Bruin II en de grote verdwijntruc van vijftienduizend zorgbehoevende ouderen

Ruim 15.000 hoogbejaarden die een jaar geleden nog recht hadden op een bed in een verzorgingshuis moeten dit jaar noodgedwongen thuis blijven wonen. Honderden verzorgingshuizen sluiten. Hulpverleners en deskundigen houden hun hart vast. ‘Want is er thuis genoeg hulp?’ vraagt zorgconsultant Wine te Meerman zich af nu de regels voor opname zijn aangescherpt.

 Sinds 1 januari komen ouderen met de indicatie zorgzwaartepakket (zzp) 3, het verzorgingshuis niet meer in. Dat zijn veelal 80-plussers die moeilijk ter been zijn, weleens iets vergeten, hulp nodig hebben bij het uit bed komen, bij het douchen of de maaltijd. In een verzorgingshuis zouden ze tot 12 uur hulp per week krijgen, maar volgens de nieuwe normen is ‘zzp 3’ gezond genoeg om met de nodige thuiszorg zelfstandig te blijven wonen.

Verder lezen

9 gedachten over “Bruin II en de grote verdwijntruc van vijftienduizend zorgbehoevende ouderen”

 1. En het slogan van de rechtse partijen en pvv beweging was….onze ouderen hebben hulp nodig,onze ouderen liggen te lang in bed,onze ouderenn mogen maar een keer per week douchen..al ons geld gaat naar ontwikkelingshulp stoppen ermee onze oudjes die zo hard ons land hebben opgebouwd verdienen beter…..nou kiezers dit is wat je krijgt duidelijker kan niet

 2. Er sluiten alleen al van het bedrijf waar ik werk twee grote verzorgingshuizen. Behalve dat de daar wonenden zeer ouderen NOGMAALS moeten verhuizen op hun hoge leeftijd, worden ze ondergebracht in de bestaande huizen, als de kamers leeg komen door overlijden. In het kleine huis waar ik werk komen de laatste vier bewoners daarvandaan. Dat betekent dus dat de mensen die ZZP 4 hebben en uit hoofde daarvan op de wachtlijst mochten staan daar voorlopig zullen blijven staan. Het is te erg voor woorden, dat er niet meer protest tegen komt snap ik niet.

 3. Meer handen aan het bed toch ? Meer blauw op straat toch ?

  Tjah… JSF, HRA voor stinkerds, ZORG als melkkoe…

  Endlosungs politiek van rechts ist immer noch da (op mijn beste duits)…

 4. @ natte geel, jij schreef:
  al ons geld gaat naar ontwikkelingshulp stoppen ermee
  Waarom moet ik dat pvv gelul nou op deze site lezen.
  Ons geld gaat naar banken en de JSF en andere bruine hobby’s.
  En volgens mij is de zorg wel betaalbaar, maar de winst op de zorg en het graaien van de bestuurders is niet op te brengen.
  Bovendien hoort deze groep nu eenmaal niet tot de hardwerkende Nederlanders, dus weg ermee, opgeruimd staat netjes.

 5. Tweetacteneur, Natte Neel heeft de verkiezingsprogramma’s van de PVV en overig rechts geciteerd en de gevolgen aangegeven, meer niet.

 6. Met een gebroken heup intern doodbloeden in je appartementje , of de moord steken omdat je vergat in de winter een warme jas aan te doen is véél kost-efficienter

 7. als men het maar begrijpt..ook andere lezers die niet reageren maar wel hier kijkie doen begrijpje leroy…academisch doen of proza schrijven heeft geen zin gewoon klare taal

Reacties zijn gesloten.