CDA-moslim: het CDA is er voor alle gelovigen

“Het CDA is er voor gelovigen, we moeten zorgen dat iedere gelovige goedzit bij het CDA. Anders dan ChristenUnie en SGP is het CDA geen specifiek christelijke partij, er is ook ruimte voor mij als moslim. Die boodschap moeten we veel meer uitbuiten, ons er veel meer mee profileren. (‘In het CDA is voor mij als moslim ook ruimte’ – Trouw)

Dat zegt Ibrahim Wijbenga, gemeenteraadslid in Eindhoven. Hoe kan iemand wiens partij in de regering zit dankzij een gedoogmonster dat zegt dat moslims een verderfelijke ideologie aanhangen en op zijn minst uit Nederland moeten vertrekken, nou toch beweren dat moslims goed zitten bij het CDA? Zou Geert al een woedeaanval gehad hebben, dat een CDA’er het waagt om de islam een geloof te noemen? Zou Geert al gebeld hebben met CDA kopstukken?
Ibrahim, pas op, je wordt gewoon gebruikt, als ze je straks niet meer nodig hebben wordt je gewoon aan de kant gegooid. Je moet nu stemmen binnenhalen, want partij loopt leeg. Laat je toch niet zo gebruiken.

Voor mij is het CDA nooit een christelijke partij geweest. Ik vind christelijk iets met naastenliefde te maken hebben en dat is bij het CDA altijd ver te zoeken geweest. Het zijn een stelletje machtsgeile viezerikken die koste wat kost in de regering willen zitten om daarna zelf een leuke baan te regelen met als compensatie voor de geleden schade, natuurlijk wel een gigantisch riant salaris. Tenslotte is er maar een Koning en dat is het Zelf.
😥

4 gedachten over “CDA-moslim: het CDA is er voor alle gelovigen”

  1. “‘Het zijn een stelletje machtsgeile viezerikken.”‘

    Voor de Kabinetten Lubbers hield ik ze al voor CDA-pedofielen wegens hun infantiele gezeur waar nu de PVV het patent op heeft. Het infantiele gedemoniseer over de secularisatie toen die niks goeds zou brengen heeft nu een naam gekregen. KUT Moslims!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. “Hoe kan iemand wiens partij in de regering zit dankzij een gedoogmonster dat zegt dat moslims een verderfelijke ideologie aanhangen en op zijn minst uit Nederland moeten vertrekken, nou toch beweren dat moslims goed zitten bij het CDA?”

    Opmerkelijk denken veel moslims dat zij in goede handen zijn bij het CDA. Men denkt omdat zij allebei in een God geloven dat de raakvlakken zo groot zijn dat het CDA hun wel niet zal laten vallen. Er zitten er zelfs idioten bij die denken dat zij bij de SGP in goede handen zijn.
    Ze gaan eraan voorbij dat redelijkheid en rechtscahpenheid een mens doet inzien of hij al dan niet solidair moet zijn met iemand. Of iemand al dan niet in een God gelooft is geen garantie voor rechtschapenheid en redelijkheid. Als moslims al door hun geloofsgenoten in de steek gelaten en verraden kunnen worden dan moeten ze toch beseffen dat het CDA dat ook met hun kan doen?. Niet dat ik zeg dat er niet bij de CDA geen goede en rechtschapen mensen te vinden zijn, maar ik zou er niet op rekenen dat het CDA als partij afwegingen uit menselijkheid maakt. Het CDA heeft zelfs twee van haar Cristelijke partijleden laten vallen, omdat die in gewetensnood kwamen door met de PVV in zee te gaan. Had het CDA echt normen en waarden zoals hij te pas en te onpas mee aankomt dan zou ze net als haar dissidente partijleden geen duivelsverbond met de PVV hebben aangegaan.

  3. Het CDA is net zo min christelijk als de PvdA socialistisch is. Beidde partijen zijn enorm naar rechts opgeschoven. De PvdA is niet eens meer sociaal democratisch en het CDA is een partij geworden die elk neoliberaal kabinet steunt. Ze zijn ook goede vrienden met het Amerikaanse imperialisme.

  4. Het CDA is net de VPRO. De VPRO heeft zijn protestantisme afgelegd, het CDA heeft zijn christelijkheid terzijde gelegd. Het duurt alleen vreselijk lang voordat het doordringt. Het Kamerlidmaatschap van Coşkun Çörüz in 2001 leidde wat dat betreft een weg op waarvan nauwelijks een terugkeer mogelijk is.

Reacties zijn gesloten.