Campagnetips

Campangeleiders en spindokters opgelet. Met deze input en die van de reageerders kunt u misschien uw voordeel doen. Natuurlijk ben ik maar een amateur, maar juist input van amateurs kan handig zijn. Ik volg de debatten natuurlijk waar ik kan en soms vallen zaken mij op. Natuurlijk veel positieve, maar ook zaken waarvan ik denk dat ik ze anders had gedaan.
Laat ik per partij eens wat zaken noemen.

VVD
Toegeven dat Rutte liegt.
Socialisten tegen je in het harnas jagen, terwijl je weet dat je ze, hoe dan ook, straks hard nodig zult hebben.

PVV
Wilders doet het gewoon goed. Maakt geen fouten. Brallen, schreeuwen en feiten verdraaien en iedereen ervan beschuldigen dat hij liegt, terwijl je dit afwisselt met een grap. Iedereen prikt er nu wel doorheen, behalve de stompzinnige achterban van de PVV.

SP
Niet op komen dagen bij het eerste debat, maar wel optreden bij Frans Bauer.
Plotseling jarenlange onwrikbare standpunten laten vallen.
Ineens een blauwe stropdas gaan dragen.
Uitspreken dat een andere partij zou moeten gaan voor een linkse meerderheid, wat op mij overkomt of je in paniek begint te raken. Net of je bij voorbaat alweer bang bent dat je weer niet aan bod gaat komen.
Tijdens debatten je tegenstander het woord geven, terwijl het jouw beurt is. “Meneer Rutte, leg mij nou eens uit waarom u voor marktwerking in de zorg bent”, zodat Rutte het gesprek direct over kan nemen. Het valt mij op dat Roemer dat vaker doet.

CDA
Een lijsttrekker die in de campagne gaat zeggen dat dit verloren verkiezingen gaan worden die het CDA snel moet vergeten en dat het CDA zal moeten werken naar de volgende verkiezingen.
Een Mona Keizer op twee zetten die iedereen oproept om op haar te stemmen.

PVDA
Diederik Samsom die zijn gezin laat zien. Allemaal heel positief. Maar omdat hij een overdreven eerlijkheidsgevoel uit wil dragen ook gaat vertellen dat hij in zijn jeugd tweemaal is vreemdgegaan.
Verder viel me op, dat terwijl hij goed overeind bleef toen hij zwaar onder vuur werd genomen bij het programma Buitenhof, hij tijdens het praten teveel naar de tafel keek in plaats van naar zijn opponent.

SGP
Slecht doordacht economisch plan indienen bij het Centraal Planbureau. Iets wat de SGP normaal nooit gebeurt en hier geen goede verklaring voor hebben.
Zeggen dat als je verkracht wordt, je minder kans hebt om zwanger te worden en weigeren dit duidelijk terug te nemen.

ChristenUnie
Als je zeven maal gevraagd wordt of je ook denkt dat je minder kans hebt om zwanger te worden als je verkracht wordt, hier iedere keer omheen draaien en geen antwoord willen geven.

Partij voor de dieren
Weet ik niet. Marianne Thieme is te aantrekkelijk en ik hoor niet wat ze zegt, omdat ik alleen maar naar haar ogen kijk.

GroenLinks
Nog niet op iets kunnen betrappen. Ik zie ze heel weinig.

DPK
Je website laten maken door een VMBO’er die gezakt is. Komt aardig overeen met het partijprogramma, waar je ook je VMBO-diploma niet mee zou halen.
Een lijsttrekker die van iedereen een verklaring van eerlijkheid vraagt, terwijl hij een half jaar geleden nog de kopvoddentax zat te verdedigen.

Ongetwijfeld hebben jullie nog meer ontdekt. Ik ga weer naar Marianne Thieme kijken.

5 gedachten over “Campagnetips”

 1. Salonsocialist doet salonfähig?

  Steeds meer accepteren we met zijn allen dat we doen voorkomen dat er geen andere partijen aan de verkiezingen meedoen dan bovengenoemde. Krapuul lijkt wel op de publieke omroepen ((-;

 2. @Amstel, moet je aan Saloonsocialist vragen waarom hij SOPN of de Piraten wil verzwijgen.
  Ach, Marianne.

 3. Maar even zo goed beste Salonsocialist waarom geen campagnetips over onderstaande partijen? Ook deze 10 doen mee aan de verkiezingen op 12 sept

  50plus
  Anti Europa Partij
  LibDem; Liberaal Democratische Partij
  LP; Libertarische Partij
  MenS ; Partij voor Mens en Spirit
  Nederland Lokaal
  NXD
  PvdT; Partij van de Toekomst
  Piratenpartij
  SOPN; Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland

Reacties zijn gesloten.