Bruin I: afschaffing pgb ruimt zieken en gehandicapten netjes op

CDA, VVD en PVV hebben donderdag steun uitgesproken voor de plannen die staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) heeft met het persoonsgebonden budget (pgb).

Het bruinste kabinet ooit sinds Seyss-Inquart I heeft het voor elkaar! De zwakkeren in de samenleving, de zieken en gehandicapten, zijn overgeleverd aan een overbelaste en al bijna weggesaneerde thuiszorg of worden netjes opgeborgen (ook in een overbelaste zorginstelling), zodat niemand in het openbare leven nog last van ze heeft.

En wat doet de oppostie? Die zou het graag anders zien, maar zal het zorgvuldig volgen! Halllloooooooooo!!!!!!!!!! Was met alternatieve plannen gekomen, laat zelf doorrekenen. Jullie weten toch dat dit afbraakkabinet niet te vertrouwen is en je het gewoon zelf moet doen!
Kortom, mijn hart bloedt en ik hoop dat alle mensen die hier ernstig voor zijn ooit terug worden geworpen op de ‘zorg’ waar ze nu zo voor zijn. Hoeft helemaal geen ernstige aandoening te zijn, als het maar tijdelijk even ongemakkelijk is en te lang duurt om door familie op te vangen. Dan ervaren ze hoe het is. Kijken hoe ze dan piepen.

21 gedachten over “Bruin I: afschaffing pgb ruimt zieken en gehandicapten netjes op”

 1. Het is net als met dat geoudehoer over: “vergrijzing”: die lui praten over mensen als of zij zelf nooit zo ver zullen komen.

 2. Borreltafelbeleid, ongefundeerde aannames, gegoochel met cijfers en schandalige verdachtmakerij.

  Onvoorstelbare dramatische gevolgen in 10.000-en levens, in 1 klap is heel je toekomst onzeker, weggeslagen door dit kabinet.

  Wij stonden vooraan in deze tsunami van krankzinnigheid, voor de volgenden in de rij, verwacht geen rede of medestand en verwacht helemaal niet teveel van deze apathositie.

 3. Ach niks nieuws onder de zon. In het Derde Rijk werd er ook zo met de zwakkere medemens omgegaan. Waarom zou Bruin I anders zijn.

 4. @3 De complete
  Als die Nazis die Kommunisten holten,
  habe ich geschwiegen;
  ich war ja kein Kommunist.

  Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
  habe ich geschwiegen;
  ich war ja kein Sozialdemokrat.

  Als sie die Gewerkschafter holten,
  habe ich nicht protestiert;
  ich war ja kein Gewerkschafter.

  Als sie die Juden holten,
  habe ich geschwiegen;
  ich war ja kein Jude.

  Als sie mich holten,
  gab es keinen mehr, der protestierte.

 5. @6 – Née, dat is de algemeen verspreide misvatting. Het citaat wordt veelvuldig aangevuld, maar het oorspronkelijke gedicht kent het “Juden” couplet niet. Niet dat het wezenlijk terzake doet. Voeg er aan toe, wie je eraan toe wenst te voegen, de essentie blijft… (Als afgestudeerd Germanist wilde ik deze aanvulling wel nog even maken en je mag verwachten, dat de Martin Niemöller Stiftung echt ook wel het oorspronkelijke citaat (“oft abgewandelt, manchmal missbraucht”) zullen kennen)
  😉

 6. Ik hoorde van wat WAOrs uit Noordholland dat hun betaling 10 dagen verder geschoven is zonder wat extra te krijgen in de periode , iemand daar wat van gehoord.. ???

 7. Ik vind het van de pot gerukt, zoals die mevrouw op de televisie, 4000,00 euro per maand PGB krijgt, omdat ze haar zieke kind verzorgd.Of een Maria v.d. Hoeven die 3300,00 euro per maand krijgt om haar aan Alzheimer lijdende man te laten verzorgen, terwijl ze een vette baan heeft met bijpassend salaris.

