CDA probeert gezicht te redden met sigaar uit Mauro’s doos

Minister Leers (Immigratie en Asiel) heeft gezegd dat Mauro moet worden uitgezet en zijn geval niet schrijnend genoeg is om een uitzondering te maken. Maar via het studievisum kan alsnog een compromis worden bereikt.

Dat studievisum is om te beginnen helemaal geen aanbod, dat is gewoon een recht dat elke buitenlandse student heeft. Maar in de oneindige goedheid van het CDA kijkt men daar of het dan misschien mogelijk is dat hij hier de aanvraag van dat studievisum mag afwachten in plaats van in Angola. Nou hoera.

Het beeld dat de CDA-fractie achter het besluit staat om Mauro uit te zetten, moet zo uit de weg worden geruimd. Net als de indruk, gewekt door Mauro en zijn pleegmoeder, dat een studie voor de mbo’er niet echt een realistisch perspectief is. Het CDA zal proberen de asielzoeker ervan te overtuigen dat het in zijn belang is wat enthousiaster te doen over deze mogelijkheid. Het liefst voor de camera. (Volkskrant)

Zo kan CDA Mauro dan inzetten om de oppositie de schuld te geven van hun probleem.

8 gedachten over “CDA probeert gezicht te redden met sigaar uit Mauro’s doos”

 1. als Mauro een “studievisum” krijgt voor dezelfde duur als de “studie” van Maxime Verhagen dan zijn we minstens drie kabinetten verder

  genoeg tijd om met een fatsoenlijke coalitie fatsoenlijk beleid te formuleren

 2. kaaskop Schreef:

  als Mauro een “studievisum” krijgt voor dezelfde duur als de “studie” van Maxime Verhagen dan zijn we minstens drie kabinetten verder

  genoeg tijd om met een fatsoenlijke coalitie fatsoenlijk beleid te formuleren

  Behalve als de kabinetten Bruin I, II, III en IV dezelfde levensduur hebben als die van Balkenende . . .

 3. Het is niet alleen een sigaar uit eigen doos, maar een sigaar aan iemand die niet rookt. Mauro wil namelijk niet doorstuderen, hij wil na zijn huidige opleiding zo snel mogelijk aan het werk.

 4. @2

  Balkenende heeft het zinkende (VOC) schip dat CDA heet tijdig verlaten

  de VVD zal er de volgende keer geen genoegen mee nemen dat de PVV regeringsverantwoordelijkheid uit de weg gaat en Geert weet nu al dat hij geen ministers kan leveren (behalve de minister voor deportatie, de minister voor Israël, de minister voor knieschoten, de minister voor Limburg, de minister voor joods-christelijke aangelenheden, de minister voor administratieve detentie, de minister voor alcohol, de minister voor kopstoten, de minister voor geschiedvervalsing, de minister voor vloeibare posterijen, de minister voor faillissementsfraude, de minister voor propaganda op Breivik sites, de staatSSecretaris voor Limburgs gekrijs, de minister voor Henk & Ingrid, de minister tegen openheid over partijfinanciering en de minister voor Leitkultur)

 5. Het probleem speelt op een ander niveau.

  Mauro volgt een MBO opleiding. Je kunt als buitenlandse student geen studievisum aanvragen voro een MBO opleiding, alleen voor een HBO- en Universitaire opleiding. Bovendien moet je inkomsten kunnen aantonen, de opleiding zelf geheel en al kunnen financieren en kunnen aantonen dat iemand garant voor je staat.
  Nu zal dat laatste geen probleem zijn, al is het maar omdat er genoeg mensen een tientje zullen willen storten in Mauro’s studiefonds, maar Mauro kan geen visum aanvragen voor zijn huidige opleiding. Zonder MBO diploma kan hij echter niet doorstromen naar een HBO opleiding.

  Hij zit dus vast in de spreekwoordelijke vicieuze cirkel.

  En laten we nu niet gaan denken dat minister Leers en die Kamerleden dat niet weten. Zij gaan ervan uit dat er op de Nederlandse ambassade in Lusaka iemand zit die dat wel even ritselt.

 6. CDA moet eerlijk voorlichten: Angola was een Portugese kolonie, ze spreken die taal.Kriminelen incasseren 4000 euro om kinderen naar Lissabon te brengen,daar met een touristenvisa door naar NL als asielzoeker, bussen vol. NU AL 4.500 AMAs Angola kinderen wachten in NL op groen licht voor MAURO, dan is er geen houden meer aan. Mauro heeft ons aan proces en verblijfkosten 60.000 gekost,studie kost 20.000 x 5 x 4.500 x tig……… plus huis,bijslagen,ziektekosten, enz.en.enz MILJARDEN belastinggeld.
  Wetten zijn gemaakt om na te komen, LEERS blijf baas!

 7. Luc Schreef:

  NU AL 4.500 AMAs Angola kinderen wachten in NL op groen licht voor MAURO

  Dat was in 2002. Daar is in 2003 zo’n mooi “adequaat” weeshuis in Angola voor geopend.

  Voor Mauro was dat niet van toepassing omdat er al een asielprocedure liep (mede op aandringen van de IND) en de IND bijna 3 jaar nodig had voor een eerste beslissing (de beslissing die ze weer introkken omdat de tolk slechthorend bleek te zijn niet meegerekend).

  Zie verder ons overzicht: https://krapuul.nl/blog/55904/tijdlijn-mauro/

Reacties zijn gesloten.