Brug slaan zonder pijlers doet bouwwereld in afgrond donderen

Minister President Mark Rutte kan hele mooie woorden gebruiken over bruggen slaan over politieke meningsverschillen heen maar in werkelijkheid bouwt hij een damwand zonder bewapening tegen de stroom van oplossingen die wel helpen om sterker uit de crisis te komen.

Mark Rutte liet deze week nog weten dat hij niet extra wil investeren in de bouw om die sector tijdens de huidige crisis te ondersteunen.

Rutte die eerder praat dan dat hij luistert naar wat wel er toe doet kletst er niet alleen lustig op los maar zorgt met zijn houding er juist voor dat Nederland meer en meer in het moeras zakt door een gestaag groter wordende groep werklozen.

Bernard Wientjes

De invloedrijkste man van Nederland VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes weet als geen ander dat Rutte fout zit en roept (de rest van het )kabinet op een doorbraak te forceren om de bouw- en woningmarkt te redden.

Bernard Wientjes roept wel vaker iets, maar opvallend is dat hij deze keer richting de vakbonden, over het hoofd van Rutte heen, vraagt het Polderoverleg te herstellen. Hij is bereid te onderhandelen met de vakbonden over een langere WW-duur en over het ontslagrecht, waar de scherpste kanten vanaf zouden kunnen. Twee zaken die Markio Rutte nou juist zo fijn heeft afgesproken met het Kunduz-akkoord.

Vervelend voor Rutte dat zijn grote vriend Wientjes zo duidelijk maakt
dat Markio bruggen slaat over drijfzand heen zonder pijlers.
De Nederlanders zien het gebeuren maar blijven vooralsnog toekijken
omdat zij weten dat Wientjes (deze keer) gelijk heeft.

 

 

Wederom is Nederland getuige van een groeiende neus.
Het wachten is op:
“kijk het zit zo….. het is niet waar dat ik tegen investeringen in de bouw ben maar………………….”

Het wachten is op:
“kijk het zit zo….. het is niet waar dat ik voorstander was van verkorte WW duur, maar ………………….”

Het wachten is op:
“kijk het zit zo….. het is niet waar dat ik de versoepeling van het ontslagrecht een goede zaak vond, maar ………………….”

9 gedachten over “Brug slaan zonder pijlers doet bouwwereld in afgrond donderen”

 1. Waarom zit Rutte fout? Als je al gelooft dat de overheid beter weet hoe geld van burgers en bedrijven in de economie geinvesteerd moet worden (ik ben sceptisch) EN dat de kosten die gepaard gaan met dat herverdelen ook nog wegvallen tegen dat grote strategische inzicht van de overheid (ik ben pessimistisch) lijkt me dat dat steunen zonder aanziens des persoons of des sectors zou moeten zijn.

  Zo niet, dan komt het er op neer dat de lobby met de grootste bek het meeste uit de ruif krijgt.

  Andere sectoren (auto’s, reiswereld, horeca) hebben het ook moeilijk en daar kan de milieuregelgeving strenger, de btw om hoog etc.

 2. Ik ben het zeer zelden met een VVD’er eens, laat staan met Rutte, maar hier heeft ie toch wel een verdomd goed punt!

  Waarom investeren in een sector waar vraag en aanbod uit balans zijn? Waarom investeren in een sector die pas winst maakt als er in andere sectoren ook winst wordt gemaakt, de bouwsector is in dit land een overgewaardeerde “sector”!

  Anders gezegd, in diverse sectoren worden mensen ontslagen, en die kunnen geen hypotheek meer krijgen , dus die kunnen geen huis kopen etc. etc. Zó simpel is het! Dat is marktwerking!

  Waarom zou er dan in de bouwsector gëinvesteerd moeten worden???

  Er lopen genoeg Polen rond die werk aannemen voor minder dan de helft van wat de gemiddelde Nederlandse aannemer er voor vraagt, dus ik heb géén medelijden met de Nederlandse bouwsector!

  Zolang de Nederlandse Bouwvakker NIET beseft dat ie weggezet wordt door zijn goedkopere oost-europese collega en daar niks tegen doet, en aannemers alleen maar meer en meer Polen blijven inhuren, mag van mij die zogenaamde “Bouw-wereld” de afgrond in storten!