 8. Pellidol Schreef:

  Ik vind het van de pot gerukt, zoals die mevrouw op de televisie, 4000,00 euro per maand PGB krijgt, omdat ze haar zieke kind verzorgd.Of een Maria v.d. Hoeven die 3300,00 euro per maand krijgt om haar aan Alzheimer lijdende man te laten verzorgen, terwijl ze een vette baan heeft met bijpassend salaris.

  Dat zijn ongeveer de dagelijkse beveiligingskosten van Wilders … dus wat zeur je …. Misschien dat diens HBF ( Haatzaaiers Bescherming Financiering ) eerst eens beëindigd moet worden

 9. #10 Helemaal met Al Bakrastani eens. Dus Pellidol: Laat die bruine flapdrol Wilders zelf zijn kleerkasten betalen.

 10. Zonder bedreigingen, geen beveiliging.Zou inderdaad een hele hoop geld besparen.
  Wie zijn toch die bedreigers die de belastingbetaler zoveel geld kosten? Eigenlijk zouden zij voor de kosten moeten opdraaien.

 11. Pellidol Schreef:

  Ik vind het van de pot gerukt, zoals die mevrouw op de televisie, 4000,00 euro per maand PGB krijgt, omdat ze haar zieke kind verzorgd.

  Klinkt aardig, maar heeft die mevrouw een baan moeten opzeggen hiervoor? En moet ze extra kosten maken? Dat vertel je er namelijk niet bij. En hoeveel moet ze terugstorten? Want een PGB krijg je niet zomaar, alles wat je niet kunt declareren moet gewoon teruggestort worden.
  En dan nog, wat kost het om datzelfde kind ergens weg te stoppen in een inrichting? En hoe fijn vind jij het voor een kind om het onnodig bij de ouders weg te halen?

  “The Nazi persecution of persons with disabilities in Germany was one component of radical public health policies aimed at excluding hereditarily “unfit” Germans from the national community. These strategies began with forced sterilization and escalated toward mass murder. The most extreme measure, the Euthanasia Program, was in itself a rehearsal for Nazi Germany’s broader genocidal policies.”

 12. Pellidol Schreef:

  Wie zijn toch die bedreigers die de belastingbetaler zoveel geld kosten?

  Retorische vraag. Je laat je een rad voor ogen draaien door je Meester W. die de ene leugen op de andere stapelt, als zou hij `bedreigd’ worden. 🙄 Ach, guttegut, die slachtofferigheid heeft de chloorkuif vast van zijn macabere geldschieters oostwaarts geleerd.

 13. VVD 15 jaar geleden: Laat de familie lekker zelf de zorg doen geven we ze een budget, da’s veel goedkoper.
  VVD nu: Waaaaaat,de familie zorgt voor hun naasten met een budget? Van de pot gerukt.

  Die beeldvorming…….en de massa vreet het klakkeloos.

  Als minister vd Hoeven’s man in een verpleegtehuis had gezeten voor 200 euro per dag had er geen haan naar gekraait. (o ja, en ze betaalt een inkomens afhankelijke eigen bijdrage)

  Enne 4000 euro per maand, dan ben je er echt zeer ernstig aan toe.

 14. @14 GJ
  Die mevr. had 6 (!) kinderen dus ik denk niet dat ze voor het gehandicapte kind haar baan moest opzeggen.
  Als je kinderen neemt loop je altijd een risico dat het kind gehandicapt is, en daar behoor je gewoon voor te zorgen. Waarom zou je dat meteen in een inrichting moeten plaatsen?
  Was er een leven voor het PGB?
  In datzelfde programma was een vrouw die voor haar gehandicapte man en gehandicapte zoon zorgde zonder PGB. Vond ze niet nodig want ze deed het uit liefde.

 15. Voor Al Bakrastani (Ik hoorde van wat WAOrs uit Noordholland dat hun betaling 10 dagen verder geschoven is zonder wat extra te krijgen in de periode , iemand daar wat van gehoord.. ???)

