CDA verkozen tot Liegebeest 2011

In het algemeen zal een uitverkiezing van het CDA als grootste leugenaar weinig mensen verbazen, maar het betreft hier een specifieke verkiezing met betrekking tot dierenwelzijn:

Het CDA is de winnaar van de Liegebeest-verkiezing die jaarlijks door stichting Wakker Dier wordt georganiseerd. In totaal brachten meer dan 8.000 mensen online hun stem uit, op een negental kandidaten die door oplettende consumenten waren voorgedragen.

Kamerlid Ger Koopmans neemt de Liegebeest-trofee namens het CDA in ontvangst. Koopmans zelf deed uitspraken als: “foie gras is verantwoord geproduceerd” en “het CDA is beter voor de dieren dan de Partij voor de Dieren”. Het CDA claimt op haar website zorgvuldig met dieren te willen omgaan, maar stemt bij moties voor dierenwelzijn in driekwart van de gevallen tegen.

2 gedachten over “CDA verkozen tot Liegebeest 2011”

 1. Bah! Altijd die kritiek op vleesproducenten!
  Zorgen ze er voor dat die beesten zo kort mogelijk gevangen worden gehouden door ze al na 12 weken uit hun lijden te verlossen is het weer niet goed. En dat terwijl die beesten de hele dag zoveel kunnen eten als ze willen. Legbatterijkippen hebben hun eigen privacy. Ze hebben geen last van de buren. Kunnen in hun hokje doen wat ze willen. Ze worden niet gepikt door hun buurvrouw.
  En die ganzen met hun grote lever.
  Ik heb er jaren over gedaan om een grote lever te krijgen en het heeft me handenvol geld aan drank gekost.
  Gun die beesten toch wat!

 2. Ik heb er jaren over gedaan om een grote lever te krijgen en het heeft me handenvol geld aan drank gekost.

  Jij ook al?

Reacties zijn gesloten.