CDA en VVD zijn aan het ver-PVV’en

Een van de destijds gehoorde argumenten voor een coalitie met de PVV was het inkapselen van deze partij in het politieke systeem, om deze daarmee te deradicaliseren. Deelnemend aan het landsbestuur zou Wilders doorkrijgen dat zijn eenvoudige oplossingen niet mogelijk zijn. Het omgekeerde lijkt nu te gebeuren. Al snel na de Tweede Kamerverkiezingen uitte het CDA spierballentaal met zijn plan om Roma bij overlast uit te zetten; nu put de liberale premier uit de woordenschat van Wilders. Niet de PVV deradicaliseert, nee, beide coalitiegenoten ver-PVV’en. Het lijkt een welbewuste keuze om zo te proberen delen van het PVV-electoraat aan de eigen partij te binden.

Hoef hier helemaal niets meer aan toe te voegen. 😥

5 gedachten over “CDA en VVD zijn aan het ver-PVV’en”

  1. Alleen al dat ongehoorde gezeik van “dit prachtige Nederland”.
    Overgenomen van beroepsjankerds en -jengelaars in de VS.

  2. Bruine vlekken krijg je niet snel meer schoon. Het is heel makkelijk om de kleur bruin te mengen. Eenmaal gemengd krijg je de oorpronkelijke kleuren nooit meer terug.

  3. Ik snap het ook niet. Dat cordon sanitair werkte prima op CP, CD en CP ’86. Een Cordon sanitair dient om te voorkomen dat enge rechtse partijtjes de rest van de rechtse- en middenpartijen besmetten.

Reacties zijn gesloten.