Kabinet Rutte I rommelt wat aan met gelijkberechtiging homoseksuelen

Het COC heeft minister Leers er op gewezen dat homoseksuelen vrijwel geen partner meer uit het buitenland kunnen laten overkomen. Volgens het regeerakkoord mag gezinsvorming alleen nog maar als er al een huwelijk of partnerschap is gesloten. Homoseksuelen kunnen echter in het merendeel van alle landen op deze wereld  geen huwelijk of partnerschap aan gaan. Minister Leers wil dit gaan oplossen door voor homoseksuelen een uitzondering te maken.

Als Leers zijn zin krijgt dan kom ik als biseksueel in een bizarre positie terecht. Als ik verliefd word op een man uit bijvoorbeeld Californië dan moet ik naar de VS reizen om daar een huwelijk of partnerschap te sluiten. Word ik echter verliefd op een vrouw uit dezelfde staat dan mag ik haar wel gewoon naar Nederland halen om hier te trouwen. Californië heeft namelijk recentelijk het huwelijk voor mensen van dezelfde sekse afgeschaft.

Eerst worden homoseksuelen door de huidige regels benadeeld en dat wil Leers nu oplossen door homoseksuelen te gaan bevoordelen boven hetero’s. Het kan veel simpeler. Sta iedereen ongeacht seksuele geaardheid toe om in Nederland een huwelijk te sluiten. Als het paar in Nederland wil gaan wonen is het immers het meest logisch om ook in Nederland onder Nederlands recht te trouwen.

Het idee achter gelijke rechten is immers dat we in gelijke situaties gelijk worden behandeld. Ik wil niet benadeeld worden vanwege mijn seksuele geaardheid, maar ik hoef ook geen voorrechten.

1 gedachte over “Kabinet Rutte I rommelt wat aan met gelijkberechtiging homoseksuelen”

  1. CDA, VVD en PVV hebben bij deze de grootste inperking van rechten van homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen en transgenders op hun geweten. Zelfs als Leers dit terug draait dan is dit nog altijd een grof schandaal. Let wel hij heeft alleen nog maar een toezegging gedaan. Het kan zijn dat het daar bij blijft en dat er niks verandert. Het zegt een hoop dat deze regering niet alleen opzettelijk mensen rechten afneemt maar ook nog uit pure slordigheid. Ze hadden in hun ijver om huwelijksmigratie nog verder in te perken niet stilgestaan bij de gevolgen voor iedereen die geen hetero is.

Reacties zijn gesloten.