Immers meer dan een visitekaartje is Cohen niet en zijn aanstelling gebeurde dan ook zonder dat de leden een stem konden uitbrengen. Heb als VVDer veel respect voor de wijze waarop het CDA de verdeeldheid binnen haar partij in alle openheid liet zien.

  Ik deel je inschatting over Cohen volledig, hoewel ik het zelfs nog wel negatiever zie, maar ik geloof, dat Cohen’s ondoorzichtige/eenduidige verkiezing alles te maken had met het feit, dat er maar één kandidaat was! En de verdeeldheid binnen het CDA leek me ten tijde van het congres al een groot toneelspel. En dat vermoeden heeft zich volgens mij sindsdien meer dan bevestigd.

 6. Machteld Schreef:

  @Henk Midddelzee. U noemt een op democratische wijze gevoerd congres een klucht? Vind meer dat die klucht werd afgespeeld in de poppenkast waar Cohen zich als figurant presenteerde en toegeklapt werd door de echte hoofdrolspelers.Immers meer dan een visitekaartje is Cohen niet en zijn aanstelling gebeurde dan ook zonder dat de leden een stem konden uitbrengen. Heb als VVDer veel respect voor de wijze waarop het CDA de verdeeldheid binnen haar partij in alle openheid liet zien.

  Ik kan mij als ex-VVD-er geheel vinden in de uitspraken van de heer Middelzee. Sterker nog: de CDA show in Arnhem was een farcem te meer omdat er is gelogentegen dat deel van de achterban die tegen de samenwerking met de PVV was. En u mag trots zijn op de VVD, ik schaam mij soms de ogen uit mijn kop als ik zie hoe de VVD haar liberale gedachten goed verkwanseld aan de grillen van een fascistische gedoogpartner!

Reacties zijn gesloten.