Bruin start met de afbraak van de rechtstaat

Dit is een gastbijdrage van: venisnews.nl

Eindelijk, de PVV heeft het dankzij Hero Brinkman voor elkaar gekregen. Het leger wordt ingezet tegen de eigen bevolking. Vorige week zei minister Ivo Opstelten nog “alleen in uitzonderlijke omstandigheden”, dat is nu snel aan de orde dus. Bruin zal zijn vingers aflikken met deze kans een eind te maken aan het gedoogbeleid en wellicht aan de rechtstaat.

Lees verder op venisnews.nl

11 gedachten over “Bruin start met de afbraak van de rechtstaat”

 1. Nederland heeft in geen jaren echt ernstige rellen gekend. De meeste demonstraties verlopen vrij ordelijk. Zelfs voetbalrellen. hoe vervelend ook. zijn veel minder erg dan 20 jaar geleden.

  Als we dat in de jaren ’80 zonder militairen af konden dan nu toch gewoon ook?

  Nederlandse politieagenten komen al training te kort om gewapende burgers te overmeesteren zonder met scherp te schieten. Willen we echt jongeren doorzeeft met kogels op straat zien liggen alleen maar omdat ze een soldaat lieten schrikken met een vuurwerkbom?

  Rechts houdt op met diens vingers af te likken als zo’n jongere uit een van hun gezinnen komt. Dan is het kleding scheuren en uitroepen: “Dit heb ik nooit gewild!”

  Ik wil niet dat het zo ver komt. Ik heb ouders een eigen kind zien begraven. Dat gun je niemand.

  Jammer dat een deel van Rechts het andere mensen blijkbaar wel gunt.

 2. Dat de wanorde van de Vrije Democratische Markt alleen te handhaven is in een situatie van permanente noodtoestand is niet nieuw: Giorgio Agamben heeft er een hele plank over volgeschreven inmiddels.
  MIlitair aandoend geweld tegen demonstranten kunnen wij al waarnemen in Engeland en Griekenland.
  Het uitzonderlijke in Nederland is dat er zo goed als niemand de straat opgaat om te protesteren tegen dit bruine regime. Shocktherapie? Daarover heeft Naomi Klein – nou in ieder geval een boek geschreven.

  De heersende klasse heet heersende klasse omdat zij heerst. Het is een illusie dat zij daarbij enige beschaving op te houden zou hebben – of dit betekent dat er niet in brievenbussen gepist wordt of dat er geen kanslozen-in-uniform worden ingezet tegen – andere kanslozen, of boze mensen –
  na 11 september 1973 hoef je toch nergens meer van op te kijken?

 3. Sofia,

  Je hebt vast wel gehoord van de scholierendemonstratie, waarbij er zelfs ME werd afgestuurd op kinderen van 14/15. Als de staat al ME stuurt op kinderen ga ik mijn leven niet riskeren en ik denk een groot deel van de bevolking ook niet. Dat is het probleem, elke demonstratie wordt hoe dan ook in “goede banen” geleid. Anderzijds is de maatschappij sterk individualistisch geworden, ikke eerst en de rest kan stikken.

 4. De krakers komen ook nog wel aan bod.Verzuur maar lekker met je zooitje voorlopig staat de pvv nog op winst .Links pftttttt .Elke dag is voor mij feest zolang de linkse bende zitten te nagel bijten in den haag. 😆

 5. Geniet er nog maar van, zolang het duurt. Trouwens wat heeft dat met dit ondw. te maken? Zie de REGELS

 6. Sofia, In de jaren 80 was het stukken rustiger op straat..ga niet lopen zeuren, dat ik dat niet weet, maar heb die tijd bewust meegemaakt in Amsterdam..Nu is het een stuk agressiever dan toen..dat komt omdat de ettterbakken die nu een jaar of 17 / 18 zijn toen nog vloeibaar waren..
  hele wijken worden nu geterroriseerd…er zijn dagelijks overvallen met geweld…in de tram is ook een hoop aggressie… hier op straat hebben die gasten ook een grote bek tegen bewoners…oudere mensen durven er niet tegenin te gaan, maar ik heb maling aan die galbakken…ik waarschuw ze ook maar 1 keer…
  de politie heeft het te druk met bonnen uitschrijven…dat is ook veiliger dan tuig aanpakken…
  dus er is maar 1 oplossing…het leger inzetten…hebben die jongens gelijk wat te doen…anders vervelen ze zich maar..ik weet er alles van…en ze doen het ook nog graag…
  nu gaat links natuurlijk lopen janken, maar als ze eerder hadden ingegrepen was het nooit zo ver gekomen, dus links steek je hand in eigen boezem…

 7. @Marcel: Nou weet ik het weer: Ben jij niet die Marcel die indertijd NIET met mij over de Ten Cate-markt wilde gaan lopen, omdat dan zou blijken, dat je gevaarlijke nonsens opschrijft? 😥 😀

 8. Huib ik heb het daar nooit over gehad,, ik ben daar wel vaak genoeg geweest..en wat is er gevaarlijk aan woorden??..het begint erg op te vallen, dat als je niet meelult je gevaarlijk bent??..
  verder gebruiken jullie het woord angst te vaak…angst heb je als je bang bent…nou ik ben in ieder geval niet bang…erger me wel aan die teringzooi hier in Amsterdam….
  links is denk ik banger dan rechts…dat zie aan Cohen..die loopt te slijmen met moslims, is eigenlijk bang om ze tegen te spreken..Geert Wilders zegt wel iets en moet gelijk bewaakt worden…ander gaan ze hem ritueel slachten..

 9. Marcel, volgens mij ben jij de enige die bang is.

  Bang gemaakt door de bakerpraatjes van je Grote Geblondeerde Lijder.

  Ik heb medelijden met je ( en met dit arme volk).

 10. TLDLK, nee hoor ik ben nergens bang voor..en ik heb ook geen geblondeerde leider nodig om te zien, wat er hier aan de hand is…ver voordat Geert..en zelfs Pim van zich lieten horen had ik al dezelfde ideeën, want als je op straat loopt zie je genoeg, daar heb ik geen blondine voor nodig!..dat heet praktijkervaring..
  je hoeft ook geen medelijden met mij te hebben, en ook niet met het volk…die denken wel voor zichzelf..net als jij..
  dus nogmaals…hou het woord bang maar voor jezelf…en eigenlijk heb ik wel een beetje medelijden met dit volk, want de toekomst ziet er zeer slecht uit met al die aangekondigde aanslagen…zal jij denk ik geen last van hebben, want het zijn immers jouw vrienden…

 11. @9
  Ik denk dat een subtiele toespeling op Guillaume le Taciturne echt boven het petje gaat… 😎

Reacties zijn gesloten.