CDA Achtkarspelen sluit samenwerking met PVV uit

Het CDA in de Friese gemeente Achtkarspelen sluit samenwerking met de PVV bij voorbaat uit. De christen-democraten zullen onder geen enkele voorwaarde zitting nemen in een coalitie met de PVV. Dat meldt het Nieuwsblad van Noordoost Friesland in de papieren editie (helaas geen link, dus). Achtkarspelen is de enige Friese gemeente waar de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

PvdA en CU hebben gezegd dat samenwerking met de PVV ‘onwaarschijnlijk’ is. De andere fracties hebben zich nog niet uitgelaten over samenwerking met de grootste fascistische partij van het land. Lijsttrekker Harrie Graansma van de PVV huilt uiteraard tranen met tuiten en beklaagt zich – altijd lachen bij iemand die er op uit is de democratie af te schaffen – over het gebrek aan democratie bij het CDA.

Momenteel wordt het college in Achtkarspelen gevormd door PvdA, CDA en CU. Bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar werd het CDA de grootste partij, de PVV eindigde als tweede. In een viertal dorpen werd de PVV zelfs de grootste. Net als elders werd de ooit zo machtige PvdA volledig weggevaagd.

Of Tweede Kamerverkiezingen zich laten vertalen naar gemeenteraadsverkiezingen is natuurlijk maar de vraag. De FNP (Friese nationalisten) en Gemeentebelangen doen het traditioneel goed in Achtkarspelen. Die partijen doen niet mee aan landelijke verkiezingen.

 

1 gedachte over “CDA Achtkarspelen sluit samenwerking met PVV uit”

  1. Pingback: Buma ziet (wederom) samenwerking met PVV als geen probleem | Krapuul

Reacties zijn gesloten.