  Ja, klopt. Of dat iets te maken heeft met de werkgever die je had, ooit, is me niet helemaal duidelijk.
  Het is niet alleen in Noord-Holland.
  Er is wel een mogelijkheid gegeven ( tenminste aan mij wel) om een voorschot te krijgen van 200, 400 of 600 euro) wat uiteraard van je volgende uitkering af zou gaan.
  Ze hebben het gore lef gehad om te schrijven in de aankondigingsbrief: U heeft uw vakantiegeld gekregen in de maand mei, dus dan kunt u wellicht langer doen met dat geld. Mocht dat niet lukken, kun je een beroep doen op dat voorschot. Waarom dit hele gedoe? Misschien sterft er een aantal in die 10 dagen en zo hebben ze niks uitbetaald? Rentewinst?
  Ach ja, wao-ers hoeven niet met vakantie. die zitten toch altijd te niksen of zwart bij te werken, toch?

 16. Pellidol vindt: Ik vind het van de pot gerukt, zoals die mevrouw op de televisie, 4000,00 euro per maand PGB krijgt, omdat ze haar zieke kind verzorgd.Of een Maria v.d. Hoeven die 3300,00 euro per maand krijgt om haar aan Alzheimer lijdende man te laten verzorgen, terwijl ze een vette baan heeft met bijpassend salaris.

  kijk 4000 euro is bruto he, bijna de helft gaat terug naar de Staat aan belastingen en premies. Wel eens over nagedacht? En ik zou willen dat er ook eens naar de vrouw werd gekeken met andere ogen dan die met eurooooos erin van het domme volk.
  Maria van der Hoeven heeft het niks leuk met haar alzheimerman. Ook al vind ik Maria weer niet leuk, wil dat niet zeggen dat ik daarom haar dat geld ook wil afpakken. Kan mij het verrotten. Eerst dat kloteleger maar eens weg, alles boven 4 keer modaal wegbelasten, vermogensbelasting ( en flink!!), hypotheekrente-aftrek tot 200.000 euro. Nou, das mooi toch voor Henk en Ingrid? Gaat Maria vanzelf wel meer betalen, alle staatsschulden weg, iedereen blij, behalve mensen met teveel geld. en daar zit ik nou echt helemaal niet mee.

 17. @#17 dit is allemaal wettelijk bepaald. Er is gebruikelijke zorg, de zorg die in een huishouden als normaal wordt beoordeeld , het CIZ bepaalt in hoeverre zorg bovenop de gebruikelijke zorg komt, daar wordt de indicatie voor afgegeven, de zorg die je zelf als ouders redelijkerwijs van je verwacht wordt wordt van de indicatie afgetrokken.
  Maar knap dat je op basis van een tv programma de indicatie van deze instantie in twijfel trekt.

  Ik heb de uitzending niet gezien, maar er heeft mij wel iemand over verteld en zoals ik begreep werd PGB tegenover zorg in natura gesteld ter vergelijking.
  Die 2e mevrouw had boven op de zorg die ze inderdaad ook zelf verleende wel hulp van de reguliere zorg in natura naar wat ik begreep, dus als dat zo is moet je het wel bij de feiten houden.

  Ik vind het zelf onbegrijpelijk dat mensen inhoudelijk, zonder dossierkennis, ongenuanceerd lopen te oordelen.

  Mw. v.d. Hoeven heb ik toevallig wel gezien, die schakelt van die 3300 euro ( bruto ) een heel team in zodat haar man thuis kan blijven met deze afschuwelijke ziekte, het team krijgt salaris en er worden heffingen en premies over betaald + dat zij een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betaalt.
  Bij Alzheimer is op een bepaald punt professionele hulp onontkoombaar en ja ook dit ontstijgt de gebruikelijke zorg, of je nu minister of stratemaker bent.

Reacties zijn gesloten.