CDA niet de partij van het opvoeden, maar van de opvoedingsgestichten

Citaatje uit het vragenuurtje op 9 november over de ‘bloembolterroristen’ in Gouda:

Madeleine van Toorenburg (CDA): Het CDA heeft niet alleen altijd gepleit voor strafdienstplicht, maar ook voor heel gerichte campussen waar ervoor wordt gezorgd dat jongeren weer een betere daginvulling krijgen. Kan de staatssecretaris, als hij de strafdienstplicht beziet, dat verbreden en onderzoeken welke kansen er liggen bij de campussen?
Ook wordt er gesproken over nachtdetentie. Let wel: we hebben het hier over kinderen jonger dan 12 jaar!
De tamme Turk van het CDA begint (is daar ook enige rancune naar de raddraaiertjes vanwege het feit dat het Marokkaantjes zijn? 💡 ) en wordt uiteraard bijgestaan door de VVD en de PVV.
Staatssecretaris Teeven (VVD) – wel vreemd om te schrijven, was toch ook ooit zo’n malle LPF-er – werd gevraagd naar het stopzetten van de Van Montfransmiddelen (ik heb gezocht, maar kan niet een exacte omschrijving vinden, maar begrijp dat het een soort voorziening is voor geld verstrekken aan gemeenten bij bijzondere problemen). Marcouch (PvdA) noemde dat er ca 40 gemeenten zijn waar soortgelijke problemen zijn (van website CCV), maar dat het nieuwe kabinet toch ook de Van Montfransmiddelen wil stopzetten. Antwoord Teeven:,, Geld lost niet alles op.” Lekkere dooddoener.

1 gedachte over “CDA niet de partij van het opvoeden, maar van de opvoedingsgestichten”

  1. Ik bewaar gouden herinneringen aan lekker buiten spelen.

    Als sommige kinderen ontsporen dan moeten die aangepakt worden, maar dat is geen reden om het voor iedereen te verpesten.

    Buitenspelen is gezond voor lijf en leden. Je doet veel meer en je verzint veel meer eigen spellen dan als er de hele tijd volwassenen over je schouder mee kijken.

Reacties zijn gesloten.