  Zolang de Polen de slotty blijven handteren als valuta hebben wij met de Euro niks in te brengen!

 3. Dit is een waarheid als een koe ,zolang de europese unie niets doet op dit gebied kan elke nederlandse arbeider het vergeten ongeacht in welke branche dan ook want dit zal na de ontslag versoepeling ook in andere bedrijfs takken gebeuren .Komt goed uit voor de vvdelite ,in hun ogen duur en lastig personeel zonder veel problemen kwijt en genoeg goedkope oosteuropeanen er voor terug

 4. @2: Ron:

  [ Waarom zou er dan in de bouwsector gëinvesteerd moeten worden???]

  Omdat er goede betaalbare huurwoningen gebouwd moeten worden.

  [ Zolang de Polen de slotty blijven handteren als valuta hebben wij met de Euro niks in te brengen! ]

  Jaja, genoeg geschreeuwd nu.

 5. @3:

  Ik vind het wel prima hoor dat de Polen hier kunnen werken. Niks mis mee.
  Vind jij niet hè?

  Liever grenzen dicht voor alle buitenlanders, toch? Komt natuurlijk door het oorlogsverleden van je familie.

 6. @Le Roi danse

  [Omdat er goede betaalbare huurwoningen gebouwd moeten worden. ]

  Maar er worden toch al goede betaalbare huurwoningen met “subsidie” gebouwd ?!?! Volgens mij hadden ze daar zelfs een naam vóór…ohja “wooningcoörperaties”!

  [Jaja, genoeg geschreeuwd nu.]

  Neeh neeh, ik schreeuw niet! En als je er last van hebt, mijn excuses, maar…….ik zou als ik jou was je kop nog dieper in het zand steken zodat je de realiteit niet behoeft te horen of te zien!

  Maargoed, wat voor arbeid verricht jij eigenlijk voor de maandelijkse centen , wat dus ook gedaan kan worden door een Pool!

  En als het slecht gaat in je sector miscchien dat je er dan subsidie voor aan kunt vragen?

 7. @6:

  Rot toch op man met je gekrijs, ik heb het helemaal gehad met dom geschreeuw zoals dat van jou.

 8. @6 Dus jij denkt dat de coöperaties nu nog betaalbare huurwoningen bouwen , onder welke steen op een doodlopend landweggetje op het platteland heb JIJ de laatste 20 jaar gezeten ??

  Een van de weinige voordelen van de huidige crisis is dat die belachelijke plannen van de vroegere coöperaties niet doorgaan en dat goedkope huurwoningen nu even gerenoveerd worden ipv vervangen door koop en huur woningen voor de middenklassers

  Polen komen hier trouwens steeds minder naar toe , weer meer Grieken en Spanjaarden , samen met Bulgaren en Roemenen ..

  Jij voel je daardoor bedreigd in je werkgelegenheid .. Net als mijn buurman die altijd loopt te janken dat ” die polen :”om 5 uur s’ochtends te luid praten terwijl ze op de straathoek op hun Westlandbusje staan te wachten . Als hij ZELF nou eens in zo’n busje zou stappen , dan was er een Nederlander minder werkloos ,en zou dat werk voor het eerst in 40 jaar eens door een Nederlander gedaan worden … maar buurman heeft het overdag te druk met zijn pittbull te begeleiden bij het plantsoen vol schijten …

 9. @8 – Al Bakrastani

  Het eerste was puur sarcasme aan het adres van “Le Roi danse”! Maar ik doe een poging tot discussie!

  Vooral “jij” zou dat nu toch wel een een keer moeten “herkennen” aangezien je hier regelmatig post!

  Verder heb ik aan:

  @7 – Le Roi danse – (Laatste reacties) 25 nov 2012 at 7:47 am

  Nogmaals het volgende te melden….

  …”Neeh neeh, ik schreeuw niet! En als je er last van hebt, mijn excuses, maar…….ik zou als ik jou was je kop nog dieper in het zand steken zodat je de realiteit niet behoeft te horen of te zien!”

  Ofwel de enige die hier dom krijst is Le Roi danse!

  Dat wilde ik even duidelijk maken.

Reacties zijn gesloten.